gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Tuz Kullanmadan Lezzetli Yemekler Yapmanın Püf Noktaları

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    lezzetli yemek yapmanın püf noktaları tuz resmi Tuzun ne kadar zararlı olduğunu bilsekte tuzsuz yapamıyoruz...Günlük almamız gereken tuz miktarının neredeyse 2-3 katı kadar tuz kullanıyoruz...Şimdi size vereceğim tüyolarla kızlar hem günlük tuz kullanımınızı azaltacak hemde lezzetli yemekler yapacaksınız...
    [​IMG]

    Uzmanlar, bir çay kaşığı tuzun yaklaşık 2,4 gram sodyum içerdiğini belirtiyorlar. Tuzdan uzak durarak, besleyici ve lezzetli alternatifler oluşturabilirsiniz:

    Fakat, Amerikan Tıp Enstitüsü, 19-50 yaş arasındaki yetişkinlerin sağlıklı tuz alımının sadece 1,5 gram olması gerektiğini ifade ediyor. Çok fazla sodyum aşırı sıvı tutulumuna ve yüksek kan basıncına neden oluyor.

    Ehow’da yer alan habere göre, tuzdan uzak durarak, besleyici ve lezzetli alternatifler oluşturabilirsiniz:

    1. Tuz kullanmadan salatayı süsleyebilirsiniz. Marketten satın alınmış, tuz ve bazen MSG (Mono Sodyum Glutamat isimli katkı maddesi) içeren salata soslarından kaçının. Bunun yerine, yeşilliklerin üzerine taze limon sıkın ve zeytinyağı ekleyin. Ya da klasik sirke ve yağ kombinasyonunu deneyin.

    2. Patates püresinin tuza ihtiyacı yoktur. Biraz az yağlı süt, tuzsuz margarin ile kavrulmuş sarımsak, acı baharat tozu ya da kırmızı biberden birini eklemeyi deneyin.

    3. Pirinci ya da kuskusu sadece suda pişirin. Pişerken, bir orta boy doğranmış soğan ile bir yemek kaşığı ayçiçek yağının içine doğranmış mantar ekleyerek soteleyin. Pirinç veya kuskus piştiğinde, soğan-mantar karışımını kabaca karıştırın.

    4. Lezzetli çorbalara, güveceve tencere yemeğine kimyon, kırmızı biber, acı baharat tozu veya zencefil gibi en sevdiğiniz baharatlar ekleyebilirsiniz. İçine doğranmış çiğ sarımsak ya da sarımsak tozu ve mutfak robotuyla doğranmış bir soğan da atın.

    5. En sevdiğiniz spagetti sosu için, tuz kullanmak yerine daha fazla sarımsak, soğan, kekik ve biberiyeyi deneyin.

    6. Et, balık ya da tavuğu pişirmeden önce en az 1 saat taze sıkılmış limon, portakal, greyfurt, mandalina suyu ya da bunların karışımının içinde bekletin. Ya da zeytin yağı, sirke, biber ve en sevdiğiniz baharatlardan oluşan bir karışımda bekletmeyi deneyin.

    7. Fırında kızartma yapacağınızda, yer elması ya da soğan halkalarının üzerine sarımsak tozu, kimyon ya da baharat tozu serpin.

    8. Yağda pişmiş yumurtaya ya da omlete doğranmış soğan dilimleri ya da pul biber, kekik, karabiber gibi en sevdiğiniz baharatları ekleyerek lezzet verebilirsiniz.


     
  2. bettt

    bettt Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2011
    Mesajlar:
    740
    Beğenilen Mesajlar:
    221
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Miss Kokulu Sevgilimin Yanı Başı :)
    yaa ben tuzsuz yapamammmmmmm ): hiç tadı olmuyorki yemeklerin.
     
  3. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Aylarca tuz yemedim, çok şükür bu ay tuz yasağım kalktı ama bu seferde ben fazla yiyemiyorum :D:D Alıştım tuzsuz yemeye :D:D Herkesin "tuzu az" dediği yemeklere ben "tuzu çok fazla" diyorum :D:D

    Evet başta ne yerseniz yiyin, ot yemiş gibi oluyorsunuz tadı olmuyor ama inanın sonra alışıyorsunuz :)

    Bilgiler için tşkler ortim :)
     
  4. TEKIN SAYICI

    TEKIN SAYICI Forum Okuru

    Verrilen bilgilerde yanlisliklar var. Sözü geçen baharatlarin çoğunda yogun tuz vardir.
     
Tuz Kullanmadan Lezzetli Yemekler Yapmanın Püf Noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. matkap kullanmanın püf noktaları!

    matkap kullanmanın püf noktaları!

    matkap kullanma matkap kullanma talimatı nasıl kullanılır Doğru işte doğru aleti kullanmak, "kendin yap" işlerini çok daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapmanızı sağlar. Bu nedenle ağır işlerde kullanabileceğiniz ve daha uzun süre dayanan kaliteli bir el aletine para yatırmak daha akıllıca olur; tabii ki aletin kullanımına özen gösterirseniz. Matkapların...
  2. ruj kullanmanın püf noktaları

    ruj kullanmanın püf noktaları

    Dolgun dudaklar için rujunuzu nasıl sürmelisiniz? Ruj ve parfümünüzü buzdolabında saklayın.. Böylece daha uzun zaman kullanabilirsiniz.. Ruj seçerken nelere dikkat etmelisiniz? İşte her zaman işinize yarayacak öneriler.. Asla dudaklarınıza test ürünü sürmeyin.. Bu hijyen bakımından uygun değil.. Bunu yerine rujunuzun rengini görmek için parmak ucunuza sürmeniz yeterli.. Parmak...
  3. Takı Kullanmada Püf Noktalar

    Takı Kullanmada Püf Noktalar

    takılar takı Meleklerim Takı kullanmayı çok mu seviyorsunuz? Ama nerede hangi takıyı takacağınıza karar veremiyorsunuz? İşte size bu işin püf noktaları... Dışarı çıkmak için hazırlanıyorsunuz. Elbisenizi giydiniz, saçınızı şekillendirdiniz, makyajınız tamamlandı, ayakkabılarınızı giydiniz. Aynanın karşısına geçtiniz. Eksik bir şeyler var mı? Kıyafetlerinizi tamamlayacak aksesuarlarınızı...
  4. Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirebilirsiniz

    Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirebilirsiniz

    Bu konu yemeklerde tuz kullanımı konusu hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, tuz bildiğiniz gibi vücuda zararlı olan 3 beyazdan biri. Mümkün olduğunda az tüketmemiz gerken tuzu eğer haddinden fazla tüketiyorsak pek çok hastalıkla karşı karşıyta olduğumuzu da bilmemiz gerekir. Yemek tabağı önümüze konduğunda daha tadına bakmadan tuzluyorsak, tuz bizim için vazgeçilmez olmuş...
  5. Maskara Kullanmanın Püf Noktaları

    Maskara Kullanmanın Püf Noktaları

    Bu konu; Maskara Kullanmanın Püf Noktaları hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, makyaj yapmak maharet ve beceri işidir. Zevkli olmak, aynaya doğru bakmak yanında biraz da bilgi gerektirir. Biz de makyaja yeni başlayanlar ya da maskara kullanmak konusunda tereddütler yaşayanlar için maskara kullanmanın inceliklerini bu makalemizde sizlerle paylaşıyoruz... •Öncelikle...

Sayfayı Paylaş