gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    rus mutfağından seçmeler

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    BLINY (SOSLU GÖZLEME)
    Malzemeler:

    Sıcak su 3 çorba kaşığı
    Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr.
    Kara buğday unu 40 gr.
    Un 11 çorba kaşığı (100 gr.)
    Ilık süt 1,5 bardak
    Yumurta sarısı 2 adet
    Tuz
    Şeker Yarım çay kaşığı
    Tereyağı (Erimiş) 100 gr.
    Krema (ekşimik) 1 bardak
    Yumurta akı 2 adet
    Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu


    Yapilisi:


    Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın. Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika kadar bekletin.

    Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın.
    Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün. Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın. Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin.
    Sonra hamurun içine geriye kalan kara buğday ununu katın ve 2 saat dahadinlendirin.
    Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın.
    Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın.
    Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin.

    Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın. Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın. Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın.
    Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın.
    Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin.





    Boeuf Strogonof

    Malzemeler:

    Dana eti 1 kg
    Kuru soğan 2 adet
    Dolmalık biber 2 adet
    Un 2 çorba kaşığı
    Domates 2 adet
    Yağ 3 çorba kaşığı
    Domates salçası 2 çorba kaşığı
    Et suyu 1/2 su bardağı
    Tuz ,Karabiber


    Yapilisi:

    Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur.
    Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır. Sonra karışım süzülür. Kızartılmış olan etin üzerine dökülür.
    Tuz ve karabiber eklenir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
    Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin.
    Piştikten sonra etin üzerine dökün. 15 dakika bu şekilde pişirin.
    Sicak servis yapin.








    Borsch
    Malzemeler:

    Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg.
    Tereyağı 1/4 bardak
    Havuç (dilinmiş) 3 adet
    Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak
    Soğan (kıyılmış) 4 adet
    Et suyu 2 kg.
    Pancar (kıyılmış) 4 adet
    Patates (küp küp dogranmis) 3 adet
    Lahana (kıyılmış) 1 bardak
    Domates 2 bardak
    Defne yaprağı 1 adet
    Sarımsak (dövülmüş) 1 diş
    Tuz 2 çay kaşığı
    Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak
    Maydanoz 1-2 sap
    Şeker 1 çorba kaşığı
    Yoğurt (veya smetana, her servis için) 1 çorba kaşığı


    Yapilisi:

    Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur.
    Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir.
    Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir.
    Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir.

    *Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie. 8-10 kişiliktir



    Kaymakli Salata

    Malzemeler:

    Salatalık 4 adet (soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve küp halinde doğranmış)
    Sirke Yarım çay kaşığı (Beyaz sarap sirkesi tercih edilir)
    Sofra Tuzu 5 çay kaşığı
    Yumurta 3 lop
    Kaymak 4 çorba kaşığı
    Sirke (garnitür için) 1.5 çay kaşığı
    Hardal 1 çay kaşığı
    Şeker 1/4 çay kaşığı
    Beyaz karabiber çay kaşığı ucuyla
    Marul yaprağı 4-6 adet
    Dereotu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı


    Yapilisi:

    Salatalığı, sirke ve tuzla birlikle derin bir kaseye koyun.
    Salatalık suyunu bırakıncaya kadar oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Salatalıkların suyunu süzün, kağıt peçete ile kurutun ve büyük bir kaseye koyun.
    Yumurtaların beyaz kısımlarını ayırın ve uzun çubuklar halinde kesin, salatalığa karıştırın.
    Tahta bir kaşıkla yumurta sarılarını tel bir süzgeçten geçirip ezerek salatalıkların üzerine dökün.
    Kaymağı, beyaz şarap sirkesini, hardalı, şekeri ve beyaz karabiberi bulamaç yapın. Bulamacı salatanın üstüne dökerek karıştırın. Salatayı karıştırırken salatalıkların ezilmemesine dikkat edin.Tuz ilave edin.
    Salatayı marul yaprakları üzerine koyarak dereotunu serpin ve çok iyi soğutulmuş olarak servis yapın.




    Khalva (cevİz Kremasi)

    Malzemeler:

    Süt 3 bardak
    Şeker 3,5 çorba kaşığı
    Mısır unu 3 silme çorba kaşığı
    Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr.
    Ceviz 175 gr.
    Tarçın Yarım çay kaşığı


    Yapilisi:

    Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın. Geri kalan sütü bir tencereye koyun ve önce yaptığınız bulamacı karıştıra karıştıra süte katın. Devamlı karıştırarak karışım koyulaşıncaya kadar 2 - 3 dakika kadar kaynatın (beyaz sos).
    Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın.
    Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun.
    Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün. Kabın üzerini alüminyum bir kâğıtla örtün ve fırının üst gözünde 15-20 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayrı ayrı tabaklarda, üzerine tarçın serperek hemen servis yapın.

    Proski

    Malzemeler:

    Hamuru için:
    1 kg. un
    400 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    5 adet yumurta
    7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
    1 yemek kaşığı tuz
    Yarım yemek kaşığı toz biber
    2 yemek kaşığı domates salçası

    Harcı için:

    1 su bardağı rende beyaz peynir
    Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz



    Yapilisi:
    Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır.
    Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir.
    Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır.

    Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur. Bunun sonucunda kırmızı renk bir hamur elde edilir. Sonra tek bir top haline getirilir, üzeri hafif nemli bir bezle kapatıldıktan sonra 1 saat kadar bekletilir.
    Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır.
    Mutfak tezgahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır. Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesilip, yuvarlak hamurlar çıkarılır. İsteğe bağlı olarak, proşkiler bu şekliyle de fırına verilip, pişirilebilir. Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan konarak tıpkı poğaça gibi kapatılır. Üzerine yumurta sürülmeden, yumuşak margarinle yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. 175 dereceye ayarlanmış fırında en az 30 dakika kadar pişirilir. Davetlerde çorba yanında da ekmek yerine sunulabileceği gibi çay, kahve yanında da ikram edilebilir.

     
rus mutfağından seçmeler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Rus mutfağından !

    Rus mutfağından !

    Rus Mutfağından Kiev Tavuğu Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını...
  2. Rus mutfağından Kiev Tavuğu

    Rus mutfağından Kiev Tavuğu

    Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım...
  3. Kiev Keki / Rus mutfağı

    Kiev Keki / Rus mutfağı

    lübnan keki Malzemeler : 10 yumurta beyazı 1 fincan şeker Çeyrek fincan un Kavrulmuş fındık KREMA 1 fincan tereyağı 1 fincan süt 2 çorba kaşığı kakao Hazırlanışı : Yumurta beyazlarıyla şekeri karıştırın ve büyüklüğü ilk halinin 4-5 katına ulaşana kadar ısıtın. İçine yavaş yavaş fındıkları ve unu ilave edin. Karışımı 2 adet parşömen kağıdına yayın ve 100 derece fırında 3-4...
  4. Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  5. ispanyol mutfağından seçmeler

    ispanyol mutfağından seçmeler

    ispanyol mutfağı Kızarmış Ekmekli Escalivada-İspanyol içindekiler 2 patlıcan 2 kırmızı biber 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 baş doğranmış sarımsak hazırlanışı Biber ve patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyor ve ince ince doğruyorsunuz. Sonra sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıp, kızartılıp üzerlerine bir domates halkası konmuş ekmelerin üzerine...

Sayfayı Paylaş