Selüliti Önleyen Besinler

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Selüliti Önleyen Besinler
selülit yapan yiyecekler selülit yapan gıdalar yiyecek ve içecekler yiyecekler ve içecekler önleyici bitkiler
selulit.jpg


HRS Ankara Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Diyetisyen Lale Sağlık, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Ananas ve biberiye gibi besinlerin selülit oluşumunu engellediğini bildirdi. Sağlık, taze ananasta bulunan bromelin enziminin protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcı bir enzim olduğunu söyleyerek “Kükürtlü bileşikleri de içeren bromelin enzimi sadece protein sindirimine yardımcı olmakla kalmaz, şişkinliğin ve ödemin atılmasına da katkıda bulunur. Böylece selülit oluşumunu engellemeye yardımcıdır" dedi.

Selüliti önleyen biberiye tarifi

Diyetisyen Sağlık, biberiyenin ise, kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi sayesinde selülit oluşumunu engellediğini ifade ederek şunları söyledi: “1-2 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış biberiyeyi 1 bardak kaynar suyla 10 dakika kadar demleyip gün içerisinde2-3 bardak şeklinde tüketebilirsiniz. Ayrıca yapılan araştırmalar selülit oluşumunu azaltmada antioksidan öğeler olan A, C vitaminleri ve çinkonun etkili olduğunu göstermektedir"
Bol su ve spor
Selülitin daha çok kalça, basen, diz ve bileğin iç kısımları, baldırların arkası ve üst bacak bölgesinde yoğunlaştığını ifade eden Diyetisyen Lale Sağlık selülite karşı alınması gereken önlemleri ise şöyle sıraladı:

  • Yeterli ve dengeli beslenmeye ve öğün atlamamaya özen gösteriniz.
  • Günlük 2,5-3 litre kadar sıvı almaya özen gösteriniz. Alacağınız bol su, hücre ve dokularınızı besleyerek toksinleri vücudunuzdan hızla atmanıza yardımcı olacak, böylece selülit oluşumunu da önleyecektir.
  • Rafine şekerler, hayvansal yağlar ve fast food yiyeceklerden tamamen uzak durarak günlük tuz tüketiminizi de sınırlandırınız.
  • Damarlarınızın en büyük düşmanı olan alkol ve sigarayı hayatınızdan çıkarınız.
  • Güvenilir miktarların üzerinde (300 mg/gün) kafein alımından uzak durunuz.
  • Daha hareketli bir yaşam daha az selülit demektir. Bu nedenle haftanızın 3-4 gününü 30-60’ar dakika sürecek olan yürüyüş, yüzme, yoga, pilates, jimnastik gibi sporlara ayırmaya çalışınız. Böylelikle kan dolaşımınızı artırarak selülit oluşumunu önleyebilirsiniz.
  • Yemeklerinizde kullandığınız yağ miktarını azaltmaya çalışınız. Yemeklerinizi kızartma, kavurma gibi işlemlerle değil, haşlama, ızgara ya da buğulama tarzında pişirme yöntemleriyle pişiriniz.
  • Çok sık kilo alıp vermekten kaçınınız.
  • Posa içeriği zengin sebze, meyve ve kuru baklagillerle tam tahıl ürünlerine beslenmenizde daha fazla yer ayırınız.
  • Neden selülit oluşuyor?
    Diyetisyen Lale Sağlık selüliti oluşturan diğer faktörleri ise şöyle sıraladı: “Kişinin genetik yapısı ve metabolizma hızı, dolaşım sistemi ve sindirim sisteminde yaşadığı sorunlar, alınan doğum kontrol hapı ve hormonal ilaçlar, Dengesiz beslenme; yağ, şeker ve tuz oranı yüksek besinleri sürekli olarak tüketme eğilimi, yetersiz fiziksel aktivite ve sedanter bir yaşam, stres, sigara ve alkol kullanımı, çok dar pantolon ve diz altı çorap giymek, sürekli bacak bacak üstüne atarak oturuyor olmak, kan ve lenfatik dolaşım sistemini olumsuz etkileyerek selülit oluşumunu tetiklemektedir."

    Hamilelikte değişim önemli
    Diyetisyen Lale Sağlık, selülit, özellikle kadınlarda görüldüğünü belirterek “Selülit, derinin altındaki yağ dokusunun bağ dokular arasında sıkışması sonucunda, kan ve lenfatik dolaşım bozukluğu ile birlikte derinin üst kısmında çöküntülerin ve portakal kabuğu görünümünün oluştuğu tablodurö dedi. Selüliti oluşturan risk faktörlerine ilişkin de bilgi veren Diyetisyen Sağlık, özellikle ergenlik, hamilelik ve menopoz gibi dönemlerde oluşan hormonal değişimin de selülit oluşumunda etkili olduğunu söyleyerek “Östrojen hormonunun selülit oluşumunu tetiklediği görülmüştür, bu nedenle de kadınlarda selülit oluşumu erkeklere göre çok daha fazladır" diye konuştu.
 
benim yoktu son 2-3 ayda cıkmaya baslamıs ve sasırdım igrenc gözüküyor ya halime sükrediyorum ama kötü durması beni deli ediyorr 😀
 
Geri
Üst