gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.279
    Beğenilen Mesajlar:
    2.263
    Ödül Puanları:
    113

    sebzeli biftek

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 2 Adet Yağsız Biftek 1 Adet Havuç
    1 Adet Patates
    6 Adet Taze Fasulye
    1 Adet Soğan
    1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    1 Diş Sarmısak
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim.
    Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir. Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım. Üzerine limon suyunu ekleyelim. Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım. İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım.

     
sebzeli biftek konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. sebzeli gözleme

    sebzeli gözleme

    Malzemeler 5-6 Adet Sivri Biber 5 Adet Hazır Yufka 1 Adet Orta Boy Domates 4-5 Adet Taze Soğan 5 Çorba Kaşığı Çökelek veye Ezilmiş Beyaz Peynir 1 Demet Maydanoz 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz , Kırmızı Biber Tereyağı veya Margarin Yemeğin Tarifi Sivri biberlerin çekirdeklerini yataklarından çıkartalım.Sivri biberleri ve taze soğanları incecik doğrayalım.Tavaya sıvı yağı alıp biberleri ve ince...
  2. Biberli Biftek

    Biberli Biftek

    MALZEMELER 500 gr biftek 4 çorba kaşığı zeytinyağ 2 adet dolmalık kırmızı biber 2 adet yeşil dolmalık biber 2 adet sarı dolmalık biber 3 diş sarmısak 1 demet maydanoz 1 baş soğan kekik tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklayın, ince uzun boylamasına doğrayın. İki çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atın, sararmaya...
  3. Sebzeli Tart

    Sebzeli Tart

    Malzemeler 175 gr yufka 7 gr yağ 1 çay kaşığı zeytinyağı 50 gr brokoli 50 gr karnabahar 50 gr havuç 175 gr kaşar peyniri Ezilmiş sarımsak ve değişik otlar Yapilis Tarifi Yufkayı iki kat halinde serip, 15 cm. çapında yuvarlaklar kesin. Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp 4x8 cm. boyutlarında ufak tart kalıplarının içini yağlayın. Yufkaların altını üstünü yağlayıp kalıplara serin. 200...
  4. patatesli biftek....

    patatesli biftek....

    Her ne kadar pasta,tatlı,börek tarifleri yazmayı çok sevsem de arasıra klasik yemek tarifleri de yazmak gerekir diye düşünüyorum.Hele böyle klasik yemekleri çok seven biri ile evli iseniz..Sanırım hanımların pasta börek merakına karşılık eşleri genellikle bu tip yemekleri tercih ediyor,eh bugün de biraz erkeklerin tarafını tutalım ve uzun süredir yazmadığm klasik bir yemek tarifi yazayım......
  5. Patatesli Soslu Biftek

    Patatesli Soslu Biftek

    bıftek yemeklerı Malzemeler : * 300 gr.biftek * 5 soğan * 3 diş sarımsak * 2 defne yaprağı * 1 çorba k.domates salçası * 2 patates * 4 biber * tane karabiber * tuz * sıvıyağ * su Hazırlanışı : Etleri yüksek ateşte pişirin. Soğanları da piyaz doğrayıp soteleyin. Üzerine salça, defne yaprağı, sarımsağı ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine suyu ekleyip...

Sayfayı Paylaş