gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Soğuk Turşu

    Konu, 'Turşular' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    pişmiş turşu soğuk turşu kuru biber turşusu sovuk tursu Malzemeler 2 orta boy
    patlıcan,
    1/2 kg. yeşil biber,
    2 su bardağı kuru
    sumak ekşisi (dövülmemiş),
    3-4 diş
    sarımsak,
    Tuz ve
    nane,
    Yeteri kadar su.

    Yapilis Tarifi
    Patlıcanlar tepesinden dörde bölünerek küp şeklinde doğranır ve 5 dakika suda bekletilir. Ayrı bir kaba yeşil biberler doğranır. Diğer tarafta bir tencerede 1 veya 1.5 litre su kaynatılarak içine biberler ve suyu süzülmüş patlıcanlar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve piştikten sonra suyu bir süzgeçte süzülür. Ayrı bir kap içerisine kuru taneli sumak ekşisi ılık suda 5 dakika bekletilir, ekşisinin iyi çıkması için biraz ovulur, suyu ayrı bir kaba süzülür. Pişmiş olan patlıcan ve biber karışımı derince bir kaba konur üzerine, süzülmüş ekşili su ilave edilir. Sarımsaklar soyulduktan sonra az tuz katılarak iyice dövülür ve bu karışıma eklenir. Turşunun tane tane olması istenirse kaşıkla karıştırılır, özleşmesi istenirse elle biraz ovularak karıştırılır. Servis için tabağa alındığında üzeri kuru nane ile süslenir ve soğuk olarak servise sunulur

     
Soğuk Turşu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karışık Turşu.

    Karışık Turşu.

    1 kg havuç 1 kg salatalık 1 kg körpe yeşil biber 1 kg yeşil domates 5-6 çorba kaşığı turşu tuzu 1 su bardağı sirke 10-12 diş sarımsak Yapılışı: Havuçların dışını kazıyın. Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin. Salatalıkların baslarını alın. Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın. Hazırladığınız sebzeleri...
  2. Turşu Kavurması

    Turşu Kavurması

    biber turşusu kavurması Malzemeler Büyük yemek tabağı turşu (ozellikle fasulye ve kiraz kullanilir) 6 iri soğan, 1,5 su bardağı zeytinyağı Yapilis Tarifi Turşular akşamdan tuzunun çıkması için suya koyulur. Sonra doğranır. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte süzdürülmüş turşular ilave edilir. Kısık ateşte yarım saat pişirilir ve servis yapılır.
  3. Turşu

    Turşu

    turşu kurmak kötü kimselerin ahlakı ile ahlaklanmaya, malı işraf etmeye, sözünüden caymaya, dinden yüz çevirmeye; Turşu yemek bol rızka, hastanın turşu yemesi iştahının açılmasına ve iyi olmasına delalet eder.Rüyada turşu insanın çok istediği bir işten beklediği iyi sonuçları alamayacağı, hayal kırıklığı yaşayacağını işaret eder. Rüyada turşu kurmak, haram para kazanacağına işaret eder....
  4. Soğuk

    Soğuk

    Soğuk görmek ve üşümek yoksulluğa, Yaz mevsimi üşüdüğünü görmek güzel ve temiz elbiseye, hayırlı rızka, Donar derecede üşümek ve rüzgara tutulmak aşırı yoksulluğa, Soğuk mevsimde ' şiddetli soğuk' görmek bazen hiçbir şeye delalet etme; sair zamanlarda gööğük görmek yolcu için yolculuğu tamamalayamamaya delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Donmak, İşümek.)Kış mevsiminde ise koşulların normal...
  5. Turşu kavurması

    Turşu kavurması

    karadeniz bölgesine ait değişik bir tat melişler deneyin:) Malzemeler 1/2 kilo fasülye turşusu 5 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağ Hazırlanışı Fasülye turşusunu ister enine keserek ister aynı boyutta elinizle sıkarak suyunu süzdürün. Soğanları ince ince doğrayın.Yağı geniş yayvan bir kaba alın.Soğanları ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun.Fasülyeyi ilave edin 15_20 dk...

Sayfayı Paylaş