Dengesiz beslenmenin zararları

M

Misafir

Forum Okuru
Dengesiz beslenmenin zararları
tek yönlü beslenmenin zararları dengesiz beslenme sonucu oluşan hastalıklar fazla beslenmenin yol açtığı durumlar dengesiz zararları ve yetersiz sebepleri nelerdir
dengesiz beslenme, zararları, nedir, sonucu oluşan hastalıklar, listesi, sonuçları,



Ne yazık ki, bende dengesiz beslenenlerin arasında başı çekmekteyim. Peki dengesiz beslenmenin zararları yada sonuçları nelerdir; buyrun bu yazımızda öğrenelim Melek'ler.


84da55bfd6834d.jpg


Yetersiz ve dengesiz beslenen bir bireyin vücudu mikroorganizmalara karşı dayanıklı değildir. Bu kişiler kolay hasta olurlar ve hastalıkları ağır seyreder. Ayrıca, vücut için gerekli olan bir besin öğesinin yetersiz alınması veya hiç alınmaması durumunda vücutta o besin öğesinin görewi yerine getirilemeyeceğinden vücut çalışması aksar ve hastalıklar ortaya çıkar…

Yetersiz ve dengesiz beslenmenin doğrudan neden olduğu hastalıkların bazıları, zayıflık, kansızlık, diş eti kanamaları, guatr, raşitizm, göz, deri ve sinir sistemi hastalıklarıdır. Dolaylı olarak neden olduğu hastalıklardan bazıları ise enfeksiyon hastalıkları, arteorriosklerotik , diyabet, hipertansiyon, şişmanlık, diş çürükleri ve karaciğer hastalıklarıdır. Bu hastalıklardan şişmanlık, hipertansiyon, diyabet vb. aşırı ve dengesiz beslenme sonucu oluşmaktadır. Yetersiz beslenme sağlık sorunlarına yol açtığı gibi aşırı ve yanlış beslenmede çeşitli sağlık sorunlarına yol açmaktadır…

Yetersiz ve dengesiz beslenmenin en fazla etkilediği grupların başında çocuklar, gençler, gebe ve emzikli kadınlar gelmektedir. Anne karnındaki bebeğin sinir hücrelerinin sayıca gelişimi 4. aya kadar olmaktadır. Özellikle bu evrede protein ve vitaminler başta olmak üzere zengin bir diyetle beslenen gebe kadınların çocuklarında, her ne kadar alt ve üst sınır kalıtsal olarak saplanmışsa da sinir hücrelerinin sayısı bu sınırlarda en yüksek düzeye ulaşır…

Yani, bebeğin zeka ve becerilerinin ham materyali daha çok bu ewrelerde kurulur. Yetersiz ve dengesiz beslenen çocuklardaki zeka gerilikleri, bu çocukların eğitimlerini güçleştirir ve eğitim harcamalarını arttırır.

Ayrıca; çalışma, planlama ve yaratma yeteneğini düşürür. Yetersiz ve dengesiz beslenmeyi ve doğuracağı sonuçları ortadan kaldırmak için bireye beslenme eğitimi yapılmalıdır.
 
teşekkürler çok yardımcı oldunuz
 
Geri
Üst