Amasya Elmasının Faydaları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Amasya Elmasının Faydaları
cennet elmasının faydaları geyik elmasının faydaları geyik elması elması amasya özellikleri




amasyaelma1.JPG



Lezzetiyle ün yapan Amasya elmasının içerdiği zengin potasyum sayesinde kan basıncını düzenlediği, adalelerin kasılmasını önlediği, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırdığı, kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı olduğu ve ayrıca kolesterol düşürücü etkisi de olduğu belirtildi.
Amasya adıyla bütünleşen ve özelliğini yine Amasya'nın coğrafi yapısından alan misket elması, tüketicilerin karşısına Amasya elması olarak çıkıyor. Misket elmasının yetişmesi için ideal bir coğrafya ve iklime sahip olan Amasya Vadisi'nde boğazın esintisi elmaya farklı bir tat ve koku veriyor. Amasya elmasının en büyük özelliği bir yıl meyve verip bir yıl meyve vermemesi, bir yanı kırmızı ve bir yanı yeşil olması.
Amasya Valiliği, kentin tanıtımlarında da elmayı ön palana çıkartıyor. Amasya Valiliği'nden alınan bilgilere göre, ince kabuklu, hoş kokulu, sert ve dayanıklı olan Amasya elması, uzun süre saklanmaya elverişli. 2 türü olan Amasya elmasının daha küçük ve tatlı olanına misket elması, daha iri ve aşılı olanına ise kabak elması deniyor.
Elmanın içerdiği zengin potasyum sayesinde kan basıncını düzenlediği, adalelerin kasılmalarını önlediği, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırdığı, kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı olduğu ve ayrıca kolesterol düşürücü etkisi de bulunduğu ifade edildi. Posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve olan elmanın kabuğunun vücuda son derece yararlı olduğu, bu nedenle elmanın kabuğuyla tüketilmesinin daha doğru diş sağlığı için faydalı olduğu önerildi.
 
Geri
Üst