Hemoroid (basur) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Başa Çıkılır?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Hemoroid (basur) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Başa Çıkılır?
basur nasıl geçer,basur(hemoroid9 belirtileri nelerdir,basur nasıl anlaşılır,hemoroid nasıl tedavi edilir,basur hakkında bilgiler,hemoroid tedavisi ve tüm bilgiler,

hemoroid belirtileri 2.png

hemoroid, anüs veya rektumdaki damarların şişmesi ve genişlemesine verilen addır. Hemoroitin iki tipi vardır. Eğer anüs içinde bulunuyorsa iç hemoroit veya anüs dışında meydana gelirse buna da dış hemoroit denir.
Genellikle kaşıntı ile ipucu veren hemoroit oldukça yaygındır ve yaşla birlikte hemoroit gelişme riski artar. Hamile kadınların ve yeni doğum yapmış kadınlarda da sık görülür. Genellikle dışkılamanın zorlanarak yapılmasından kaynaklanır. Nadir durumlarda, hemoroit hastalığı karaciğer hastalığı veya venöz sistem malformasyonlarının bir işareti olabilir.
Dış hemoroit belirtiler oturulduğunda bir bağırsak hareketi sırasında yani dışkılama esnasında ağrılı olabilir. Buna ek olarak, tromboz adı verilen bir kan pıhtısı da dış hemoroit ile birlikte oluşabilir. Bir tromboze hemoroidde kanamalı, acı verici şişlikleri olan yada sert bir yumrular oluşabilir. Bir iç hemoroidde ise çıkıntı veya anüs prolapsusu (sarkma) olabilir. Bazı durumlarda ise hemoroit daha ciddi komplikasyonlara neden olabilir.
Hemoroit genellikle yaşam tarzı ve diyet değişiklikleri ile evde tedavi edilebilir. Hatta daha oluşmadan önlenebilir de. Lif bakımından zengin bir diyet ve bol sıvı içeren gıdaların alınması bağırsak hareketlerinin daha kolay olmasını ve ıkınma esnasında dışkının daha rahat ilerlemesini sağlar. İlerleyen dışkı ise kolaylıkla anüsten çıkar ve olası anüs tahrişleri önlenmiş olur. Reçetesiz satılan krem ve merhemler şişlik, kaşıntı ve basur ağrılarını azaltmaya yardımcı olabilir. Tedaviye yanıt vermeyen şiddetli hemoroit vakaları cerrahi olarak tedavi edilebilir.
HEMOROİD BELİRTİLERİ NELERDİR?
Hemoroit belirtileri en yaygını, oturduğunuzda özellikle anal bölgede meydana gelen kaşıntı veya ağrıdır. Ayrıca tuvalet sırasında ağrı hissedilmesi yada dışkıda kan, anüs yakınında hassasiyet veya sert bir şişlik de olabilir.
YAYGIN BELİRTİLER
Günlük bazda ya da sadece bir kez hemoroit belirtileri ile karşılaşabilirsiniz. Zaman zaman bu hemoroit semptomlarının herhangi birisi daha şiddetli olabilir:
Kan-çizgili dışkı
Yanma hissi
Tuvalet alışkanlıklarında değişiklik
Barsak hareketlerinde değişim
Kabızlık
İshal
Kaşıntı hissi
Ağrılı dışkılama
CİDDİ DURUM GÖSTEREN BELİRTİLER
Eğer tekrarlayabilen ve inatçı olan hemoroit hastalığınız varsa derhal tıbbi bakım arayınız.
NASIL BAŞA ÇIKILIR?
Zeytinyağı basur için merhem vazifesi görmektedir. Hem içilir, işten yağlar, hem de dışarıdan basur olan yerlere sürülür. Bal hem şerbet yapılarak içilir ve hem de merhem olarak basur memelerin üzerine sürülür. Dağlama yapılır. Uzman bir hekime muayene olup ameliyat olmak.
Basurdan hasta olan kimseler ılık su ile yapılmış menekşe şerbeti içirilir. Ebegümeci ve ıspanak yedirilir. Mümkün olduğu kadar yumuşak tutmaya çalışılmalıdır. Kuru ekmek ve su emecek gıdalar almaktan sakınmak lazımdır.
İncir yemek, basur hastalığı için pek faydalıdır, basuru iyileştirir. Patlıcan ezmesi basur için faydalıdır, yağda kızartılırsa yan etkisi giderilmiş olur, yaş üzüm basura ve böbrek taşlarının düşürülmesine gayet faydalıdır.
Turunççun etli kısmının yenilmesi basur hastalığına karşı iyi gelir. Müzmin kabızlık, basur hastalığına sebep olur. Zeytinyağı ise iç organları yumuşatarak basurun sancısın hafifletir. Zeytinyağı, yemeklerden önce veya sonra çiğ olarak içilmelidir.
 
Geri
Üst