Pratik Bilgiler (Havuç Nasıl Saklanır)
kabak nasıl saklanır havuç nasıl saklanır balkabağı rendelenmiş havuç bal kabağı
Havucu kaynar suda haşladıktan sonra, onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz.
Havucu kaynar suda haşladıktan sonra, onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz.
- Havuç, kabak, patates ve benzeri sebzelerin vitaminleri kabuğun hemen altındadır. Bu nedenle bu sebzeleri çok iyi temizleyerek soymadan kullanmaya özen gösterin.
- Havucun yeşil yapraklarını, maydonozun kökünü ve saplarını, turpun yeşil yapraklarını atmayın. Değerli vitaminleri barındıran bu kısımları ince ince doğruyarak salatalara ve çorbalara katabilirsiniz.
- Dolapta uzun süre bekleyen havuçları tekrar dirileştirmek için soğuk suyun içine atın. Eski hallerine dönerler.