bayram tatlıları!!!

Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    bisküvili prenses tatlısı
    Malzemeler :

    Alt için:
    5 su bardağı süt
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 paket margarin
    1 paket kakaolu bisküvi
    Üst için:
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 su bardağı şeker
    3 yemek kaşığı un
    1 yumurta sarısı


    Yapılışı :

    Un, şeker, süt, margarin bir tencereye koyulur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır. Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir. Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür.
    Üst Hazırlanışı:
    Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.
    Arzuya göre daha önce hazırladımız muhallebinin üstüne bir kat daha sütle ıslatılmış bisküviler dizilir. Eğer bir kat daha bisküvi istenmiyorsa muhallebinin üstüne hazırladığımız sos dökülür ve buzdolabında 30 dakika bekletildikten sonra servise sunulur.
    PÜF NOKTASI: tatlının maksimum lezzetinde olması isteniliyorsa bahsedilen sürelerde mikserle karıştırmak şarttır. Sürelerde kısaltma yapmayınız.

     
  2. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    bohçada armut


    Malzemeler :

    8 adet küçük boy armut
    1/2 kg milföy hamuru
    3.5 su bardağı toz şeker
    1/4 su bardağı margarin
    2 su bardağı su

    Yapılışı :

    Armutlann kabuklarını soyun, çekirdeklerini kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıkarın. Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini karıştırın. Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun. Hamuru sekiz eşit parçaya ayrın, her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın. Üst kısımIarına sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin. Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp iyice kızarmış armutların üzerine dökün. Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek 15-20 dakika fırınlayın Sıcak olarak servis yapın.
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    bursa helvası

    Malzemeler :


    1/2 kg toz şeker
    7 çorba kaşığı un
    250 gr margarin
    3 adet dolmalık fıstık
    1 lt süt

    Yapılışı :

    Süt ile toz şekeri kaynatın. Diğer bir kapta erittiğiniz margarine un ve fıstık ilave edin. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ve kaynamış süte ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin . Ilık olarak, üzerine tarçın serpip servis yapın.
     
  4. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    bülbül şatosu


    Malzemeler :

    125gr. margarin
    2 kaşık yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
    Alabildiği kadar un, dövülmüş ceviz

    Şerbet için :
    3 bardak su
    3 bardak şeker
    Arzuya gore vanilya

    Yapılışı :

    Margarin, yoğurt, yumurtanın beyazını birlikte iyice yoğuralım. Yavaş yavaş un ilave edelim. Kabartma tozunu da unla beraber yoğururken katalım. Normal yumuşaklıkta hamur yoğurulur. Ele yapışmayacak çok da sert olmayacak. Hamurumuz hazır olunca oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açalım. Bir çay bardağı yardımıyla halkalar keselim. Bu halkaların her iki tanesinden bir tanesini de şişe kapaklarıyla tekrar ortalarını keselim. Ortalarını kestiğimiz halkaları bütün halkaların üzerine koyalım. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım. Yağlanmış tepsiye sıralayalım. Halkalarımızın içine ve üzerine yumurta sarısından sürelim. En son olarak da hazırladığımız şatolarımızın ortalarına ezilmiş cevizle dolduralım. Normal sıcaklıktaki fırına koyalım üzerleri kızarınca fırından alalım. Tatlımız sıcaksa şerbetin soğuk olması gerekir. Bunun tersi de olabilir.
     
  5. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    ceviz tatlısı



    Malzemeler :


    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet eritilmiş sana yağı
    1 su bardağı su
    Un
    Kabartma tozu

    İçi için :
    250 gr ceviz içi
    Tarçın
    Şeker

    Şerbeti için :
    4 bardak su
    3 bardak şeker
    1 yemek kaşığı limon suyu

    Yapılışı :

    Sıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin. İçine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın.200 C fırında yarım saat pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
     
  6. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    cevizli kadayıf dolması


    Malzemeler :


    200 gr ceviz
    2 1/2 su bardağı toz şeker
    ½ kg burma kadayıf
    4 adet yumurta
    2 ½ su bardağı su
    ½ adet limon
    1 su bardağı süt
    1 ½ su bardağı sıvıyağ (kızartmada kullanmak için)
    200 gr kaymak


    Yapılışı :

    Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz yerleştirin, dolma sarar gibi sarın. Başka küçük bir kapra süt ve yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın. Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin. Ilınması için kenara alın. Kızarttığınız kadayıf dolmalarınızı sıcakken ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve ceviz ile süsleyin.
     
  7. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    cevizli revani



    Malzemeler :


    3 yumurta
    1 su bardagı süt
    1 su bardagı sıvı yağ
    1 su bardagı şeker
    1 su bardagı ceviz
    1 çay kaşıgı karbonat
    2 su bardağı irmik
    1 su bardağı un

    ŞERBET İÇİN
    4 su bardagı şeker
    4 su bardagı su
    1/2 adet limonun suyu


    Yapılışı :

    Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor. 170° de 45 dakika pişirin. Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.
     
  8. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    cevizli üzümlü tatlı



    Malzemeler :

    4 yufka
    200 gram ceviz
    100 gram kuru üzüm
    1 kahve fincanı toz şeker
    1 yemek kaşığı tarçın
    3 elma
    2 kahve fincanı pudra şekeri
    Kızartmak için sıvıyağ

    Yapılışı :

    Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dövülür. Üzüm yıkanır, ayıklanır. Tarçın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır. Yufkalar 4-5 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir. Hazırlanan malzemeden yufkaların içine birer kaşık konulur, üçgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır. Yağdan çıkarılan tatlılar kalın bir peçete üzerine alınarak fazla yağlarının peçete tarafından emilmesi sağlanır. Daha sonra bir servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir. Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir.
     
  9. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    çerkez tatlısı


    Malzemeler :

    şerbeti için:
    3 bardak su
    3 bardak toz şeker
    1 adet limonun suyu
    hamuru için:
    4 adet yumurta sarısı
    500 gr un
    150 gr pudra şekeri
    150 gr yoğurt
    1 tatlı kaşığı toz maya
    harcı için:
    3 adet yumurtanın akı
    250 gr toz ceviz
    250 gr pudra şekeri
    kızartmak için sıvıyağ

    Yapılışı :

    Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun. Yumruk iriliğinde bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın. İnce rulolar yapın. Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın.
     
  10. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    çilekli büsküvili kup



    Malzemeler :


    350 gr çilek
    600 gr tuzsuz krem peynir
    3 çorbakaşığı toz şeker
    3-4 damla vanilya esansı
    50 gram sade bisküvi
    100 gram kepekli bisküvi

    4 Kişilik

    Yapılışı :

    Çilekleri ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra soğuk suda bekletin. Olgun çileklerin yarısını
    ayırın. Kalanları bir kaba koyarak bir kaç dakika ateşe verin. Şekerin yarısını da içine kattıktan sonra iyice ezerek püre kıvamına getirin.
    Önceden ayırdığınız çilekleri irice doğrayarak pürenin içine katın. Peyniri kalan şekerle iyice karıştırdıktan sonra vanilya esansını damlatın. Bisküvileri bir naylon torbanı içine doldurup oklavayla ezerek ufalayın.
    Çilekli karışımın yarısını 4 kup bardağıa bşaltın. Üzerlerine peynirli karışımdan dökün. En üste bisküvilerden yerleştirdikten sonra aynı işlemi bir defa daha tekrarlayın. Üstünü çilek parçalarıyla süsleyip soğuk servis yapın.
     
  11. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.038
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Bayram Tatlıları

    KEŞKÜL


    http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/kekl.JPG[​IMG]
    KEŞKÜL
    Malzemeler:

    • 4 su bardağı süt,
    • 1,5 su bardağı toz şeker,
    • 1 su bardağı pirinç unu,
    • 1 paket vanilya,
    • 1 çay bardağı badem,
    • 1 çay bardağı hindistan cevizi.
    Yapılışı:
    1. Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun. Bademlerden 4-5 adet ayırın ve kalanını robottan geçirin.
    2. Sütü, robbottan geçirilmiş bademi, pirinç ununu ve bir fiske tuzu hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak ocakta pişirin.
    3. Koyulaşmaya başlayınca şekerini ve hindistan cevizini ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
    4. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere boşaltın. Üzerini bademle süsleyip soğuyunca servis yapın.
    Afiyet olsun.
     
  12. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    çilekli tavuk göğsü


    Malzemeler :

    1/2 paket margarin
    3 fincan un
    1 litre süt
    8 yemek kaşığı şeker
    vanilya
    üstü için:
    1/2 kg çilek
    2,5 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı nişasta



    Yapılışı :

    Margarini ve unu kavurun daha sonra şekeri ve sütü yavaş yavaş ilave ederek kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıp ocaktan alın. 25 dakika kadar mikserle çırpın, son olarak vanilya ekleyin 5 dakika kadar daha çırpın.
    üstü için: Çilekleri makineden geçirerek ezin içine şeker ekleyerek pişirin bu sırada 1 yemek kaşığı nişastayı sulandırıp eriterek çileğe yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kaynadıktan sonra bu karışımı tavuk göğsünün üzerine dökün, soğumaya bırakın.
     
  13. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    dünür tatlısı

    Malzemeler :

    3 çay bardağı süt
    2 poşet kremşanti
    2 paket hazır beze
    3 yumurta
    100 gr. çikolata rendesi
    Çok az tuz


    Yapılışı :

    Önce bezeler bir tasa kırılır. Üç yumurtanın akına bir fiske tuz atılarak köpük haline gelinceye kadar (önce yavaş sonra hızlı olarak) mikserle çırpılır. Daha sonra kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır. Şantinin üzerine yumurta sarıları eklenerek yavaş yavaş aynı yöne doğru yedirilinceye kadar karıştırılır. Daha sonra yumurta akları da ilave edilerek aynı şekilde karıştırılır. Sonra hepsi bezelerin içine dökülerek iyice karıştırılır. Sonra streç film serilmiş bir tasa karışımın yarısı dökülür. Kalan yarısına kakao ve çikolata rendesinin yarısı ilave edilerek bu da beyaz karışımın üzerine dökülür. Sonra streç kapatılarak buzluğa atılır. Birgün buzlukta bekletilip çıkarılınca taba ters çevrilir. Üzerine çikolata rendesi dökülerek servis yapılır.
     
  14. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    elma tatlısı


    Malzemeler :

    1 kg ufak sulu Amasya elması
    3 adet karanfil
    3 kahve fincan toz şeker
    100 gr kaymak

    Yapılışı :

    İyice yıkanıp, soyulan elmaların çekirdekleri bir kabak oyacağı yardımı ile elmaların şekli bozulmadan çıkarılır (elmalar bütün kalmalıdır). Elmaların ortasına yarım kahve fincanı şeker konularak iki parmak suda, ağır ateşte yaklaşık 25 dakika pişirilir. Pişerken suyuna karanfil katılır. Soğuduktan sonra elmaların ortasına kaymak konularak servis yapılır.
     
  15. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113
    gül tatlısı

    Malzemeler :

    1 paket margarin
    2 kaşık yoğurt
    2 kaşık sıvı yağ
    1 yumurta
    1,5 çay bardağı irmik
    250 gr ceviz
    aldıgı kadar un
    Şerbeti için:
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su


    Yapılışı :

    Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4'e bölün. Cevizin 1/4'ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin. Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin. Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın.
     
bayram tatlıları!!! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. TatlılaR

    TatlılaR

    FIRINDA SÜTLAÇ Malzemeler: 1 lt süt 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta 250 gr tozşeker 100 gr pirinç Bir miktar su 1 yumurta sarısıYapılışı: Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave...
  2. Tatlılar

    Tatlılar

    Her çeşit tatlı güzel geçime, sevinç ve mutluluğa, cimrilikten kurtulup cömertlik sıfatını kazanmaya, ilim ve iman lezzetine, günahkar için dünyanın geçici ve aldatıcı hazlarına, hastalıktan şifaya, mahkumun kurtulmasına, yolcunun dönmesine, tövbe ve isttiğfara, güzel ve etkili söze, insana dünyayı zehir eden her türlü durum ve olayın zıddı olan şeylere, Tatlıcı görmek nikaha, insanlara iyilik...
  3. Tatlı

    Tatlı

    Kısmettir.Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kur-tulmaya, yolculuktan dönmeye, hastaliktan sifa bulmaya, bekarin evlenmesl-ne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek sifaya isarettir.
  4. Bayram

    Bayram

    Sevinç ve neşeye, dost ve akrabaların bir araya gelmesine, Ramazan bayramı bir işi alnının akıyla başarmaya ve onun semeresini almaya, mağfiret ve bağışlanmaya, üzüntü ve kederden kurtularak sevince ulaşmaya, tövbenin kabul edilmesine, malı giden ve zaraara uğrayan kimsenin bu zararının bir vesileyle telafi edilmesine, Bayram gününde olduğunu görmek kaybettiği şeyi bulmaya ve bol geçime...
  5. bayram

    bayram

    küçük iskender bayram slm melekler herkesin bayramini kutluyorum

Sayfayı Paylaş