Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Erzurum'dan Yemek Tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    erzurum yemek tarifleri erzurum yemekleri tarifleri yemekleri tarifi resimli resimli
    Çağ kebabı
    Malzemeler:
    1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
    1 adet kuru soğan
    100 gr. Yoğurt
    tuz karabiber
    lavaş ekmeği

    domates, yeşil biber Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir.

    Den Çorbası
    Malzemeler:
    250gr. Yarma
    1 adet soğan
    1/2 limon suyu
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 yumurta sarısı
    500 gr. Yoğurt
    10 su bardağı kemik suyu
    2 kahve fincanı un
    tuz karabiber, nane, kırmızıbiber
    Hazırlanışı: Yarma önceden haşlanır. Ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır. Üzerine kemik suyu ilave edilir. Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir. Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Tuz karabiber ile tatlandırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.

    Cevizli kadayıf dolması
    Malzemeler:
    1/2 kg. burma kadayıf
    200 gr ceviz içi
    2.5 su bardağı toz şeker
    1/2 limon suyu
    4 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    2.5 su bardağı su
    2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
    200 gr kaymak
    Hazırlanışı: Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır. Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır. Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır. Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır. Limon suyu ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır. Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir. Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir.



     
Erzurum'dan Yemek Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. enfes yemek tarifi

    enfes yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=-OTU_xxLNNI
  2. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  3. "İnsanlık" Yemek Tarifi

    "İnsanlık" Yemek Tarifi

    insanlık yemek tarifi insanlık yemeği "İnsanlık" Yemek Tarifi Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın, Bir kap dolusu dostluk ilave edin, Bir tutam yumuşaklık ve biraz da nezaket tozu ile kabartın, Bir kaşık ümit, Bir büyük porsiyon yardımlaşma, Çok miktarda ilim ve bir tutam alçakgönüllülük ile çırpın. Kuvvetlendirmek için de bir çorba kaşığı güvene ihtiyacınız olacak. Bir sadakat...
  4. Yemek tarifi yarışması

    Yemek tarifi yarışması

    kızlar yemek tarifi yarışması gördüm facebookta nutrismart diye bi sayfada. dengeli sağlıklı yemek tarifi yolluyoruz sonra birinciye 1 aylık bedava diyetisyen var:) diyetisyen dedim mi kaçırmam tabi :)) burdan bakılıyor. valla ben akşam yolluyorum tarifimi sebzeli mebzeli :)) Nutrismart Becerikli Kadın / Bekar Erkek Dengeli Yemek Tarifi Yarışması! | Facebook
  5. Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

    Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

    erzurum yemekleri erzurum yöresel yemekleri Merhaba Sevgili Melek'ler, misafirlerimizin isteği üzerine bu sayfamızda Erzurum'a ait olan yöresel yemeklerin listesini sunuyoruz ve Erzumu'lu Melek'lerimizden de tariflerini ve diğer menüleri buradan yazmalarını rica ediyoruz. Erzurum Yöresel yemekleri Kadayıf Dolması Tarifi Ayran Aşı Çorbası Kesme Çorbası Ekşili Dolma Hıngel Tatar Böreği Su...

Sayfayı Paylaş