gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Püreli Beykoz Kebabı (4 Kişilik)

    Konu, 'Kebaplar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    beykoz kebabı Malzemeler: 4 adet patlıcan
    350 gr kuşbaşı et
    1 adet soğan
    2 adet domates
    3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    tuz, karabiber



    HAZIRLANIŞI :
    Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım.Karın kısmını yarı yarıya keselim.1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu,geniş ve derin kaba alalım.Patlıcanları bu suya koyalım.20 dk bekletelim.Eti tencereye aktaralım.Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım.
    Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelim.Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim.2 dk kavuralım.Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su,tuz ve karabiber ekleyelim.Yumuşayana dek pişirelim.
    Patlıcanları yıkayıp,kurulayalım.Kızdırılmış sıvı yağda kızartalım.Küçük bir fırın tepsisine dizelim.Patlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelim.Etli karışımı patlıcanların içine dolduralım.Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim.1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelim.İyice ezerek,püre kıvamına getirelim. Püreyi etli harcın üzerine yayalım.
    Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelim.Tepsinin kenarından bu suyu dökelim.Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım.


     
Püreli Beykoz Kebabı (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yayla Kebabı (4 Kişilik)

    Yayla Kebabı (4 Kişilik)

    Yayla Kebabı (4 Kişilik) Malzemeler 10 adet hazır köfte 2 Çorba kasığı tereyağı 1 Çay kasığı kimyon 1 Çay kasığı kırmızıbiber 1 Çay kasığı karabiber 1 adet pide 2 su bardağı yoğurt 2 adet domates 2 adet biber Yemeğin Tarifi Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük...
  2. Tandır Kebabı (4 Kişilik)

    Tandır Kebabı (4 Kişilik)

    testi kebabı 4 kişilik resimli Tandır Kebabı (4 Kişilik) Malzemeler 650 gr Kuzu Kol 1 Adet Limon 1 Adet Soğan 4 Adet Domates 4 Adet Sivribiber 4 Adet Patates Karabiber Tuz Yemeğin Tarifi Kuzu kolu yıkayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine limon suyunu sıkıp tuz ve karabiber serpin. Domates, soğan ve sivri biberleri küçük küçük doğrayıp kuzu kolun yanına yerleştirin. Kızgın fırında 45...
  3. Sahan kebabı (4 Kişilik)

    Sahan kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler Margarin 1 adet soğan 3 adet Domates 2 adet patlıcan 4 adet pide 1/2 kahve fincanı etsuyu 1 su bardağı yoğurt 4 adet şiş kebap 1 çorba kaşığı tereyağı Dereotu, tuz Yemeğin Tarifi Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin. 5 dakika pişirin. Kebabın üzerine koymak üzere 4...
  4. Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler 1/2 Kg Bonfile 10-11 Çarliston Biber 3 Adet Domates 2 Adet Soğan 100 gr Tereyağı Tuz, Karabiber 8 İri Mantar(Arzuya Göre) 8 Küçük Sosis(Arzuya Göre) 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre) 1/2 Limonun Suyu 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı Birkaç Taze Biberiye Yemeğin Tarifi Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun...
  5. Enginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik)

    Enginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 Enginar 1 Limon 1 Soğan 1 Domates 1 Çorba Kaşığı Margarin 3 Çorba Kaşığı Kıyma 1 Sivri Biber 1 Havuç 10 Arpacık Soğan 1 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Çay Kaşığı Köri 1 Su Bardağı Bezelye 4 Dal Dereotu Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Enginarları temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın.Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave ederek suyunu...

Sayfayı Paylaş