Cunta Adası Nerdedir ?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Cunta Adası Nerdedir ?
cunta adası nerdedir,cunta adası hangi ile bağlı,cunta adasına nasıl gidilir,cunta adasında ne yapılır,cunta adasında gezilecek yerler,cunta adası hakkında bilgiler

Kuzey Ege'nin gözde yerlerinden Cunda Adası'na geldik. Artık karayolu bağlantısı olduğu için ada özelliğini yitirmiş olsa da, bu rüzgarlar sizi şehirden tamamen uzaklaştırıyor.

Cunda Adası, Balıkesir'e bağlı Ayvalık'ın yanıbaşında, son derece şirin bir Ege Kasabası. İstanbul'dan Cunda'ya gidecekler için en rahat yol, Yenikapı'dan Bandırma'ya giden feribotlara binmek. Ancak özellikle yaz ayları ve haftasonları için bileti mutlaka bir süre önceden almak gerekiyor. Bandırma'dan Cunda'ya yol yaklaşık 3,5 saat sürüyor. Susurluk ve Balıkesir üzerinden gidiliyor. Yolda , özellikle kaz dağlarına yaklaştıkça sıcaklığın düştüğünü hissediyorsunuz. Bunaltıcı yaz günlerinde tertemiz bir rüzgar yüzünüze çarpıyor. Yol çoğunlukla rahat geçiyor.

İzmir'den Cunda Adası'na gelenler de az değil. İzmir Cunda arası 135 km.

Cunda Adası aslında tam bir ada değil. Çünkü buraya Türkiye'nin ilk Boğaz Köprüsü'nden geçip varılıyor. Lale Adası Cunda'yı karaya bağlayan yer. Bu gayet geniş ve asfalt yolun başına ise büyük bir tabela ile "Gönül Yolu" yazılmış.

Cunda'ya karadan olduğu gibi denizden de gidilebiliyor. Ayvalık'tan hergün kalkan tekne turları da Cunda'nın farklı noktalarına uğruyor.

Tekne turları Cunda Ayvalık bölgesinin vazgeçilmezi. 20 tane farklı büyüklükte gezi teknesi, her gün 11 gibi kalkıyor. Akşam 18:30 gibi geri dönüyor. Gün içinde esen rüzgara göre denize girilecek koylar seçiliyor. Yemek de dahil tekne gezilerinin fiyatı 12-15 YTL arasında değişiyor.

Hemen karşısındaki Midilli Adası'ndan Cunda ve civarına geçtiğimiz yıl 45 bin turist gelmiş. Perşembe günleri kurulan pazar özellikle Yunan turistlerin ilgisini çekiyor. Her geçen yıl gelen yabancı turist sayısı artıyor. Ancak Cunda yine de çoğunlukla yerli turiste hitap ediyor.

Cunda'ya ya da diğer adıyla Alibey Adası'na ilk girdiğinizde sizi bambaşka bir mavi tonu karşılıyor.

Eski Rum evleri, taş binalar, Arnavut kaldırımlarıyla güzel bir manzara oluşturuyor.

Cunda Adası'nda sahilyolu boyunca birçok balık lokantası sıralanıyor. Hepsinde fiyatlar aşağı yukarı aynı. Bu yüzden hangisine gireceğinize karar vermek zaman zaman güç oluyor.

Papalina, buranın en meşhur balığı. Sardalya, iskorpit, levrek gibi balıklar da rağbet görüyor.

Önden mutlaka deniz börülcesi ve kabak çiçeği dolması yeniyor. Sonra da fener kavurma ve balık kokoreçi geliyor. Kabuklu deniz ürünleri ise buranın en özel yemekleri.

Sadece bu leziz yemekleri yemek için bile birçok kişi uzun yollardan gelmeyi göze alabiliyor
DSC00874.JPG
images (1).jpg
images (2).jpg
images.jpg
cunda.jpg
cunda_24.jpg
cunda-adasi-foto-12.jpg
cunta1.jpg
cunta2.jpg
 
Geri
Üst