gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Turşunun Zararları ve Faydaları Bu Yazımızda...

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    turşunun zararları, turşunun faydaları, turşu hakkında

    Sevgili melekler, özellikle hamilelikte aşermek dendiğinde aklınıza ilk ne geliyor? Turşu değil mi? :D:D "Ye turşuyu çıkar ayşeyi, ye tatlıyı çıkar hakkıyı" lafını kim bilmez? :D:D Şaka bir yana hamilelikle özdeşleşmiş olan turşunun acaba sağlığa ne gibi getirisi ya da götürüsü var? Turşu sağlıklı birşey mi, yoksa damak tadı adına bilmeden sağlığımızla mı oynuyoruz? İşte bu soruların cevapları aşağıdaki makalede....


    turşu.jpg



    Turşu, sebze veya bazı meyvelerin tuzlu suda fermantasyonuyla oluşan bir yiyecek. Fermantasyon sırasında oluşan laktik asit, aslında olsukça yararlı bir bileşiktir ve sizin sağlığınızı korur. Turşuda bulunan bu laktik asitler, kalın bağırsakta kanser hücrelerinin oluşmasını sağlayan enzimlerin aktivasyonunu bozarak bizi kanserden korurlar.

    Prof. Dr. Ahmet Aydın (Taş Devri Diyeti’nin yazarı): ”Turşu son derece yararlı bir besindir. İçinde bir yığın vitamin vardır. Tuzlu olduğu için biraz eleştirilebilir ama yapılırken kaya tuzu kullanılırsa ya da yenilirken tuzu alınırsa o sorun da ortadan kalkar. Bir kere probiyotiktir. Katkı maddelerinden korkanlar evde kendileri hazırlayabilirler.” dedi.

    Prof. Dr. Erol Avşar (Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi): ”Kansere tek bir şey neden olmaz. Pek çok neden bir araya geldiğinde oluşur. Sigara gibi kansere neden olduğu bilinen bazı etkenler vardır. Yine turşu çok yenildiğinde mide kanser riskini yükseltebilir. Ben bunu bilmeme rağmen hastalarıma yasaklar listesi vermem. Turşu riski artırıyorsa portakal, kivi de azaltır.” dedi.

    Doç. Dr. Mustafa Çetiner (Memorial Hastanesi Hematoloji Uzmanı):” Turşunun sitrik asit (limon tuzu) içeriği nedeni ile kansere yol açtığı iddia ediliyor. Berkeley Üniversitesi’nin yürüttüğü çalışmanın verilerine göre sitrik asit kanser yapıcı bir potansiyel taşımaktadır. Ancak bu değerlendirmenin hayvan çalışmalarına dayandırıldığı da unutulmamalı. Kanıtların tümü, ilki 1949′da yayımlanan bir seri hayvan çalışmasına dayandırılmaktadır.”dedi.

    Sonuç olarak belirtmek gerekirse, limon tuzu koymadan sirke veya limonla yapılan turşunun tehlikesi azalıyor.

     
Turşunun Zararları ve Faydaları Bu Yazımızda... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Emziğin faydaları ve zararları

    Emziğin faydaları ve zararları

    emziğin zararları emzik emmenin zararları Yapılan çeşitli araştırmalara göre bebeklerin yaklaşık olarak %85 inin birinci aydan başlayarak emzik kullandığı gösterilmiştir. Annelerde emzik kullanımı ile ilgili yapılan anketlerde, emzik kullanımının genellikle normal bir davranış olarak kabul gördüğü ve bebeklerin emziğe kuvvetle bağlandıkları saptanmıştır. Anne sütünü kısa süre alan bebeklerde...
  2. Ayvann Faydaları ve Zararları

    Ayvann Faydaları ve Zararları

    Ayvanın faydaları ve zararları konusunda sizlere bilmek istediğiniz ve merak ettiğiniz bilgileri sunuyorum. Ayva, faydaları saymakla bitmeyen şifalı bir meyvedir. Ortalama 100 gram ayvanın, besin ve kalori değerleri şöyledir. Su 83.8 gr, kalori 57, Kcalprotein 0.4 gr, yağ 0.1 gr, karbonhidrat 15.3 gr, kalsiyum 11 mg, demir 0.7 mg, fosfor 17 mg, potasyum 197 mg, sodyum 4 mg, A vitamini 40...
  3. Turşunun Faydaları ve ZArarları

    Turşunun Faydaları ve ZArarları

    turşu yararları ve faydaları nelerdir turşunun faydaları turşu nasıl yapılır turşu hakkında bilgileriçin yazımıza buyrun Geçenlerde turşu kurmak istedim heves işte :D:D yaptımda eğer bozulmaz ise Salatalık :Turşusu kurdum şuan için görünüşü çok güzel ( maşallah ) merak ettiğim birşey vardı Turşunun Faydaları ve Zararları neydi. Gebelikte Yendiği Zaman Zararları varmıydı? işte bu sorumun...
  4. Kavunun faydaları ve zararları

    Kavunun faydaları ve zararları

    Kavun genellikle yaz aylarında yetişir. Kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve kanarlarındaki yumuşaklığından anlarız. Kavunun çok naif bir kokusu vardır. İçinde yumuşak ve beyaz çekirdekleri olan kavun, yassı ve genelde sarı ve yeşil renklerdedir. Kavunun naif kokusu ve hoş tadı yanında sağlık açısından da bir çok faydası vardır. İçerdiği yüksek derecede vitamin ve besinler...
  5. Turşu sağlık için faydalımı zararlımı ?

    Turşu sağlık için faydalımı zararlımı ?

    Sofraların vazgeçilmez lezzetlerin den biridir turşu. Sirkeli ve tuzlu suda belli bir sürre bekletildikten sonra , beklenen kıvama gelince tüketilen turşu , biber,lahana,domates, havuç,karnabahar gibi sebzelerden yapılır. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşu , genel de yaz sonların da yapılır ve kışın tüketilir. Turşu sebzelerin yukarda belirttiğimiz gibi fermente olmasıdır. Ekşi...

Sayfayı Paylaş