Beypazari Mudurnu Göynük Turu

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Beypazari Mudurnu Göynük Turu
istanbul beypazarı yol haritası adapazarı kurusu beypazarı tarhanası nasıl yapılır
1.Gün – Cuma: İstanbul - Beypazarı

Siz saygıdeğer konuklarımızı 22:00 Bakırköy Regata Otoparkı – 23:00 Dolmabahçe G-Mall Önü - 00:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi’nden alarak lüks otobüsümüzle yola çıkıp önce birbirimizle tanışıyoruz. Adapazarı-Bolu-Gerede güzergâhından Beypazarı’na hareket ediyoruz.



2.Gün – Cumartesi: İstanbul - Beypazarı

Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrası, son dönemlerin gözde kasabasına doğru yola çıkıyoruz. Yol güzergâhımız üzerinde bulunan Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan üzerinden Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlılar'ın egemen oldukları ilk adı Lagania (Kaya Doruğu Ülkesi) anlamına gelen Beypazarı’na varıyoruz. Selçuklular döneminde, İstanbul-Bağdat yolu üzerinde önemli bir ticaret merkezi olan Osmanlı Mimarisinin tümüyle korunduğu ve yaşam tarzlarını olduğu gibi koruyan insanların yaşadığı ve üretim yaptıkları gözde beldemiz Beypazarı’nda Hıdırlık Tepesi’nden etrafı temaşa edip çaylarımızı içtikten sonra bir zamanlar 3000 eski evin bulunduğu eski Beypazarı’nı keşfetmeye çıkıyoruz. Beypazarı Tarih ve Kültür Evi, Erdemlihan Sanat Evi, Halk Evi, Kurşunlu Camii, İncirli Cami’yi ziyaret ediyor ardından Gümüşçüler Çarşısında Telkari takılardan, Suluhan’da havuç lokumuna kadar yöresel ürünler, zanaatkârlar, konaklar, Alaattin sokağı ve canlılık başımızı döndürüyor. Hacı Bostan Konağı, Hacı Üstün Konağı, Taş Mektep gibi restoran haline getirilmiş işletmelerde ‘’ İnce takım diye adlandırılan yöresel yemekler ve özellikle tarhana çorbası, yaprak sarma, güveç ve 80 katlı ev baklavası iştahımızı kabartıyor. Fırınlardan akşam çaylarımızla birlikte tatmak ve eve götürmek üzere bu beldeye özel, tereyağlı Beypazarı Kurusu aldıktan sonra buradan ayrılıyor ve Beypazarı'nın kuzeyinde bulunan Kültürel kalıntıları ile oldukça zengin bir görünüme sahip bir tabiat harikası İnözü Vadisi hakkında rehberimizin anlatımlarını dinledikten sonra fotoğraf molası veriyoruz. Akşam saatlerinde otelimize varıp odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi otelimizde yöresel müzikler eşliğinde alarak beraberce eğleniyoruz.



3.Gün - Pazar: Göynük - İstanbul

Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyor ve renkli bir dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Önce güzergâhımız üzerinde yer alan ve kaynak suları ile ünlü Çubuk Gölü’nde fotoğraf molası verdikten tarihi beldelerimizden Göynük’e ulaşıyoruz. Ömer Sikkin (Bıçakçı Dede) Türbesi, Debbağ Dede (Tabak Dede) Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Camii ve Hamamı, Akşemsettin Türbesi ve Hükümet Konağını gördükten sonra tarihi Zafer Kulesi’ni (Saat Kulesi) ziyaret edip bir süre serbest zaman veriyoruz. (Yörenin ünlü atom (bombay) kuru fasulyesi ve Uhut marmelatından almanızı tavsiye ederiz) Göynük gezimizin ardından Sünnet Göle hareket ediyoruz. 1020m yükseklikte 18-75 hektar büyüklüğünde olan ve etrafında karaçamlar, kızılcık, dağ nanesi kabalak yaprağı, dağ fındığı ve böğürtleni yetişmen Sünnet Göl çevresinde yapacağımız yürüyüş ve serbest zaman sonrasında şimdi yine tarihi ve pırıl pırıl temiz bir başka beldemiz Mudurnu’ya geliyoruz. Geçmişten gelen ahilik kültürünün halen devam ettiği tipik bir Türk kasabası olan ve ipekyolu üzerinde bulundan Mudurnu’da tarihi Yıldırım Beyazıt Külliyesi (Cami / Medrese / Tekke / Zaviye / İmarethane ve Hamamdan müteşekkil ), Kanuni Sultan Süleyman Camii, Armutçular Konağı, Keyvanlar Konağı gezilerimizin ardından Abant Gölünü geziyor ve yol kenarında bulunan yöresel köy ürünleri tezgâhlarından yapacağımız alışveriş sonrasında Tem yolundan İstanbul’a ulaşıp siz misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyor ve yeni turlarımızda sizleri tekrar aramızda görmek umuduyla vedalaşıyoruz.
Telefon : 0212 291 85 85
kaynak.frmpaylas
 
Geri
Üst