Ev kedileri için bakım önerileri

Uzman SühaN

Administrator
Ev kedileri için bakım önerileri
Evinizde kedi besliyorsanız kedinizin refahı için bir çok bilgiye vakıf olmanız gerekir. Bir kedi sahibi olarak kedinizin dışarıya çıkmasını istemeyebilirsiniz. İnsanların ev arkadaşlarını evde beslemeyi tercih etmesinin pek çok nedeni var. Belki onları yavaşlatan ya da düzenli tedaviye ihtiyacı olan bir durum geliştirmişlerdir. Kedi sahiplerinin genel kaygısı kediye dışarıdan gelecek zararlardır. Sokak hayvanlarının saldırısına maruz kalmak, hastalığa yakalanmak yada otomobil kazaları. İç mekan / dış mekan kararlarınızı etkileyen çeşitli faktörler vardır.Makalemizin devamın da kedi bakımıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.


kedi bakımı.jpg

Evde beslenebilecek kedi türleri hangileridir?




Açık hava saati, bir kedinin zihinsel sağlığı için iyi olabilir. Kedi açık havada olmaktan hoşlanıyor olabilir . Serbest dolaşan kediler doğal olarak bütün gün kanepede oturanlardan daha fazla kalori yakıyor. Bu nedenle, diyabet ve kronik böbrek hastalığı gibi obezite ile ilişkili hastalıklara daha az eğilimlidirler. Açık bir istatistik, ev kedilerinin ortalama 12 yaşında ve dışarıda dolaşan kedilerin ortalama 5 yaşına kadar yaşadığını bildiriyor. Gerçek şu ki, dışarıda gezen özgür kediler arabalar, köpekler, hastalıklar ve bazı durumlarda ömrünü ciddi derecede kısıtlayabilen düz hava şartları da dahil olmak üzere her türlü tehlikeye maruz kalabilirler.


DIŞARIDA GEZEN KEDİYİ SAHİPLENMEK


Dışarıda dolaşan bir kediye sahiplik yapıyorsanız bakımında zorlanabilirsiniz. Yaban hayata ve dışarıya aşina bir kedi evde durmayı pek sevmez. Kediniz dışarıya çıkmak istediğinde izin vermediğiniz zaman psikolojik olarak etkilenebilir. Kedilerin çoğunluğu kapalı bir yaşam tarzına oldukça iyi adapte olur, ancak her zaman bir kedinin kapalı ortamda tutulması bazen sorunludur. Kedinin kapalı alanda tutulması nedeniyle davranış problemleri yaşadığı durumlarda, çözüm açık hava yaşam alanının oluşturulmasında yatar.


SAĞLIK SORUNLARI VEYA DURUMLARI


Dışarıda gözetim altında olan ve tasma veya çitlerle çevrili bir avluda tutulmuş olan kediler, az miktarda risk altında iken açık havanın tadını çıkarabilirler . Pire veya diğer parazitlerle ilgili sorunlar veya şeker hastalığı gibi kronik sağlık sorunları olan bir kedi, açık hava tehlikelere karşı çok daha hassastır. Bunların herhangi biri, kedinizin, feline lösemi veya immün yetmezlik hastalığı gibi daha ciddi hastalıklara karşı direncini azaltabilir . Dahası, bir kedi, kızgın bir köpeğin saldırısına ya da trafiğin yoğun olduğu bir yerde otomobil kazasına maruz kalabilir.

Kedilerde görülen hastalıklar



kedi besleme.jpg


Kedilerde ağız ve diş sağlığı




İLERLEYEN YAŞ


İnsanlarda olduğu gibi, yaşlı kedilerin bağışıklık sistemleri yavaşlarken hastalıklarla mücadele etmesi zorlaşabilir. Yaşı ilerleyen kediler bir çok sağlık problemi ile karşılaşabilir. Bir kedi sahibi olarak, ortak hastalıkların belirtilerini ve semptomlarını tanımak önemlidir. Kedilerde görülen hastalıklarla ilgili makalemizi mutlaka inceleyin. * Kedilerde görülen hastalıklar * Bulaşıcı hastalıklar, virüsler, bakteriler ve parazitler de dahil olmak üzere patojenlerden kaynaklanan koşullardır


Bir çöp kutusu kullanmak için bir kedi eğitimi genellikle zor değildir. Kediler genellikle doğası gereği temiz ve atıklarını gömmek için doğal bir eğilime sahiptir. Kedinizi eğitmek için bir çok kovası kullanın. Çöp kovasının kapağı olmasın. Kedilerin bir şeyleri tırmalama eğilimi vardır. Mobilyalarınızı çizebilir. Bu nedenle kedinize yoğunlaşacağı nesneler tedarik edin.

Kedinize besleyici olarak dengeli bir diyet verin ve 7 gün 24 saat temiz su sağlayın. Kedinizin beslenme ihtiyaçları konusunda kendinizi eğitin ve kedinizin ne sıklıkla besleyeceğiniz konusunda veterinerinize danışın. Uzun veya kısa tüylü olan kedilerin sık sık fırçalanması gerekir. Bu onun cilt sağlığını koruyacaktır. Kediler oynamayı severler ve basit ve ucuz oyuncakları takdir edeceklerdir. Oyuncak fareler, ip yumakları , tüyler ve hatta boş kutular onların eğlenmesi için yeterlidir.

Kedilerin genellikle kendi bildiğini okuması doğrudur. Siz ne kadar eğitirseniz eğitin bir takım şeylere engel olamazsınız fakat olumlu bir yaklaşım tutarlı bir eğitimle kedinize evinizin kurallarını öğretebilirsiniz. Kediler gerçekten doğası gereği bağımsızdır, ancak kendileri için bakım yapabilecek durumda değildirler. Evlat edinmeden önce, yaşam tarzınızın bir kedi için yer açabileceğinden emin olun. Ne kadar meşgul olduğunuzu ve evde geçirdiğiniz zaman, almanız gereken kedi türünü belirleyecektir . Alerjiniz var mı? Şiddetli alerjik reaksiyonlardan muzdarip olursanız, bir kediyi eve getirmeden önce kedi alerjileri için test yaptırın. Ayrıca sahiplenmeyi düşündüğünüz kediyi eve getirmeden önce veterinere götürüp muayene ettirin aşılarını yaptırın.

Kedilerde kalp hastalığı nedenleri ve tedavisi
 
Benim prensesim 11 yaşında..Maşallah..
Gözünün içine bakıyorum herşey yolunda mı diye..
Onun beni karşılamadığı,neşeli seslerle etrafımda dolaşmadığı bir ev.. Nasıl bir ev olabilir ki..:(
Sağlık ve ömür diliyorum pisime..
 
Bizimki tam bir ev kedisi. Evde bulamayacağı ve ihtiyacı olan şeyleri temin etmeye çalışıyoruz hep. Örneğin kedi çimi,malt..
Yalanarak temizlendikleri için tüy yutuyorlar ve çoğunlukla dışkı yoluyla atamayıp,kusarak çıkarmaya çalışıyorlar.Bunun kolay birşey olmadığı çok açık. Kedi çimi :kusmasına,paste (malt): dışkı yoluyla atmasına yardımcı oluyor.

Tırmalama tahtası da çok gerekli. Doğada güdüsel olarak tırnaklarını törpülerler ağaçlara tırmanarak.Bir ihtiyaç onlar için.. Bu sebeple tırmalama tahtaları bir gereklilik evdekiler için.
 
Çok sevimli maşallah . Bakımını sorumluluğunu üstlendiğimiz hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve konforlarını düşünmek zorundayız. Bu konuda seni tebrik ederim M e g . Faydalı paylaşımın için de ayrıca teşekkür ederim.
 
Geri
Üst