Doğal Tıbbın Gücü <Uçucu Yağları Deneyin

melegim

Yeni Üye
Üye
Doğal Tıbbın Gücü <Uçucu Yağları Deneyin
afrodizyak yağlar bebeklerde sivrisinek ısırması sinek ısırmasına ne iyi gelir sivrisinek ısırmasına ne iyi gelir bebeklerde sinek ısırması
Yastığınıza, banyo suyunuza damlattığınız, masaj yaparken kullandığınız yağlar şifa veriyor. Yöntemin adı aromaterapi. Bu aromatik yağların sakinleştirici, gerginliği giderici, hafıza kaybını azaltıcı etkileri var. Evdeki negatif enerjiyi atmak için greyfurt uçucu yağı, tartışmaları ve nezleyi önlemek için okaliptus. Aromaterapi uzmanı Aynur Gedik, neşeyi artırmak için portakal yağı, huzur ve ruhani koruma için de ıtır çiçeğinden faydalanılabileceğini söylüyor.
Aromaterapi nedir?
Çok yönlü iyileştirme sanatıdır. Bitkisel aroma yağlarıyla vücuda sağlık, zihninize denge sağlayıcı, ruhsal olarak enerjimizi dengeleyici terapi uygulama yöntemidir. Aromaterapide kullanılan yağlar, bitkilerin kök, çiçek, yaprak vb. bölümlerinden elde edilen saf uçucu yağlardır. Bitkilerin içinde bulunan uçuçu yağlarını terapi amaçlı kullanmaktır. Kelime aroma olmasına ve çoğunlukla 'kokuyla iyileştirme' veya 'iyi hissetme' anlaşılmasına rağmen aslında 'herbal terapi' uzantısı olan farklı bir tamamlayıcı tıp dalıdır. Uçucu yağlar cilt tarafından vücuda emilir, nefes yoluyla akciğere ulaşır. Genel olarak stresi gidermek, vücudu canlandırıp toksinlerden arındırmak, çeşitli vücut rahatsızlıklarını gidermek için kullanılır.

Kanser hastalarını yatıştırıyor
Aromaterapi uzmanları aromatik uçucu yağların çeşitli metotlarla kullanılmasını önerir. Nefes yoluyla buğu ve aromatik lamba vb. yöntemler, yastık ucuna birkaç damla sürme, aromaterapi masaj, mendil ile gün içinde koklama vb. yöntemler bulunur. En etkili yöntem fiziksel rahatsızlıklarda masaj, banyo suları veya hafifleterek vücuda sürme, zihinsel etki için sürekli o aromatik ortamda bulunmadır.
Aromatik yağların sakinleştirme, canlandırma, uyandırma, refleks başlatma, reaksiyon güçlendirme, gerginliği giderme, genel olarak iyi hissettirme, kronik yorgunluğu giderme, hafıza kaybını azaltma, sigarayı bırakma, ameliyat sonrası kusma ve yorgunluk halini giderme, nörolojik zayıflığı güçlendirme, doğuma yakın gerginliği azaltma, genel ağrıyı giderme etkisi var. İngiltere ve Amerika'da kanser hastalarını yatıştırıcı ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak, mide bulantısı veya stresi gidermek için sigorta tarafından kabul edilen aromaterapi seansları doktor tarafından önerilir. Etkileri kanıtlanmamış olmasına rağmen HIV'li çocuk hastanelerinde veya terminal ölümcül rahatsızlıklarda, zihinsel sorunlar için hastanelerde aromaterapi seanslarıyla başarı elde edildiğini gösteren deneyimler var.
Hangi durumlarda, hastalıklarda aromaterapi kullanılabilir?
Aslında aromaterapi bir yaşam biçimi. Rahatsızlık döneminde, banyo sularında stres giderici, cildi güzelleştirici olarak kullanılabilir. Örneğin aşırı kavgacı bir yapınız var, kendinizi kontrol edemiyorsunuz veya çok kırılgansınız, çabuk üzülüyorsunuz. Aromaterapiden yararlanabilirsiniz.
Özellikle fiziksel rahatsızlıklarda, örneğin mikrop öldürücü, ödem giderici iltihap azaltıcı, spazm çözücü etkilerinden dolayı baş ağrısını veya adale ağrısını dindirebilir, romatizmal ağrıyı azaltabilir, şiş el ve ayakları yumuşatabilir, aynı anda sedef veya egzamayı iyileştirebilirsiniz. Evin enerjisini korumak, evin içinde kavga enerjisini azaltmak, eve yabancı kişiler girdiğinde kıskançlık veya aşırı gürültü sonrası evin tekrar huzurlu olmasını sağlayamak için yararlanılabilir.
Negatif enerjinin veya kıskançlık enerjisinin ev içine yayılmasını engellemek için misafir öncesi kışın kaloriferler üzerine yerleştirilen bir kâse su içine damlatılmış 10 damla greyfrut uçucu yağı bu enerjiyi emer. Aile içinde huzursuzluğu gidermek için oturma odalarında yerleştirlilen bir kâse içine 10 damla okaliptus yağı kullanılabilir. Nezle döneminde kaynatılmış soğutulmuş suyu bir spreyli şişe içine 15 damla okaliptus, 15 damla ıtır, 15 damla portakal yağı ekleyip havaya spreylerseniz evin içindeki mikrobu önleyerek nezle olma ihtimalinizi azaltırsınız. Neşe enerjisini portakal yağı ile yükseltirsiniz. Itır çiceği evin içinde huzur olmasını ve ruhani bir koruma sağlar.
Hangi yağlar ne için kullanılır?
Evi canlandırma: Sedir, çam, kuşdili.
Uyku düzenleyici: Papatya, lavanta.
Romantik atmosfer: Itır, portakal.
Zihinsel yorgunluk giderici yağlar: Lavanta, İngiliz nanesi, kuşdili.
Stres ve üzüntüyü giderici yağlar: Bergamot, neroli, papatya, lavanta, sandalağacı


Duyguları dengeleyici yağlar
Bergamot: Ruhsal ve bedensel denge.
Yasemin: Arzularımızı dengeler.
Havuç yağı: Duru görüşü güçlendirir.
Kır papatyası: Kabullenme gücümüzü güçlendirir, içsel kavgayı sakinleştirir.
Misk adaçayı: Zihinsel açıklık verir, olayları olduğu gibi görmemizi güçlendirir. Renkli ve mutlu rüya görmeyi sağlar.
Kişniş: Cesaret ve kendine güveni artırır.
Fenol: Kendini ifade etmeyi artırıcı.
Zencefil: Duygusal ve bedensel denge.
Limon: Duyguları ferahlatır.
Kananga: Afrodizyak etkisi sağlar
Aromaterapinin özellikle etkili olduğu alanlar nelerdir?
Mide rahatsızlıkları, kolit, gaz, hazımsızlık, ağrı, iç ve dış apseler, cilt rahatsızlıkları, alerjiler, astım, iştahsızlık ilk akla gelenler'>İncele - .

* * * * *


Itır rahat uyutur, zencefil başarıyı artırır
Gündelik hayatımızda da bitki ve yağlardan faydalanabilir miyiz?
Ev için kendimize doğal, sağlıklı oda spreyi hazırlayabiliriz. Mikrop öldürmek veya böcekleri engellemek için hintdefnesi, lavanta, okaliptus kullanabiliriz. Yastığımıza papatya veya ıtır damlatıp rahat bir uykuya dalabilir; sivrisinek ısırmasına karşı vücudumuza citronella veya limon sürüp rahat bir uyku çekebiliriz. Ayrıca temizleme suyuna hintdefnesi, lavanta damlatıp evi silerken mikropların ölmesini, aynı anda evin güzel kokmasını sağlayabiliriz. Başımız ağırdığında papatya yağını hafifçe şakaklarımıza ve ensemize sürerek ağrıyı dindirebiliriz.
Doğru organik yağları seçip yemeklerde kullanabiliriz (sırf gıda için hazırlanmış yağ olmalı).


Kepeğe çözüm
Şampuanımıza biberiye ve hintdefnesi ekleyip kepeğe karşı koruma sağlayabiliriz. Sinirimiz bozukken papatya veya gülyağıyla masaj uygulayıp ya da boynumuza, burnumuza sürüp sakinleşebiliriz. Elbiselerin güzel kokması ve küfe karşı korunması için bir pamuk üzerine hintdefnesi, hintsümbülünü gardıroplara koyabiliriz.
Kalorifer veya şömineye arzu ettiğimiz yağdan birkaç damla bir kâse içinde suya döküp bütün evin güzel kokmasını sağlayabiliriz.
Ders çalışırken veya dikkatimizi toplamak için limon fesleğen, bergamot kullanabiliriz. Evde çocukların kendine güvenini artırmak için odalarında zencefil, greyfrut, yasemin gibi yağları spreyliyebilir veya koloriferlerin üzerine koyabiliriz. Hafızamızı güçlendirmek için biberiye, fesleğen ve kekik kullanabiliriz. Unutkanlığa karşı ise limon, karabiber kullanabiliriz
 
Ce: Doğal Tıbbın Gücü <Uçucu Yağları Deneyin

Aromaterapi, tamamlayıcı ve koruyucu hekimlik yöntemidir. Vücutta olusan zihinsel ve fiziksel dengesizlikleri gidermek, vücut saglıgını ve zindeligini korumak için,bitkisel özyaglarla yapılan dogal bir terapi çesididir.Vücut ve ruh, aromaterapide bir bütün olarak ele alınır ve herhangi birinde meydana gelen bir rahatsızlık veya düzensizligin digeri üzerinde de olumsuz etkiler olusturacagı kabul edilir.Aromaterapi tıbbi bir tedavi degildir ve hastalıkların tedavisi için kullanılmaz. Aromaterapi de kullanılan yaglar, bitkilerin kök, çiçek, yaprak vs. bölümlerinden elde edilen saf uçucu yaglardır.Ozler vücuda banyo, bugu, kompres veya masaj ile uygulanabilir. Yogun oldukları için çok dikkatli kullanılması gerekir.Bitkisel yaglar ilaç gibi spesifik bir organ veya sistemi etkilemez,sorunlu bölgelere ulasarak bir bütün olarak etki yaparlar.ozellikle ruhsal rahatlamayı saglama, fiziksel ve ruhsal direnci artırmada son derece faydalı bir yöntemdir.sifa kaynagı olarak bilinen aromaterapide, bitkilerden buharla damıtma ve sıkma yöntemiyle çıkarılan öz yaglar kullanılır.Bu yagların koku molekülleri burundaki koku reseptörleri tarafından beynimize ulasır, koku hafızamızı etkiler ve bizde çesitli duyguların uyanmasına neden olur.İnsanın ruhsal durumunu belirleyen beyindeki merkezler, koku merkezlerinin hemen yanında ve onunla baglantıdadır. Böylece yagların etkisiyle kendimizi daha enerjik, canlı, rahatlamıs ve stresten arınmıs hissederiz.
Aromaterapi yagları temel olarak iki sekilde kullanılır; cilde sürülüp, cilt tarafından emilmeleri saglanır ya da kokuları teneffüs edilir yada her iki yöntem birlikte kullanılır.Yagdan yayılan partiküller, solunum yolundan geçer ve direkt olarak beynin hafıza ve duyguları kontrol eden bölümünü etkiler,özler bitkilerin hormonu sayılır ve bizim vücudumuzdaki hormonlara es degerde bir görev üstlenir bu da bizim ruh halimizi büyük ölçüde degistirir. Yagları, masajla cilt üzerine sürmekse, cilt tarafından emilmelerini ve kan dolasımına karısmalarını saglar. Vücut emdigi yagın ihtiyacı kadar olan bölümünü kullanır, geri kalan kısmıysa atılır. İste bu nedenle, hamilelerin de aromaterapi yaglarını kullanırken dikkatli olmaları gerekir. oünkü yetiskinler için hiçbir sakıncası olmayan maddeler bebek üzerinde toksik etki yapabilir.ozyaglar diger yaglara kıyasla cilt tarafından çok daha kolay ve hızlı bir sekilde emilebilir.Bitkilerin en güçlü ve aktif özellikleri bitkilerin ilk sıkılısıyla elde edilen yaglarda bulunur. Bunlar da saf yaglar olarak tanımlanır ve suyla ya da diger yaglarla karıstırılmadan kullanılmazlar. Dogada bulunan hemen hemen tüm bitkiler özyaglara sahip ve aromaterapi uzmanları, aromaterapi seansları sırasında, 400 den fazla bitkiye ait özyagdan yararlanır.Bitkilerde dogal olarak olusan yagların, bitkinin gerçek özü oldugu ve de hiçbirinin digerine esit olmadıgı düsünülmektedir.Bitki bolizmasının artıkları da olabilecek bu ürünlerin, tam olarak ne oldugunu hiç kimse bilmemektedir. Bunlar bitkinin degisik bölümlerinde olusur ve dolasırlar, örnegin aksamları çiçeklerde çok yogun olan esanslar, sabahları yapraklarda toplanabilir. Ayrıca örnegin, portakal agacı çiçeginden elde edilen esans, insan vücudunda, portakal kabugundan elde edilene göre çok farklı etki gösterir. Onun için yagları ve özelliklerini çok iyi bilmek gerekir.Aromaterapi, bilgi ve beceri ile uygulandıgında güvenilir ve zararsız bir destekleyici tedavi seklidir. Ancak, bazı bitki türlerinin yaglarının oldukça zehirli oldugu unutulmamalıdır.
 
Ce: Doğal Tıbbın Gücü <Uçucu Yağları Deneyin

Aromaterapi yağları kas ağrılarından, soğuk algınlığına ve adet sancılarına kadar birçok derde derman olabiliyor.
Koku tedavisi olan aromaterapi, yağların tedavi amaçlı olarak kullanıldığı bir yöntem. Yağları kullanma alanına göre kullanım yolları da değişiyor. Püskürteç ile püskürtebilir, masaj yaparken direkt olarak problemli bölgeye uygulayabilir ya da banyo suyuna birkaç damla damlatabilirsiniz. Yağlar direkt olarak bitkilerden ve köklerinden alındıkları için çok yoğun oluyorlar. Bunun için dikkat etmeniz gereken konsantre olan bu yağları cildinize uygulamadan önce suyla karıştırmanız. Unutmayın, yağların iyileştirici özellikleri olsa da bazı yağlar hamilelere ya da bazı rahatsızlıkları olan kişilere zarar verebilir, aromaterapi uygularken bunu göz ardı etmeyin.

Ardıç
Zihni uyarıcı, berraklaştırıcı ve iyileştiricidir. Ardıç yağı, depresyona, duygusal yorgunluğa, ruhsal sıkıntılara iyi gelir.

Biberiye
Tembellik ve üzüntüye iyi gelen biberiye yağı, yaraları iyileştirir ve cildi temizler. Ayrıca sinirleri dengelediği için zihinsel sorunlarda kullanılabilir.

Clary Tohumu
Panik, aşırı heyecan ve korku durumlarında kullanılan Clary tohumunun yağı, zihindeki zorlanmaları rahatlatır.
 
Ce: Doğal Tıbbın Gücü <Uçucu Yağları Deneyin

Çördük otu
Mukusları temizleyen ve boğazdaki sorunları gideren Çördük otu yağı, solunum sorunlarını çözer. Bulanık zihni canlandırır.

Defne
Sert bir koku veren defne yağı, uygulanan bölgeye sıcaklık verir. Antiseptiktir ve rahatlatıcı özelliği vardır.

Ekinezya
Soğuk algınlığını yumuşatan ekinezya doğal bir afrodizyak. İştahı düzenleyen ekinezya, idrar yolları iltihabına da çözüm olur.

Fesleğen
Fesleğen yağı bronşit, migren gibi fiziksel ağrıların yanında halsizlik, depresyon ve anksiyete gibi sorunlara da iyi gelir.

Gül
Şişlik ve kabartılara gül yağı sürüldüğünde vücut anında tepki verir ve iyileşir. Yumuşatıcı ve kas gevşetici özelliğine sahiptir.

Hintdefnesi
Selülit ve çatlaklar, sivrisinek ısırıklarına sürülebilen Hintdefnesi yağı, sivilcelere de direkt uygulanabilir.

Itır
Baş ağrısı, akne, egzama ve sedef hasatlıklarında özellikle tercih edilen ıtır yağını şeker hastaları kesinlikle uygulamanmaz.
 
Ce: Doğal Tıbbın Gücü <Uçucu Yağları Deneyin

İngiliz nanesi
Tazelik, ferahlık, canlılık verir ve konsantre edicidir. Mide bulantılarında, hazımsızlıklarda kullanılır.

Jojoba
Saçlara yapılan bakımlarda, deri hastalıklarında ve boğaz iltihaplarında kullanılan jojoba yağı, aynı zamanda doğal bir güneş ürünü.

Kekik
Başka bir yağ ile karıştırılarak uygulanması gereken kekik yağı, epilepsi ve sara hastalarına tavsiye edilmiyor.

Lavanta
Çok yönlü bir yağ olan lavanta yağı, krampları yatıştırır, baş ağrısı için kullanılır ve sinirleri rahatlatır.

Melissa
Hem yatıştıran hem de canlandıran bir yağ olan melisa yağı, acıya karşı kullanılır.

Nane
Kramp çözücü ve şişkinliğe karşı kullanılan nane yağı, tansiyonu yükseltir ve karaciğeri güçlendirir.

Okaliptüs
En iyi dekonjestanlardan olan okaliptüs böcek ısırıkları için de kullanılır. Yanıklara, deri yaralanmalarına ve derideki kabarıklıklara iyi gelir.
 
Ce: Doğal Tıbbın Gücü <Uçucu Yağları Deneyin

Papatya
Antibakteriyel bir yağ olan papatya, hem fiziksel hem de ruhsal sıkıntıları rahatlatır. Adet sancılarını büyük ölçüde azaltır. Derideki kesik, yanık ve çıbanları iyileştirir.

Rezene
Adet sancılarını belirgin ölçüde azaltan rezene yağını, epilepsi hastalarının kesinlikle kullanmamaları gerekir.

Sandal ağacı
Kardiyovasküler sistemin destekleyicilerinden sandal ağacı yağı, bronşit ve larenjit gibi solunum sorunların için bire birdir.

Tarçın
Yüz bölgesine uygulanmaması gereken tarçın yağı, iştahı açar ve cinsel arzuları artırır.

Vanilya
Acı aromasıyla vanilya yağı, stres için biçilmiş kaftan. Cildi besleyip, yumuşatan vanilya, cinsel gücü de artırır.

Yasemin
Doğal afrodizyak olan yasemin yağı, seks hayatını güçlendirir. Kişiye canlılık kazandırır ve endişeyi yatıştırır.

Zencefil
Mide bulantıları, soğuk algınlıkları ve nezle gibi rahatsızlıklarda kullanılan zencefil yağı, kaslardaki ağrıyı, romatizma ve kireçlenme sıkıntılarını dindirir.

Aromaterapide dikkat edilecekler

1- Hamileliğin ilk dört ayında kesinlikle aromaterapi uygulaması yapılmamalı.

2- Yüz bölgesinde tarçın ve karanfil kullanılmamalı.

3- Fesleğen ve rezene gibi asitli yağların zararlı olduğu unutulmamalı.

4- Okaliptüs ve ıtırı, şeker hastalarının kullanmaması gerekir.

5- Rezene, okaliptüs ve kekik ise epilepsi rahatsızlığında kullanılmamalıdır
 
Geri
Üst