1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Kastamonu'dan Yemek tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kastamonu yemek tarifleri kastamonu yemekleri yemekleri tarifleri tarhanası tarhanası nasıl yapılır Kızılcık tarhana çorbası
    Malzemeler:
    5 yemek kaşığı kızılcık tarhana
    1 adet soğan
    5 diş sarımsak
    1/2 yemek kaşığı margarin
    tuz
    Tarhananın Yapılışı: Ağaç dalında yumuşamış kızılcıklar çekirdeklerinden ayrılır unla birlikte yoğrulur güneşte kurutulur. Daha sonra bu parçalar ufalanır.
    Hazırlanışı: Soğan ince ince doğranır. Bir tencerede yağ eritilir ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. 4 su bardağı su, tarana ve tuz ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. İndirmeye yakın dövülmüş sarımsaklar ilave edilir, bir iki taşım daha kaynatılır. Sıcak servis edilir.

    Pırasa dolması
    Malzemeler:
    1 kg pırasa
    2 adet soğan
    250 gr kıyma
    2 yemek kaşığı pirinç
    2 adet yumurta
    1 limon
    1 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    maydanoz, tuz, karabiber
    Hazırlanışı: Pırasaların kalın beyaz kısımları 6 cm boyunda yeşil kısma kadar kesilir. Yıkanır ve az su ile biraz haşlanır, süzülür. Etli dolma içi hazırlanır. Pırasaların her katı açılır ve dolma içi ile doldurulur. Su ve yağ ilave edip orta hararetli ateşte pişirilir. Ocaktan indirmeye yakın yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanan terbiye karıştıra karıştıra yemeğe ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır, servis edilir.

    Pirinçli mantı
    Malzemeler:
    2 su bardağı un
    1 su bardağı su
    1.5 su bardağı et suyu
    İç malzemesi:
    1 su bardağı pirinç
    1/2 demet maydanoz
    1 adet soğan
    1/2 su bardağı su
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    tuz karabiber
    Hazırlanışı: Un tuz su yoğrularak çok sert bir hamur yapılır. Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır, yağda pembeleşene kadar kavrulur. Pirinçler ilave edilir ve bir iki dakika daha kavrulur. Su tuz karabiber eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra maydanoz ilave edilir. Hamur açılır küçük kareler halinde kesilir. Ortalarına iç malzemesi konur. Karelerin dört kenarından tutarak ortada birleştirilir. 200 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika pişirilir. Üzerine 1.5 su bardağı et suyu dökülür, sade veya yoğurtla birlikte servis edilir.


     
Kastamonu'dan Yemek tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Denizli yemek tarifleri

    Denizli yemek tarifleri

    denizli yöresel yemekleri denizli yöresi yemekleri yöresine ait yemekler denizliye ait yemekler denizlinin Patlıcan Kebap Malzemeler: 6 adet kıstırmalı patlıcan 6 adet sivri biber 1/2 kg.domates 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kimyon, kekik 1/2 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz, nane 1 demet maydanoz 3 diş sarımsak Hazırlanışı: Patlıcanlar ve biberler iyice yıkanır. Patlıcanlar...
  2. Bolu'dan Yemek Tarifleri

    Bolu'dan Yemek Tarifleri

    Çoban Kavurma Malzemeler: 1/2 Kg. kuzu eti 250 gr. domates 100 gr. yeşil biber 1 kaşık margarin Tuz ve kekik Hazırlanışı: Küçük parçalar halinde doğranan et, margarinle kavrulur. Domatesler doğranarak ilave edilir tekrar kavrulur. Daha sonra doğranan biberler etin üzerine konur. Biraz daha kavrulduktan sonra üzerine kekik serpilir ve servis yapılır. Mengen Pilavı Malzemeler: 1/2 kg. pirinç...
  3. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  4. Denizli'den yemek tarifleri

    Denizli'den yemek tarifleri

    denizli yemekleri sade patlıcan yemeği denizli yemekleri resimli yemek tarifi sade patlıcan Patlıcan Kebap Malzemeler: 6 adet kıstırmalı patlıcan 6 adet sivri biber 1/2 kg.domates 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kimyon, kekik 1/2 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz, nane 1 demet maydanoz 3 diş sarımsak Hazırlanışı: Patlıcanlar ve biberler iyice yıkanır. Patlıcanlar iki...
  5. Adana'dan Yemek Tarifleri

    Adana'dan Yemek Tarifleri

    adana yemekleri resimli dana dili nasıl pişirilir uykuluk nasıl pişirilir adana yöresine ait yemekler dil Adana'dan Yemek Tarifleri Ispanaklı veya Etli Kömbe Malzemeler: 4 kg. un 1 su bardağı yağ 1 tatlı kaşığı maya 2 kg. ıspanak veya 1 kg. kıyma 1 çay kaşığı susam yeterince tuz ve su 5 baş kuru soğan 2 çorba kaşığı salça Hazırlanışı: Ortası açılan un tuz ve su eklenerek...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş