Sinkonta
[h=3]Sinkonta[/h]Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
2-3 adet biber
3-4 domates
Taze nane
Kırmızı pul biber, tuz, kuru nane (ben naneyi çok sevdiğimden biraz abartıyorum)
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kabakları soyup, halka halka doğrayın. Soğanları halka şeklinde doğrayın, sarımsak, domateslerin bir kısmını ve biberleri doğrayın. Üzerine tuz, zeytinyağ ve baharatları ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine alın, üzerine kalan domatesleri dilimleyip dizin. Bir çay bardağı su ilave edip, 170 Cde pişirin. Piştikten hemen sonra üzerine bolca taze nane ile servis yapın.
kaynak: bitkilog
4 adet orta boy kabak
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
2-3 adet biber
3-4 domates
Taze nane
Kırmızı pul biber, tuz, kuru nane (ben naneyi çok sevdiğimden biraz abartıyorum)
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kabakları soyup, halka halka doğrayın. Soğanları halka şeklinde doğrayın, sarımsak, domateslerin bir kısmını ve biberleri doğrayın. Üzerine tuz, zeytinyağ ve baharatları ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine alın, üzerine kalan domatesleri dilimleyip dizin. Bir çay bardağı su ilave edip, 170 Cde pişirin. Piştikten hemen sonra üzerine bolca taze nane ile servis yapın.
kaynak: bitkilog