bayram tatlıları!!!

Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    sakızlı muhallebi


    Malzemeler :


    1 çay fincanı toz şeker
    1 çay fincanı buğday nişastası
    2 paket damla sakızı
    1 kg süt
    1 paket margarin

    Sos malzemesi :

    3 çorba kaşığı pudra şekeri
    2 çorba kaşığı kakao
    1/2 paket margarin
    2 adet yumurta


    Yapılışı :

    Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin. Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin. Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur bir tabağa boşaltın.Eritilmiş margarini, pudra şekerini ve kakaoyu yumurta ile çırpıp, soğutulmuş muhallebinin üzerine boşaltın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
     
  2. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    saray sarma


    Malzemeler :


    1 kg baklavalık un
    1/2 kg buğday nişastası
    4 adet yumurta
    5 çay kaşığı tuz
    1-1.5 su bardağı su
    7 bardak dövülmüş antep fıstığı

    Şerbeti malzemesi:

    8 bardak şeker
    12 su bardağı su


    Yapılışı :

    Bir kapta un, tuz ve yumurtaları birbuçuk bardak su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamurları ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın.15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları 8'erli gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bir oklava ile ince yufkalar açın. Açtığınız yufkaların üzerine fıstık serpin.Yufkayı oklavaya sarıp kenarlardan büzün. Büzdüğünüz yufkayı oklavadan bozmadan çıkararak fırın tepsisine dizin. Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm'lik dilimler halinde kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bolca erittiğiniz tereyağını yufkaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için 8 bardak şeker ve 12 bardak suyu kaynatın. Sonra sıcak tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    selanik tatlısı


    Malzemeler :


    şerbeti için:
    2 bardak toz şeker
    2 tatlı kaşığı limon suyu
    1,5 bardak su
    hamuru için:
    7,5 kahve fincanı un
    3,5 kahve fincanı tereyağ
    1 kahve fincanı pudre şekeri
    muhallebisi için:
    3 bardak süt
    1 kahve fincanı nişasta
    4 yumurta
    1/2 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı :

    Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın. Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin. İyice karışınca tekrar ateşe koyun. Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin. Pudra şekerini de unun üzerine eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın. Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin. Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin. Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin. Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin. Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz.
     
  4. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    sevgi tatlısı



    Malzemeler :


    8 kişilik
    2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı yoğurt
    1 paket margarin
    alabildiği kadar un
    1 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    şurubu için:
    bir tutam vanilya
    3 su bardağı su
    4 su bardağı şeker
    1/2 adet limon suyu


    Yapılışı :

    Su, şeker ve vanilyayı kaynatın. Ateşten alınmasına yakın limon suyunu ekleyin. Koyulaşınca ateşten alın soğumaya bırakın. Bir kabın içinde sıvı yağı, margarini, kabartma tozunu, yumurtayı, yoğurdu ve alabildiği kadar unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar da yoğurun. Hamuru dörde bölün. Her parçasını merdane ile açın. Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın. Rulo yapın. diğer hamurları da aynı işlemlerden geçirin. Sonra bu ruloları parmak kalınlığında kesin. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılan 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üzerine dökün.
     
  5. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    sultan tatlısı

    Malzemeler :

    hamuru için:
    1 adet yumurtanın akı
    200 gr toz şeker
    1 adet yumurtanın sarısı
    200 gr margarin
    150 gr çikolata rendesi
    200 gr pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    200 gr un
    şerbeti için:
    4 bardak şeker
    4 bardak su
    1 adet limonun suyu

    Yapılışı :

    Şurup için suyu ve şekeri kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin.
    Soğumaya bırakın. Yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın. Toz şekeri içine azar azar dökerek yedirin. Yağı eritin ve soğutun. yumurta sarısıyla karıştırın. Kalan malzemeleri yumurta akına ekleyin. Yağ ve yumurta sarısını da ilave edin. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 180 dereceli fırında pişirin. Üzerine şerbetini dökün.

     
  6. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    sütlü irmik tatlısı



    Malzemeler :

    1 kg süt
    1 su bardağı irmik
    7 çorba kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı hindistancevizi
    süs için:
    hindistancevizi
    dövülmüş antep fıstığı veya tarçın


    Yapılışı :

    Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
    Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.
     
  7. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    şambalı tatlısı



    Malzemeler :


    1 kg. irmik
    1/2 kg. şeker
    2 bardak su
    vanilya
    Şurup için malzeme:
    1 kg. şeker yarım limon
    1 litre su


    Yapılışı :

    Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine fıstık döşenebilir) fırında pişirin. Diğer tarafta kaynattığınız şurubu soğuk , şambalı sıcak olarak üstüne dökerek servise verin.
     
  8. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    şeftalili ekmek tatlısıı
    Malzemeler :

    10 kişilik
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su
    2 adet şeftali
    1 su bardağı şeftali suyu
    1 paket etimek
    Sosu için:
    3 adet şeftali
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 çorba kaşığı meyve likörü
    muhallebisi için:
    4 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı nişasta
    2 çorba kaşığı un
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    1/2 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı hindistancevizi

    Yapılışı :

    Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye yada kaba yerleştirin. Şeker suy ve şeftali suyunu kaynatıp, ekmeklerin üzerine dökün. Şeftalileri yerleştirin. Muhallebi için gerekli malzemelerin hepsini bir tencereye dökün ve ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Hindistancevizini ekleyip karıştırın. Etimeklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Kalan şeftalileri püre haline getirin ve pudra şekeri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra likörü ilave edin. Ekmekleri seris tabağına koyduktan sonra bu sosla beraber servis yapın.
    Bu tatlı istenilen baska herhangi bir meyve ile de yapılabilir.
     
  9. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    tel helvası


    Malzemeler :

    250 gr tereyağı,
    3 su bardağı un,
    1 kg. toz şeker,
    1 adet limon.

    Yapılışı :

    1 kg. Şekere, 2 su bardağı su konur ve kaynatılır. Üzerine bir miktar limon sıkılır. Şeker hafif kırmızı renge gelince bir kaşık kadar bu şekerli sudan soğuk su içerisine dökülür, katı hale (ağda) gelirse helvanın ağdası olmuş demektir. 250 gr. Yağla kavrulan un büyükçe bir tepsi içerisinde soğutulur, soğutulan ağda beyaz bir renk alıncaya kadar çekilip uzatılarak yoğrulur sonra iki ucu birleştirilerek simit şekline getirilir tepsideki soğutulmuş, kavrulmuş un içerisine konur. Üzerine kavrulmuş un dökülerek üç dört kişi tarafından kenarlara doğru çekilerek halka büyütülür bu halka ikiye katlanarak küçültülerek tekrar aynı işlem yapılır. Katlar incelinceye kadar aynı işleme devam edilir. Tel tel olan katlar kopartılarak servis yapılır.
     
  10. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    tel kadayıf



    Malzemeler :


    Yarım paket margarin
    1/2 kilo tel kadayıf
    3 su bardağı süt
    150 gr ceviz

    Şurup için:
    3 su bardağı su
    3 su bardağı şeker
    1/2 limon suyu


    Yapılışı :

    Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur. Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine hafifçe ılıtılan süt gezdirilir. Daha sonra soğutulmuş olan şurup tatlının üzerine dökülür.

    Not: Tatlı sıcak şurup soğuk olmalıdır.
     
  11. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    un helvası



    Malzemeler :


    ½ paket margarin
    2 su bardağı un
    1.5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı süt
    1 paket çam fıstığı


    Yapılışı :

    Yağ eritilir. Önce fıstıklar eritilen yağda çevrilir, daha sonra un ilave edilerek çevirmeye devam edilir. 20 dakika kadar bu işlem sürdürülür. Diğer tarafta süt, şeker ve su kaynatılarak bu hamurun üzerine dökülüp, su çekene kadar pişirilir, arzuya göre tarçın ilave edilebilir.
     
  12. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113
    yufka tatlısı


    Malzemeler :

    yufka
    margarin
    vanilya
    pudra şekeri

    Yapılışı :

    Yufkayı sigara şeklinde sıkıca sarın. Elde ettiğiniz uzun şeritten iki-üç parmak ara ile parçalar kesip su dolu bir kaba koyun, bir saat kadar bekletin. Derince bir kapta maıgarini eritin ve sularını süzdüğünüz yufkaları kızgın yağa atıp, pembeleşinceye dek kızartın.Kızaran hamurları vanilyalı pudra şekerine bulayıp tabağa koyun ve soğuduktan sonra servis yapın.
     
  13. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    379
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    şambalı tatlısının adı çok ilginç ve kolay gibi.hiç yemedim.en kısa zamanda yapıcam.
     
  14. kalem&yaprak

    kalem&yaprak Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2010
    Mesajlar:
    67
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    denediğiniz ve en çok beğendiğiniz tatlıyı yazabilir misniz içlerinden
     
  15. herbay

    herbay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    cok güzel tarifler vermişsin cok teşekkürler
     
bayram tatlıları!!! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. TatlılaR

    TatlılaR

    FIRINDA SÜTLAÇ Malzemeler: 1 lt süt 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta 250 gr tozşeker 100 gr pirinç Bir miktar su 1 yumurta sarısıYapılışı: Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave...
  2. Tatlılar

    Tatlılar

    Her çeşit tatlı güzel geçime, sevinç ve mutluluğa, cimrilikten kurtulup cömertlik sıfatını kazanmaya, ilim ve iman lezzetine, günahkar için dünyanın geçici ve aldatıcı hazlarına, hastalıktan şifaya, mahkumun kurtulmasına, yolcunun dönmesine, tövbe ve isttiğfara, güzel ve etkili söze, insana dünyayı zehir eden her türlü durum ve olayın zıddı olan şeylere, Tatlıcı görmek nikaha, insanlara iyilik...
  3. Tatlı

    Tatlı

    Kısmettir.Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kur-tulmaya, yolculuktan dönmeye, hastaliktan sifa bulmaya, bekarin evlenmesl-ne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek sifaya isarettir.
  4. Bayram

    Bayram

    Sevinç ve neşeye, dost ve akrabaların bir araya gelmesine, Ramazan bayramı bir işi alnının akıyla başarmaya ve onun semeresini almaya, mağfiret ve bağışlanmaya, üzüntü ve kederden kurtularak sevince ulaşmaya, tövbenin kabul edilmesine, malı giden ve zaraara uğrayan kimsenin bu zararının bir vesileyle telafi edilmesine, Bayram gününde olduğunu görmek kaybettiği şeyi bulmaya ve bol geçime...
  5. bayram

    bayram

    küçük iskender bayram slm melekler herkesin bayramini kutluyorum

Sayfayı Paylaş