gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.181
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    peynirli kabak püresi

    Konu, '* Bebeklere Özel Menü' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp üzerlerini kazıyın. Halka halka dilimleyip buharda haşlayın ve blenderle ezerek püre haline getirin. Kabak püresini bir kaba alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Peynir ve zeytinyağını ekleyip tekrar blenderle karıştırın. Vakumlayarak saklayıp bebeğinizin beslenme saatinde açarak yedirin.
    Püf noktaları:
    " Ek mamalara başladığınızda meyve-sebze pürelerini, sebze çorbalarını blenderden geçirirseniz bebeğiniz damağına parçacıklar gelmeyeceği için kolayca yutacaktır ve sindirimi de kolay olur.
    " Peynirin tuzunu almak için 1 gece suda bekletin.


     
peynirli kabak püresi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Peynirli kabak püresi

    Peynirli kabak püresi

    kabak püresi kabak püre püresi tarifi puresi Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp üzerlerini kazıyın. Halka halka dilimleyip buharda haşlayın ve blenderle ezerek püre haline getirin. Kabak püresini bir kaba alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Peynir ve zeytinyağını ekleyip tekrar blenderle karıştırın. Vakumlayarak saklayıp bebeğinizin beslenme saatinde açarak yedirin. Püf noktaları:...
  2. Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    Peynirli kabak dolması(6 kişilik)

    MALZEMELER (6 kişilik) 6 dolmalık kabak 250 gr peynir rendesi (tercihen tulum) 1/2 bardak süt isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis dereotu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini...
  3. Peynirli kabak dolmasi

    Peynirli kabak dolmasi

    peynirli kabak dolması MALZEMELER (6 kişilik) 6 dolmalık kabak 250 gr peynir rendesi (tercihen tulum) 1/2 bardak süt isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis dereotu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti...
  4. peynirli kabak tarifi

    peynirli kabak tarifi

    peynirli kabak tarifi kabak tarifleri Malzemeler: 5 adet kabak 10 adet parmak şeklinde kesilmiş kaşar peyniri 2 adet küçük domates 1 çay kaşıgı tuz üstünü süsülemek için yarım demet maydonoz Hazırlanışı: kabakları soyup tuzlu suda haşlayın daha sonra ortadan ikiye kesin üzerine ince kesmiş oldugunuz peynir ve dilimlediginiz domatesleri dizin 200 derece fırında 10 dakika pişirin fırından...
  5. Yumurtalı kabak püresi( 6 ay)

    Yumurtalı kabak püresi( 6 ay)

    Bebeğinizin severek yiyeceği bir yemek tarifi :) MALZEMELER 150 Gr kabak 1 yumurta sarısı 50 ml süt HAZIRLANIŞI Kabağı kazıyıp yıkayın tüm tohumlarını temizleyip doğrayın Biraz su içeren tencerede 10 dk pişirin Miksere koyup sütle birlikte homojen bir püre yapın Haşlanmış yumurtanın sarısını ekleyin Püreyi bebeğe yedirin

Sayfayı Paylaş