gebe

bayram tatlıları!!!

Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    güllaç


    Malzemeler :


    4 yaprak güllaç
    1 kilo süt
    1 bardak şeker
    200 gr çekilmiş ceviz
    1 bardak gül suyu

    1 paket vanilya
    Yapılışı :

    Süt, şeker ve vanilya ile kaynatılır. Kaynayan süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Güllaçlar bu ılık süte batırılıp, çıkarılır ve bir payreks kaba yayılır. Aralarına ve güllaçların üzerine ceviz serpilir. Arzuya göre gül suyu konulur.

    NOT : İsteğe göre güllaca lohusa şekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.

     
  2. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    hurma tatlısı


    Malzemeler :

    1/2 kg margarin
    2 adet yumurta
    1 yemek kaşığı yoğurt
    2 çay kaşığı karbonat
    yanm limonun suyu
    800 gr un

    Şurup malzemesi :

    6 su bardağı şeker
    4.5 su bardağı su


    Yapılışı :

    Margarini eritip, çırpın. Bir yumurta sansını yağa katın. Yoğurt, karbonat ve limon suyunu ilave ettikten sonra un koyup, hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğündeki oval parçaları tepsiye dizip üzerlerine çatalla bastırıp şekil verin. Orta hararetteki fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin. Hazırladoğınız ılık şurubu üzerine dökün.
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    irmik helvası



    Malzemeler :


    2 Su bardağı İrmik
    2 Çorba kaşığı çam fıstığı
    150 gr tereyağı
    500 gr süt
    250 gr toz şeker

    Yapılışı :

    Kalın dipli bir tavada yağı eritin,irmik ve fıstığı ekleyin.
    Pembeleşinceye kadar kavurun.
    Başka bir kapta sütü kaynatın,şekeri ekleyin.
    Hazırladığınız sıcak sütü kavurmuş olduğunuz irmiğin içine ilave edip on dakika pişirin.
    Yirmi dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

    Dilerseniz portakal kabuğu rendeside ilave edebilirsiniz.(farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız) Çok güzel oluyor.

    NOT: Hemen hemen her yörede dini bayram ve özel günlerde yapılır.
     
  4. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    incir tatlısı



    Malzemeler :


    500 gr kuru incir
    3 çorba kaŞığı ceviz içi
    3 çorba kaŞığı toz şeker


    Yapılışı :

    İncirlerin saplarını koparıp, yıkayın daha sonra sap yerleriden kesip, içlerine dövülmüş ceviz içi ve şeker karışımından doldurun. Doldurduğunuz incırleri kapatıp, önceden yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine bir bardak su veya süt dökün. Hafif ateşte ağzı kapalı olacak şekilde pişirin. İncirler yumuşayınca soğutup, servis yapın.
     
  5. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    kabak tatlısı



    Malzemeler :

    2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
    Yarım kilo toz şeker
    200 gram çekilmiş ceviz

    Yapılışı :

    Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

    Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.
     
  6. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    karakız tatlısı



    Malzemeler :


    4 adet yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı un
    1/2 paket margarin
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilin


    Yapılışı :

    Kalıbı margarinle yağlayıp, derin bir kasede bütün malzemeye iyice karıştırıp kalıba yayın. 170 derecede yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra fırından çıkarın.Diğer tarafta 2,5 su bardağı suyla 1 su bardağı şekeri eritip bir taşım kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilık şerbeti soğuyan keke dökün. Daha sonra hindistan cevizi serpip servis yapın.
     
  7. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    katmer


    Malzemeler :

    3 çorba kaşığı antepfıstığı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı şeker
    100 gr kaymak
    1 adet yufka


    Yapılışı :

    Yufkayı serin ve her tarafına erimiş tereyağı sürün. Kaymağı parçalar halinde serpin. Üzerine şekere ve dövülmüş antepfıstığını da serperek yufkayı bohça şeklinde katlayın. Yağsız tavada altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine tereyağı sürün ve antepfıstığı rendesi serpin.
     
  8. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    kayısı hoşafı


    Malzemeler :

    1 kilo kuru kayısı
    2 litre su
    2 su bardağı toz şeker

    Yapılışı :

    Toz şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Daha önceden yıkanıp ıslatılan kayısılar bu suya atılarak 15 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.
     
  9. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    kazandibi



    Malzemeler :


    4 bardak süt
    pudra şekeri
    250 gr şeker
    1 ppaket vanilya
    1 şu bardağı pirinç unu


    Yapılışı :

    Sütü kaynatın.Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırıp süte katın. Karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin. Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın. Altının kahverengi bir renk alması için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartın. Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun. İki dakika kadar tuttuktan sonra soğumaya bırakın. Iyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün. Bir spatula vasıtası ile kaldırıp, ikiye katlayın. Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın.
     
  10. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    keşkül




    Malzemeler :


    1.5 kg süt
    250 gr krem şanti
    2 paket vanilyalı muhallebi
    150 gr fındık rendesi
    150 gr hindistan cevizi rendesi
    100 gr şam fıstık rendesi


    Yapılışı :

    Süte, hazır paket muhallebileri katıp kanştırarak pişirin. İçine biraz hindistan cevizi, biraz fındık rendesi ilave edip ılınıncaya kadar bekletin. Krem şantiyi katıp soğutun. Fındık, hindistan cevizi ve fıstık rendesi ile süsleyip, servis yapın.
     
  11. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    kürdan tatlısı



    Malzemeler :


    2 su bardağı havuç
    1 su bardağı şeker
    2 paket pötibör bisküvi
    1 çay bardağı su
    yeterince hindistan cevizi
    kürdan

    Yapılışı :

    Havuçları, şekeri ve suyu bir tencereye koyarak recel kıvamına gelene kadar kaynatın. Diğer bir tarafta bisküvileri küçük küçük parçalara ayırın. Havuç karışımı piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bisküvileri havuç karışımına dökerek hamur yapın daha sonda elinizde top şekline getirin ve hindistan cevizine karıştırıp bir tepsiye dizin ve servis yapın
     
  12. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    meyveli tatlı



    Malzemeler :


    1 kilo ekşi elma
    1 adet muz
    Yarım kilo süt
    1 paket vanilyalı puding
    100 gram dövülmüş fıstık

    Yapılışı :

    1 paket puding, yarım kilo süt ile koyuca pişirilir. Diğer taraftan bir kilo elma ufak ufak doğranır ve hafifçe pişirilerek ezilir. Piştikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edilir ve karıştırılır ve bir payreks kaba dökülür. Soğuduktan sonra üzerine halka halka kesilmiş muz ve üzerine puding dökülüp arzuya göre dövülmüş fındık ya da fıstıkla süslenir.
     
  13. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    revani


    Malzemeler :

    3 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı kekun
    kabartma tozu
    1 su bardağı un


    şerbet malzemesi :

    4 su bardağı su
    4 su bardağı şeker
    limon


    Yapılışı :

    Yumurtayı şekerle çırpın, yoğurt, kekun, un ve kabartma tozunu ilave edin . Kanştırup tepsiye boşaltın ve fırında pişirin. Kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti, sıcak revaninin üzerine dökün.
     
  14. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    rulo kadayıf tatlısı


    Malzemeler :

    margarin
    1 adet yufka
    1 su bardağı toz şeker
    250 gr ıslak kadayıf
    1 su bardağı ceviz içi

    Şurup mazlemesi :

    1/2 limon
    4 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker

    Yapılışı :

    Margarini eritin, yufkayı yağlayıp enine üçe bölün. Üzerine ıslak kadayıfı yayın ve erimiş margarin ile ıslatıln, dövülmüş ceviz ve toz şeker serpin. Yufkaları rulo şeklinde sarıp, baklava gibi verev keserek tepsiye dizip, fırına verin. Hazırladığınız ılık şurubu, kızarmış tatlının üzerine döküp, servis yapın.
     
  15. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113
    rumeli usulü şekerpare



    Malzemeler :


    3 su bardağı un
    18-20 adet iç fındık (veya iç badem)
    1 tutam kabartma tozu

    Şurup malzemesi :

    1.5 su bardağı su
    17 yemek kaşığı toz şeker

    Yapılışı :

    Şekeri su ile kaynatın. Biraz koyulaştığında ateşten çekin. Yağı hafif ateşte eritin. Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun. Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın. Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun. Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın. Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun.
     
bayram tatlıları!!! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. TatlılaR

    TatlılaR

    FIRINDA SÜTLAÇ Malzemeler: 1 lt süt 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta 250 gr tozşeker 100 gr pirinç Bir miktar su 1 yumurta sarısıYapılışı: Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave...
  2. Tatlılar

    Tatlılar

    Her çeşit tatlı güzel geçime, sevinç ve mutluluğa, cimrilikten kurtulup cömertlik sıfatını kazanmaya, ilim ve iman lezzetine, günahkar için dünyanın geçici ve aldatıcı hazlarına, hastalıktan şifaya, mahkumun kurtulmasına, yolcunun dönmesine, tövbe ve isttiğfara, güzel ve etkili söze, insana dünyayı zehir eden her türlü durum ve olayın zıddı olan şeylere, Tatlıcı görmek nikaha, insanlara iyilik...
  3. Tatlı

    Tatlı

    Kısmettir.Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kur-tulmaya, yolculuktan dönmeye, hastaliktan sifa bulmaya, bekarin evlenmesl-ne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek sifaya isarettir.
  4. Bayram

    Bayram

    Sevinç ve neşeye, dost ve akrabaların bir araya gelmesine, Ramazan bayramı bir işi alnının akıyla başarmaya ve onun semeresini almaya, mağfiret ve bağışlanmaya, üzüntü ve kederden kurtularak sevince ulaşmaya, tövbenin kabul edilmesine, malı giden ve zaraara uğrayan kimsenin bu zararının bir vesileyle telafi edilmesine, Bayram gününde olduğunu görmek kaybettiği şeyi bulmaya ve bol geçime...
  5. bayram

    bayram

    küçük iskender bayram slm melekler herkesin bayramini kutluyorum

Sayfayı Paylaş