gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.604
    Beğenilen Mesajlar:
    1.517
    Ödül Puanları:
    113

    Tahinin faydaları saymakla bitmiyor

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    Susamın değişik işlemlere tutulması ve ezilmesi sureti ile tahin elde edilmektedir. Daha çok kış aylarında vücudu soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklardan korunmak için çoğunlukla tüketilmektedir. E, C ve B vitaminleri içermektedir. Hücre yapısının dostu olarak adlandırılan tahin ya da diğer bir adı ile tahan hücrenin yapısını korumaktadır. Ana maddesi olan susam sıcak iklim koşullarında yetişmektedir. Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde ve yaz kış sıcaklık farkının fazla olmadığı yerlerde kendisine yaşam şansı bulmaktadır. Susam yağ ve protein açısından çok zengin bir besin maddesidir. Tahin uygun ortamda saklanması durumunda bozulmadan uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Fosfor, kalsiyum, demir ile B1 vitamini ve lif kaynağıdır.

    002.jpg





    Daha çok kış aylarından tüketilmekte olan tahin, soğuk algınlığı, grip gibi kış hastalıklarını önler. Vücut direncini arttırarak bu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. Ayrıca hastalık döneminin da daha hızlı ve etkin bir şekilde atlatılmasına da yardımcı olmaktadır. Vücuda enerji vermekte olan tahin pekmez ile birlikte tüketildiği görülmektedir. Tahin ve pekmez bir arada kış aylarında hastalıklara karşı bir siper görevi görmektedir. Tahin yine mezelerde ve bazı yemeklerde sos olarak da kullanılmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücut direncini arttırır. Hücre yapısını koruyucu özelliği sayesinde de kanserli hücreler ile aktif bir şekilde savaşır. Hammaddesi olan susamda bulunan kalsiyum ile yararlı yağlar kemiklerin korunmasına yardımcı olur.



    *tahin ham maddesi susamdır.
    *A,B,E,C vitaminleri bol,demir ve kalsiyum açısından oldukça zengindir.
    *Vitamin mineral ve antioksidant açısından çok zengin.
    *içinde yüksek kalite protein vardır.2 çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftek kadar protein vardır.
    *gençlik kaynagıdır
    *besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.
    *hücreleri yeniler
    *içinde bol miktarda yaşlanmayı engelleyen e vitamini vardır
    *cildi güzelleştirir
    *soğuk kış aylarında vücudumuza direnç katar
    *bağışıklık sistemini güçlendirir
    *hastalıklardan ve üst solunum enfeksiyonlarına karşı bizi korur
    *demir ve kalsiyum bakımından çok zengindir.
    *damar sertliği,damar tıkanıklığını önler.
    *enerji sağlar
    *göz sağlığı için hayati önem taşır.
    *kemik gelişiminde etkilidir.
    anne sütünü artırır.
    *yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının Alzhermır önlemesinde yardımcı olur.
    *kanserden korur.
    *bronşite karşı oldukça yararlıdır.
    ***** hormonlarının oluşmasına yardımcıdır.
    *bağırsakları yumuşatır.
    *idrar söktürür
    *safra taşlarını düşürür
    *sinirsel hastalıkların tedavisinde kullanılır sinirleri yatıştırır *antideprasyon özelliği vardır.
    *içinde c ve b vitaminleri fazladır.
    *çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.
    *vücuda alınan ağır metaller zehirli bileşikler radyosyon ve ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
    *pekmezle karıştırıldığında hem kan yapar hemde üşümeyi engeller
    *tahin pekmezle veya balla karıştırabilirsiniz.

     
Tahinin faydaları saymakla bitmiyor konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. balın faydaları saymakla bitmiyor!!!

    balın faydaları saymakla bitmiyor!!!

    Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı olan balın faydaları saymakla bitmiyor. Doğal balın yaşlanma etkilerini geciktirdiğini söyleyen uzmanlar, bal seçiminde de dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Kış aylarında vücut direncini yüksek tutan ve nezle, grip gibi salgın hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılan balın, stresle mücadelede de etkili olduğu kaydedildi. Diyetisyen Ferin Batman,...
  2. Kefirin faydaları saymakla bitmiyor

    Kefirin faydaları saymakla bitmiyor

    kefirin faydaları hamilelikte kefir hamilelikte kefir içmek kefirin kullanımı kullanılır mı KEFİR GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN VE PROBİYOTİK KAYNAĞI NE YAPMALI? Kanserden korunmak için beslenme planınızda meyve ve sebzelere, tahıllara ve bakliyata mümkün olduğu kadar fazla yer vermenizde fayda var. Bu doğal yiyeceklerin içindeki vitamin, mineral ve antioksidan maddeler (rezveratrol, likopen,...
  3. Pazının Faydaları Saymakla Bitmiyor

    Pazının Faydaları Saymakla Bitmiyor

    bu konu pazının faydaları hakkında bilgilere yer vermektedir. Özellikle kış ayların da sarması sık sık yapılan pazının faydaları saymakla bitmiyor. Pazıyı sadece bir yemek olarak düşünmeyin. Sağlık açısından da çok faydalı olan pazının bakın ne gibi faydaları bulunuyor; Doğada bir çok yararlı bitkinin olduğunu biliyoruz. Bazen bilerek göz ardı ediyoruz. Bazen de faydalarını bilmeden...
  4. Ananasın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

    Ananasın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

    ananasın faydaları ananas nasıl yenir ananasın kalorisi Tropikal mevsim meyvelerinden biri olan ve tadı ile çok sevilen ananas, pastalarda kullanıldığı kadar meyve olarak yada suyunu içerek de yararlanabilirsiniz. Ananas birçok hastalığa şifa dağıtıyor. Hemoroidden, selülit sorununa ve ödem atmaya kadar daha birçok faydası bulunuyor. Sizler için ananas meyvesinin faydaları, kalorisi ve...
  5. Biberiyenin faydaları saymakla bitmiyor

    Biberiyenin faydaları saymakla bitmiyor

    Aslında daha çok yemeklere tat ve hoş koku vermesi amacı ile bir baharat gibi kullandığımız biberiyenin sağlığa da pek çok faydasının bulunduğu bilinmemektedir. Her mevsim yeşil kalan, çalı cinsi bir bitki olan Biberiye, İğne yapraklıdır ve koyu yeşil renkte olan yapraklarını kış aylarında da dökmez. Son yıllarda zayıflama çaylarında adı sıkça geçmektedir. Hemen hemen tüm zayıflama çaylarının...

Sayfayı Paylaş