gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.178
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    terbiyeli haşlama

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti 10 Su Bardağı Su
    4 Patates
    2 Havuç
    7-8 Arpacık Soğanı
    1 Küçük Kereviz
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    5-6 Karabiber Tanesi
    1 Çorba Kaşığı Un
    3 Yumurta
    1 Limon Suyu
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun.
    Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-1.5 saat pişirin.
    Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edin. Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alın. Sıcak olarak servis yapın.

     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
terbiyeli haşlama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. terbiyeli düğün çorbası!

    terbiyeli düğün çorbası!

    terbiyeli düğün çorbası unlu çorba terbiyesi düğün çorbası video terbiyesi Kullanılan Malzemeler : 200 gr. kuşbaşı koyun eti 1 su bardağı un 5 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber TERBİYESİ İÇİN: 1 Yumurta sarısı 1 limon suyu Yarım bardak su Tarifi : Etleri küp küp doğrayın. Bir tencereye yeteri miktarda su koyup etleri pişirin....
  2. Terbİyelİ KÖfte

    Terbİyelİ KÖfte

    TERBİYELİ KÖFTE Malzemeler ; 4 kişi için ½ kg Köftelik Kıyma,1 avuç Pirinç,1 Kuru Soğan,1 tutam Maydanoz1 yemek kaşığı yağ1 limon2 adet yumurta1 kahve fincanı Un1,5 su bardağı SuKızartmak için 1 Kaşık Sıvı Yağ Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur. 15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2 yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte...
  3. Terbiyeli Sulu Köfte

    Terbiyeli Sulu Köfte

    terbiyeli sulu köfte MALZEMELER ½ kg yağsız dana kıyma 2 orta boy soğan ½ çay bardağı pirinç tuz karabiber 1 adet yumurta ½ adet limon HAZIRLANIŞI Kıyma, tuz, karabiber, pirinç, ve rendelenmiş soğanlar iyice yoğurulduktan sonra küçük bilye şeklinde yuvarlandıktan sonra köfteler kaynamakta olan 4 su bardağı suyun içine atılır ve 20 dakika sonra altı...
  4. Haşlama Pilav yapılışı resimli

    Haşlama Pilav yapılışı resimli

    Haşlama Pilav yapılışı Haşlama Pilav nasıl yapılır Evet Melek'ler, yeni bir pilav tarifiyle daha karşınızdayız :D (Sunucu gibi mi oldum ne):D:D Bu pilavımız; haşlama pilav, nasıl mı yapılır buyrun öğrenelim Melek'ler:) Haşlama Pilav Tarifi Resimli Haşlama Pilav malzemeleri -2 Su bardağı pilavlık pirinç -2 Yemek kaşığı sıvıyağ -1 Tatlı kaşığı tuz -2 Su bardağı su Haşlama Pilav yapımı...
  5. Haşlama İçli Köfte Tarifi

    Haşlama İçli Köfte Tarifi

    İçli Köfte Resimli İçli Köfte Tarifi Yapması el mahareti isteyen , zorluğu kadar lezzetiyle de meşhur içli köfte tarifi vereceğiz sizlere melekler :) İçli köfte malzemeleri -1 su bardağı ince bulgur - 1 su bardağı un -1 yemek kaşığı biber salçası -Tuz İçi için -Yarım kilo kıyma -1 adet orta boy soğan -1 yemek kaşığı domates salçası -125 gram margarin -Az miktarda tuz ve İçli Köfte...

Sayfayı Paylaş