Gebelik Ve Süt Kullanımı

:osqe:

Yeni Üye
Üye
Gebelik Ve Süt Kullanımı
gebelikte ballı süt gebelikte yoğurt light süt zararlımı hamilelikte içimi pekmezli zararlı mı
Süt gebeliğin başından itibaren doktor ve gebenin civarındaki herkes tarafından içmesi için önerilen hatta zorlanan bir besindir.Gebelerin büyük bir kısmı ilk aylarda bulantılarından dolayı içemezler ve içmeleri için de aileleri tarafından zorlanırlar.

Süt gerçekten de çocuğun ihtiyacı olan kalsiyum ve protein için bir depodur.Fakat maalesef bazı gebelerde laktoz intoleransı ve gaz-bulantı şikayetlerinden dolayı içilemez ve “gebeler yerine ne almalıyım ?” sorusu ile doktorlarına başvururlar.İlk aylarda süt içimi o kadar önemli olmasa da özellikle gebeliğin 20’inci gebelik haftasından sonra fetusun kemik yapımı için kalsiyum önem taşımaktadır.

Eğer süt içemiyorsanız ve kalsiyumu besin ile alamıyorsanız bebek sizin
depolarınızdaki kalsiyumu kullanacaktır. Fakat tabii bunun sonucu olarak annenin kemiklerindeki kalsiyum depoları azalacak ve ilerisi için kemik ağrıları ve kemik erimesi gibi problemlere öncü olacaktır.
Kalsiyum eksikliği hamilelerde gebeliğin ilerleyen aylarında ellerde uyuşma ve bacaklarda kramp şikayetleri ile belirti vermektedir. Bu gibi durumlarda büyük olasılıkla doktorunuz ağızdan kalsiyum tabletleri vererek bu kasılma ve uyuşma şikayetlerinizi gidermeye çalışacaktır.

Süt içemiyorsanız bir bardak süt yerine;

ü Bir kase yoğurdu,
ü 1 adet bebekler ve çocuklar için hazırlanmış hazır küçük yoğurdu,
ü 2 tane karper peynirini,
ü 2 kibrit kutusu kadar peyniri ,özellikle kaşar peynirini,
ü 1 tane dondurmayı (tabii ki paket,açık olmayan güvenilir bir marka),
ü 1 porsiyon brokoliyi tercih edebilirsiniz.
Süt ve süt ürünleri içerken genel öneri ‘light’ yağsız ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu öneri başta size mantıksız gelebilir, fakat şu bir gerçektir ki yağı alınmış süt,peynir ve yoğurttaki kalsiyumun oranı daha fazladır ve yağ almadığınız için gereksiz kilo almasınız. Bu ürünlerin kullanımının bebeğinize bir zararı yoktur aksine tavsiye edilmektedir.Laktozsuz süt kullanımı da süt içilmesine bağlı gaz oluşumunu azaltacaktır.

Peki ne kadar süt ve ne zaman;

Genel öneri günde 3 bardak, olabiliyorsa ‘light’ süt tüketilmesidir. Sütün içine kakao,pekmez ve bal gibi maddelerin katılması önerilmez. Özellikle kakao’nun gebelerde sütteki kalsiyum emilimini azaltabileceği ve bulantıları arttırabileceği düşünülmektedir. Süt ılık ve az şekerli tüketilmelidir.
 
çok şükür sütü günlük iyi derecede içip tüketiyorum yoğurdu fazla sevmediğimden dolayı sütü fazla içiyorum.
 
ben de tam tersi sutu hic sevmiyorum onun yerine peyniri ve yogurdu cok yiyorum. sutu de zorlayarak bazen iciyorum ama hic isteyerek icmiyyorum :(
 
Geri
Üst