1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Erzurum'dan Yemek Tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    erzurum yemek tarifleri erzurum yemekleri tarifleri yemekleri tarifi resimli resimli Çağ kebabı
    Malzemeler:
    1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
    1 adet kuru soğan
    100 gr. Yoğurt
    tuz karabiber
    lavaş ekmeği
    domates, yeşil biber
    Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir.

    Den Çorbası
    Malzemeler:
    250gr. Yarma
    1 adet soğan
    1/2 limon suyu
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 yumurta sarısı
    500 gr. Yoğurt
    10 su bardağı kemik suyu
    2 kahve fincanı un
    tuz karabiber, nane, kırmızıbiber
    Hazırlanışı: Yarma önceden haşlanır. Ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır. Üzerine kemik suyu ilave edilir. Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir. Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Tuz karabiber ile tatlandırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.

    Cevizli kadayıf dolması
    Malzemeler:
    1/2 kg. burma kadayıf
    200 gr ceviz içi
    2.5 su bardağı toz şeker
    1/2 limon suyu
    4 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    2.5 su bardağı su
    2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
    200 gr kaymak
    Hazırlanışı: Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır. Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır. Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır. Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır. Limon suyu ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır. Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir. Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir.


     
Erzurum'dan Yemek Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çorum'dan Yemek Tarifleri

    Çorum'dan Yemek Tarifleri

    corum yemek tarifleri çorumun yöresel yemekleri çorumun yemekleri çoruma özgü yemekler çoruma ait yemekler Keşkek Malzemeler: (6 kişilik) 500 gr yarma (gendirme) 500 gr koyun eti 2 adet soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber 11 su bardağı su Hazırlanışı: Yarmalar akşamdan ıslatılır. Güveç tencereye (Toprak tencere) 2 kaşık yağ konulur. Soğanlar...
  2. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  3. Isparta'dan Yemek Tarifleri

    Isparta'dan Yemek Tarifleri

    ıspartanın yöresel yemekleri ıspartanın meşhur yemekleri ısparta yemek tarifleri ispartanın yemek tarifleri Isparta'dan Yemek Tarifleri Samsa Tatlısı Malzemeler: 200 gr milföy hamuru 1/2 su bardağı toz badem 2 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta beyazı 350urubu için: 3.5 kahve fincanı şeker 2 çay bardağı su 1/2 adet limonun suyu Hazırlanışı: Bir kapta badem, şeker ve yumurta...
  4. Afyon'dan yemek tarifleri

    Afyon'dan yemek tarifleri

    afyon yemek tarifleri afyonun yemekleri afyona ait yemekler Afyon'dan yemek tarifleri Sakala Çarpan Çorbası Malzemeler: 1/2 su bardağı yeşil mercimek 6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir) 2 adet küçük kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 3 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı kuru nane Hazırlanışı:...
  5. Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

    Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

    erzurum yemekleri erzurum yöresel yemekleri Merhaba Sevgili Melek'ler, misafirlerimizin isteği üzerine bu sayfamızda Erzurum'a ait olan yöresel yemeklerin listesini sunuyoruz ve Erzumu'lu Melek'lerimizden de tariflerini ve diğer menüleri buradan yazmalarını rica ediyoruz. Erzurum Yöresel yemekleri Kadayıf Dolması Tarifi Ayran Aşı Çorbası Kesme Çorbası Ekşili Dolma Hıngel Tatar Böreği Su...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş