Pratik Bilgiler (Havuç Nasıl Saklanır)

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Pratik Bilgiler (Havuç Nasıl Saklanır)
kabak nasıl saklanır havuç nasıl saklanır balkabağı rendelenmiş havuç bal kabağı
havuc3-5387.jpg



Havucu kaynar suda haşladıktan sonra, onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz.
  • Havuç, kabak, patates ve benzeri sebzelerin vitaminleri kabuğun hemen altındadır. Bu nedenle bu sebzeleri çok iyi temizleyerek soymadan kullanmaya özen gösterin.
  • Havucun yeşil yapraklarını, maydonozun kökünü ve saplarını, turpun yeşil yapraklarını atmayın. Değerli vitaminleri barındıran bu kısımları ince ince doğruyarak salatalara ve çorbalara katabilirsiniz.
  • Dolapta uzun süre bekleyen havuçları tekrar dirileştirmek için soğuk suyun içine atın. Eski hallerine dönerler.
 
Geri
Üst