gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Yılbaşı Pudingi

    Konu, 'Tatlılar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler 250 gr karisik kuru meyve
    175 gr kiyilmis hurma
    1 çorba kasigi toz
    zencefil
    100 ml
    portakal likörü
    1
    portakal
    100 gr margarin
    2
    yumurta
    1 çay bardagi esmer seker
    1 çay bardagi un
    1 çorba kasigi
    tarçin
    85 gr ufalanmis ekmek içi
    85 gr iri kiyilmis ceviz içi
    Sos için:
    100 gr margarin
    1 çay bardagi tozseker
    50 gr bütün ceviz içi
    1 portakalin suyu
    3 çorba kasigi
    portakal likörü

    Yapilis Tarifi
    Portakalin kabugunu rendeleyip suyunu sikin. Tencereye karisik kuru meyve, hurma, zencefil, portakal kabugu ve suyu ile likörü ekleyip karistirin. Kisik ateste sürekli karistirarak 10 dakika pisirin.
    Margarini oda isisinda yumusatin. Bir kapta margarin, yumurtalar, seker ve unu karistirip krema kivamina gelene kadar çirpin. Ekmek içi, ceviz içi, tarçin ve kuru meyveli karisimi ekleyip karistirin.
    Yuvarlak ve derin bir kalibin içini yaglayip hazirladiginiz puding hamurunu doldurun. Üzerini alüminyum folyo ile sikica kapatin. Büyük bir tencerenin yarisina gelecek kadar su doldurup kalibi yerlestirin. Kisik ateste 3 saat pisirin. Tenceredeki su azaldikça sicak su ilave edin.
    Sos için; küçük bir tavada margarini eritin. Sekeri ekleyip sürekli karistirarak karamelize edin. Cevizleri ekleyip 2 dakika karistirarak pisirin. Portakal suyu ve portakal likörünü ilave edip karistirin ve tavayi ocaktan alin.
    Servis tabagina aldiginiz pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapin.
    Afiyet olsun...


     
Yılbaşı Pudingi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Peynİr Pudİngİ

    Peynİr Pudİngİ

    PEYNİR PUDİNGİ Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 100 gram rendelenmiş gravyer peyniri, 3 yumurta, 20 gram un, 20 gram ve buna ilâveten 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 bardak süt, 1 kaşık kurutulmuş ekmek tozu, yeteri kadar tuz. Yapımı: 20 gram yağ, un ve kaynar sütle bir beşamel hazırlamalı. Beşameli soğuttuktan sonra bunu karıştırırken teker teker ve sırasıyle yumurtaların...
  2. Puding

    Puding

    Hayal kırıklıklarına ve başarısızlığa uğrayacaksınız.
  3. Mandalinalı puding;

    Mandalinalı puding;

    MANDALİNALI PUDİNG Malzemeler: Pudingi için: 1 litre süt 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı vanilya 1 yumurta sarısı 3 çorba kaşığı badem 2 çorba kaşığı tereyağı Sos için: 5 adet mandalinanın suyu 2 su bardağı su 1 su bardağı tozşeker 4 çorba kaşığı nişasta HAZIRLANIŞI: —Öncelikle pudingi hazırlanılır. —Bunun için önce sütü, yumurtayı ve şekeri...
  4. Yılbaşı ..

    Yılbaşı ..

    Yılın sonuna geldiğimiz bu günlerde, mağazalar da bizler gibi çoktan yılbaşı atmosferine kendilerini kaptırmışlar. Işıl ışıl süslenen vitrinlere kocaman indirim yazıları asılmış, alışveriş delisi müşterilerini bekliyorlar. Yılın son günlerinde yapılan bu indirimler, parti hazırlığı içinde olanlara da büyük fırsatlar sunuyor. Yılbaşı gecesi nereye gideceğinize karar verdiyseniz geriye elbise...
  5. Kestaneli Puding Tarifi Resimli

    Kestaneli Puding Tarifi Resimli

    Kestaneli Puding Tarifi Resimli Arkadaşlar merhaba diyorum sizden bir tarif istiyorum bana biliyorsanız Kestaneli Puding Tarifini verin.

Sayfayı Paylaş