Düşüğün belirtileri nelerdir ?

eşimle ayın 1 de 5 de geçen ayın 22 de ilişki oldu adetim 1 gün gecikti sonra pıhtılı adet oldum 7 gün sürdü normalde 5 gün sürer sizce düşükmü yaptım?
 
Düşük yaptığınızı düşünmüyorum. Adetin 7 gün sürmesi, normaldir. Adet dönemin de doku parçaları düşebiliyor. Kuşkunuzu gidermek bir kadın doğum uzmanına görünebilirsiniz.
 
kızlar moralim çok bozuk hcg değerim düşüyor ilk değer 89 ikinci 60 sonuncusu 22 böyle olup hamileliği devam eden varmı
 
Merhaba, hcg değerinizin düşmesi sağlıksız gebeliğe işaret ediyor. Gebeliğiniz yakında sonlanacak. Bu durum da hekim kontrolünde olmanız faydanıza olacaktır.
 
Birinci trimester düşüklerinin% 70 inde, ikinci trimesterde ki düşüklerin% 20 sine kromozomal anormallikler neden olsa da, çoğu zaman düşük için belirli bir neden saptanamaz. Diğer olası nedenler, enfeksiyon veya çevresel veya endüstriyel toksinlere maruz kalma olabilir. Bazı durumlarda, neden diyabet, tiroid hastalığı veya otoimmün bir hastalıktır. Bir tarafik kazası merdivenden düşme, fiziksel tamva düşüğe neden olabilir. Çoğu durumda, düşük yaptıktan sonra yapabileceğiniz bir şey yoktur. Bundan sonrası kendi sağlığınıza odaklanmak ve düşüğün nedenini belirlemektir. Çoğu doktor, düşükten sonra enfeksiyonları önlemek adına cinsel ilişkiyi yasaklayabilir. Bu süreçte hekiminizin önerilerine uyun.
 
Düşük yapmak hem fiziksel hem de duygusal bir deneyimdir. Ne hissedeceğinizi ve bu süre içinde ne yapmak gibi hissedeceğinizi bilmek zor olabilir. Düşük sonrası tepkiniz yaşamınız üzerinde etkilere yol açabilir. Bu durum ne kadar üzücü olsa da bir an önce toparlanmaya çalışın. Bu süre içinde dinlenmeniz gerekir. Düşükten sonra hemen gebelik planı yapmayın psikolojik olarak kendinizi hazır hissettiğinizde gebe kalın. Gebe kalmadan önce sağlık problemleriniz varsa tedavi olun. Sağlıklı beslenin ve egzersiz yapın.
 
Düşük yaptığınızı düşünüyorsanız ve gebelik tstiniz hala pozitif ise mutlaka hekime görünün..Hekim düşük yapıp yapmadığınızı anlamak için bir kaç test yapacak .Doktorunuz insan koryonik gonadotropin ( HCG ) seviyeleri gibi hormon seviyelerinizi de test edebilir. Bu hormon genellikle gebelikle ilişkilidir. Aynı zamanda vjinal muayene ve usg ile bebeğin rahimde olup olmadığını kontrol edecektir. Düşük yaptığınızdan eminseniz bile, doktorunuzu görmek önemlidir. Bunun nedeni düşük yapsanız dahi rahminizde doku kalabilir. Buda fazla kanamaya sebep olur. Doktorunuz fetal veya plasental dokuları çıkarmak için prosedürler önerebilir.Düşük sonrası Doktorunuz bir enfeksiyon olup olmadığını belirlemek için antibiyotik reçete edebilir veya daha ileri testler yapabilir.
 
Gebeliklerin çoğu sağlıklı ilerlese de bir kısmı düşükle sonuçlanabiliyor. Düşüğün kesin nedeni bilinmesede bazı faktörler düşüğe neden olabiliyor. Yetersiz serviks, ağır böbrek hastalıkları , kromozom anormallikleri,tiroid sorunları ,yüksek dozda radyasuon, kemoterapi düşüğe neden olabilir. hormonal dengesizliklere neden olan bir durum olan polikistik over sendromu nedeniyle düşükler de oluşabilir. Plasenta ile ilgili sorunlar, daha sonraki dönemdeki düşükler için de önemli bir rol oynamaktadır. Genetik veya yapısal sorunlar, örneğin kromozom anomalisi veya kalp kusurları düşüğe neden olabilir. Düşüğün en belirgin belirtileri ,Genellikle kanama ve lekelenme, kasık ağrıları düşüğe işaret eder. Gebeliğin erken dönemlerinde yerleşme kanaması sıklıkla görülür bu durum düşükle yada adet kanaması ile karıştırılmamalıdır. Yerleşme kanaması bir kaç damladan ibaret bir lekelenme dir. Düşükte ki lekelenme giderek yoğunlaşır. Düşük esnasın da doku parçaları düşebilir. Rahim tamamiyle boşalmadığı taktirde yani parça kalması durumun da kürtaj gerekebilir.
 
Geri
Üst