1. handanca

    handanca Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.527
    Beğenilen Mesajlar:
    102
    Ödül Puanları:
    63

    Fırında karışık kızartma

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

    fırında kızartma fırında karışık kızartma karışık sebze sebze kızartması ekmek kızartması Fırında Karışık Kızartma
    [​IMG]
    Malzemeler:
    • 4-5 adet patlıcan, birer parmak kalınlığında doğranmış
    • 5-6 sivribiber, doğranmış
    • 5-6 domates, soyup fındık büyüklüğünde doğranmış
    • 1kg kabak, kabukları soyulup daire şeklinde doğranmış
    • 5-6 diş sarımsak
    • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
    Hazırlanması:
    1. Patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye yayın. 200C fırında patlıcanlar pişene kadar pişirin.
    2. Kabakları da aynı şekilde hazırlayıp ayrı bir tepside pişirin. (hafif kızarana kadar)
    3. Domates, biber ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı ilave edilmiş tavada iyice ezilene kadar pişirin. Fırında pişmiş patlıcanların üzerine bu sosu dökün. Arzuya göre yoğurtla servis yapın.
    Afiyet olsun melekler:)

     
Fırında karışık kızartma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yalancı kızartma!

    yalancı kızartma!

    yalancı kızartma MALZEMELER (4 Kişilik) (130 Kalori) 2 Adet Kabak ½ Çay Bardağı Su 8 Adet Çarliston Biber 8 Adet Taze Kırmızı Biber 4 Adet Domates 300 gr Light Yoğurt 3-4 Diş sarmısak 1 Çorba Kaşığı ZeytinyağıHAZIRLANIŞI Kabakların kabuklarını kazıyıp halka şeklinde doğrayın ve cam bir kaba yerleştirin. Yarım çay bardağı su ekleyip kabın üzerini folyo ile kapatın. Önceden 230 derecede...
  2. kızartma sosu

    kızartma sosu

    kızartma sosu kızartma sosları tavuk sosu tavuk sosları kızartmak için sos Malzemeler Galeta unu , un , 1 yumurta Kızartılacak yiyeceği una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın
  3. Fırın

    Fırın

    Tandır ve fırın gibi şeyler, kişinin malını muhafaza ettiği sandığa, mahzene, kasaya ve diğer şeylere, İnsanın eşi ve çocuklarına, Mahalle fırını insanların topluca sahip oldukları müşterek dünyalığa, Fırın yahut tandırı kızdırmak menfaat ve kazanca, Kışş mevsimi fırın ağzına yakın durmak yahut tandırın karşısında oturmak rahatlığa, Fırın ve tandır ateşinden tacil olduğunu yahut bir yerinin...
  4. Kızartma Güllaç

    Kızartma Güllaç

    Kullanılacak Malzemeler 10 çorba kaşığı tereyağı 3 adet yumurta 2 su bardağı fındık (ince çekilmiş) 1 su bardağı gül suyu 1 su bardağı su 10 kat güllaç 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker Hazırlanma Şekli Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın. Üzerine çekilmiş fındığı serpin. Rulo biçiminde sarın. Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın. Çırpılmış...
  5. karışık

    karışık

    izafet.Com - Kadın-Erkek Farkı xD + bikaç karikatür ;)

Sayfayı Paylaş