Gebelikte 37. Hafta Belirtileri Ve Neler Olduğuna Bir Bakın

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 37. Hafta Belirtileri Ve Neler Olduğuna Bir Bakın
Gebelikte 37. Hafta Belirtileri- Doğuma artık 3 var. Artık günleri hatta saatleri sayabilirsiniz. Bebeğiniz de son derece artık doğuma hazır e artık siz de hazırsanız problem yok. Normal doğum olacaksa mutlaka doğum hakkında bilgi edinmiş olun. Sezaryen günü verdiyse doktorunuz yine aynı şekilde sezaryen nedir son yıllarda yapılan epidural spinal anestezili sezaryen nedi bunları mutlaka incelemelisiniz. Doğum tatbikatı yapmışsınızdır belki de. Her şeye hazırlıklı olmakta fayda var. Artık bebeğiniz karnınızın daha aşağısında yer alıyor doğum pozisyonunu aldığı için size de epey ağırlık yapabilir bu. Unutmayın en ufacık su gelmesi sancılar olmasında doktorunuza koşun.

37 haftalik bebek 3d ultrason.jpg


Şimdi gelelim bu hafta yaşanan belirtiler değişimlere. Artık bebeğiniz 3000 gr olmuştur diyebiliriz. Boyu ise 48-50 cm civarındadır diyebiliriz. Belki artık uykularınızı bile rahat uyuyamıyorsunuz ama sabredin kaldı en fazla 3 hafta. Bebeğinizin beyin ve kafatası büyümeye devam eder ama bu doğumdan sonra tamamen kemikleşecektir. Doğuma kadar bebeğinizin kafatası hala yumuşaktır bu doğum kanalından kolayca geçmesini sağlayacak. Anne adaylarında doğum için gerekli diyebileceğimiz bir hormon salgılanmakta. Bu relaxin hormonu vücut kendi salgılıyor ve kemiklerin daha rahat esnek olmasını sağlayarak bebeğin kanaldan kolayca geçmesi için büyük rol oynuyor. Relaxin hormonu adından da anlaşılacağı üzere rahatlatıcı gevşetici özelliğe sahip. Bebeğiniz her geçen gün ağırlaşarak size büyük yük oluyor ama tabii annelik böyle bir şeydir dimi? Özellikle bebek şuan aşağılara indiği için burada mesaneye baskı yapabilir ve sık sık tuvalete çıkma isteği duyabilirsiniz. Ama bu bir taraftan da iyidir neden mi? Çünkü bebek aşağı indiği için akciğerler üzerindeki baskıyı azaltır ve rahatça nefes almanızı sağlar.

gebelikte 37. hafta anne adayi.jpg


Bebeğiniz her ne kadar dış dünyaya alışmış vaziyette olsa da bu son kalan 3 haftaya ihtiyacı vardır. Bu bebeğinizin olgunlaşması için önemli bir 3 haftadır. Ama bu hafta bebeğiniz doğarsa da rahatlıkla dış dünyaya alışacaktır. Bu hafta için doktorunuz çatı muayenesi denilen yani pelvis muayenesi yapabilir. Burada çatı darlığı var mı yok mu açılma var mı yok mu buna bakılır. Bu yazımızdan dilerseniz çatı muayenesi neden yapılır inceleyebilirsiniz. Halk arasında yanlış bir inanış vardır bu birincisi normal doğumun kadının içini temizlediği sezaryen doğumun içinin temizlenmediği konusudur. Ama bu yanlıştır. Her ne kadar da normal doğumu şiddetle tavsiye etsek te sezaryen doğumda da doktor bebek dışarı çıktıktan sonra rahmin içini iyice temizler. Doğum kasılmaları artık bu haftada sık sık olabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir. Uzun süren sık sık kasımalar ayrıca su gelmesi hafif kanamalı akıntı gelmesi nişan kabul edilebilir. Bu da doğumun başlayabileceğine işaret eder. Gerçek doğumun başladığını gösteren belirtileri mutlaka inceleyin. Bu haftada anne adayları dikkatli olmalılar. Bu belirtileri yaşarlarsa mutlaka doktora gitmeliler.
 
Geri
Üst