gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Zeytinyağlı Havuç

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1/2 kg havuç 1 baş soğan
    2 adet yumurta
    1/2 demet maydanoz
    1 çay bardağı zeytinyağ

    HAZIRLANIŞI
    Havuçları haşlayın, soğuyunca küp küp doğrayın. Soğanı yağda kavurup, havuçları katın, bir süre beraberce çevrin. Yumurtaları çırpıp üzerine dökün. Yumurtaları pişinceye dek kanştırın. Servis tabağına koyup, maydanozla süsleyin.


     
  2. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.365
    Beğenilen Mesajlar:
    960
    Ödül Puanları:
    113
    Ce: Zeytinyağlı Havuç
    güzel birşeye benziyor ama yumurtayı pek sevmem koçiş bayılır yerse deneyeyim koçişe:)
     
Zeytinyağlı Havuç konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. zeytinyağlı havuç ezmesi!

    zeytinyağlı havuç ezmesi!

    Malzemeler ½ kg. havuç ½ su bardağı zeytinyağı 2 soğan ½ kg. yoğurt 2 diş sarımsak 1 avuç maydanoz yaprağı Tuz Havuç kazınıp rendelenir. Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırılmak suretiyle pişirilir. Soğuyunca sarmısaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.
  2. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  3. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  4. Zeytinyağlı havuç

    Zeytinyağlı havuç

    Malzemeler: 1 kg havuç 1 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 su bardağı sıcak su Tuz Hazırlanışı: *Havuçların kabuklarını temizleyip verev kesin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun. *Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler...
  5. Zeytinyağlı Bamya

    Zeytinyağlı Bamya

    zeytinyağlı bamya, nasıl pişirilir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri buradan bulabilirsiniz Sevgili melekler, Ne yaptıysam şu bamyayı bir türlü sevemedim.Ama ben sevmiyorum diye size tarifi vermeyeceğim anlamına gelmiyor tabi..Buyrun.. Malzemelerimiz, 1 kilo bamya 2 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı salça 1 adet iri soğan 3-4 diş...

Sayfayı Paylaş