Hobilerinizi Geliştirme Yolları

mislinay

Yeni Üye
Üye
Hobilerinizi Geliştirme Yolları
fimo malzemeleri fimo hamuru satış hobi geliştirme hamuru satış yerleri hobi malzemeleri yeri
02052007112118_358_134158hob.jpg


Boş zamanınızı hobilerinize ayırarak geçirmek istiyor fakat bu konu hakkında karar veremiyor musunuz? İşte sıkıntınızı giderecek öneriler...

Hafif, pratik ve göz alıcı

Hobi marketlerde satışa sunulan tepsiler, son derece hafifler. Ayrıca her modelin farklı bordürü de o tepsiye değişik bir görünüm katıyor.

Neredeyse boyanmalarına bile gerek kalmadan, yalnızca verniklenerek kullanılabilecek bu ürünlerin oldukça ekonomik olması da çekici yönlerinden biri.

Üretici firma, polyester hafifliğinde ve görünümünde olan bu zarif tepsiler ahşap malzemeden imal edilip, Amerika ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkedeki hobiseverler için ihraç ediliyormuş.

Firma yetkilileri, iç piyasadan gelen istek üzerine kısa süre önce ülkemizdeki seçkin hobi marketlere de ürettikleri objelerden vermeye başladıklarını belirtiyorlar.

Gözde malzeme polimer

Dikkatinizi çekti mi bilemiyoruz ama son günlerde vitrinleri renkli, cıvıl cıvıl motiflerle bezenmiş bir yığın obje süslüyor. Bu motifleri yapmakta kullanılan malzemenin adı Polimer kili.Dünyada son 50 yıldır tanınmasına ve el sanatlarıyla uğraşanların vazgeçilmez malzemeleri arasında yer almasına rağmen bizim için henüz çok yeni bir malzeme.

Kil olarak tanımlanmasına aldanmayın, çünkü aslında içeriğinde kil bulundurmayan polimer kili; PVC (Polvinyl Chloride), renk pigmentleri ve kolaylıkla şekil verilebilmesine yardımcı olan plastik maddelerin bileşimi olan bir modelleme malzemesidir.

Ev fırınlarında pişirilerek sertleştirilebilen polimerle ucuza alabileceğiniz objeleri birlikte kullanarak harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Toprak kile oranla daha dayanıklı olan polimerin avantajları ise, suya karşı dayanıklık, kolay kuruma ve çatlama yapmama şeklinde sıralanabilir.

Dünyada birçok firma tarafından üretilmesine rağmen, en çok tanınan polimer markası ise ülkemize ithal edilen Eberhard Faber firmasının ürünü Fimo.

Metal, ahşap, cam, taş, kumaş gibi birçok yüzeyi kapalayabileceğiniz Fimo, seramik gibi şekillendirilebildiği için takı ve minyatür figürlerin yapımında da rahatlıkla kullanabiliyor. Üstelik evlerde buluanan fırınlarda da 130 derecede yalnızca 30 dakika fırınlanarak sertleştirilebiliyor.

Fırınlandıktan sonra su ve hava geçirmeme özelliği kazanan Fimo yıkanabiliyor. Bu türden bir uygulama için öncelikle hamurunuzu elastik ve yumuşak bir hale gelene kadar iyice yoğurmalısınız. Paketten çıkardığınız hamurun kalan kısmını alüminyum folyoya veya strech filme sararak daha sonraki çalışmalarınızda kullanmak için saklayabilirsiniz.

Fimo hamurunuzu dilerseniz kesebilir, elinizle biçimlendirebilir ve fırınladıktan sonra boyayabilirsiniz. Hamurun, çalıştığınız yüzeye yapışmaması için uygulamaları cam, asetat ya da plastik amerikan servisler üzerinde yapabilirsiniz.

Rulo, plastik merdane ya da cam şişeyle hamuru açıp, ebeşuar seti, bisküi şekillendirme kalıpları, çatal ya da çivi gibi aletlerle şekillendirip, keskin bir bıçak veya kretuarla (maket bıçağı) kesebilirsiniz. Pek çok renk seçeneğine sahip olan Fimo’nun ana renklerini alıp birbirine karıştırarak dilediğiniz renkleri elde etmeniz de mümkün.

En çok dikkat etmeniz gereken şeyse, polimer çalışmalarınızda kullandığınız hiçbir mutfak gerecini tekrar gıdayla ilgili işlerde kullanmamak.

Butik takılar

Cam Ocağı Vakfı’ndan Vakko’ya uzanan başarı öyküsünün kahramanı Selin Okçu. Amerika Central Missouri State Universitesi’nde tekstil alanında eğitim alan Okçu’nun cama olan tutkusu, yolunun Cam Ocağı Vakfı’yla kesişmesine neden olmuş.

Bu işin inceliklerini usta cam sanatçılarından öğrenmiş. İlk aşamada yaptığı takılar çevresindekilere hediye ederken, şimdi kendi tasarımlarıyla oluşturduğu koleksiyonunun atölyesnin yanı sıra Vakko, Miss Sixty, Hillside gibi ünlü mağazalarda sergileyerek satışa sunuyor.

Ayrıca, İngiltere’nin ünlü Harrod’s mağazasıyla birlikte, Roma ve İspanya’da da sergilenmesi için girişimlerde bulunduğu 300 parçalık yeni bir koleksiyonun da hazırlığı içerisinde. Sanatçı, erittikten sonra şekillendirdiği camı farklı taşlar ve gümüşle kombinliyor.

Tasarımlarının en büyük özelliği ise, butik tarzda çalıştığı için tek, yani kişiye özel olmaları. Küçük bir atölyesi olması nedeniyle bu sanatı çok sayıdaki meraklıya aktaramadığını belirten Okçu, ileride bir eğitmen olarak daha geniş kitlelere hitap etmeyi planlıyor.

Bu güzel takıları görmek ve Selin Okçu’yla tanışmak isterseniz Maslak’taki atölyesini ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Selin Okçu Cam Takı Tasarımı, Atatürk Oto Sanayi Sitesi, 2. Kısım 34. cadde, No: 1410 Maslak/İstanbul

Hamurdan şirin tablolar

Malzemeler: Farklı renklerde Fimo, camcılardan tedarik edebileceğiniz ısıya dayanıklı cam plaka, kretuar, merdane veya cam şişe, asetat.

Hazırlanışı: Gökyüzünü elde etmek için beyaz Fimo’nun içine mavi renkli Fimo karıştırıp merdaneyle inceltin. Ardından elde ettiğiniz gökyüzünü cam plaka üzerine rulo ile sabitleyin

Sonra, çimenleri oluşturmak içinyeşil renkli hamuru elde yumuşatın ve merdaneyle inceltip cam üzerine yerleştirin. Açılmış kenara kalem ucunu bastırarak fisto görünümü kazandırın. Hafif kıvrım vererek eteği yerleştirin.

Şapkayı oluşturmak için dilediğiniz renkte bir hamurdan top oluşturun. Ardından yine aynı renkli hamurdan açarak yuvarlak bir form oluşturun ve topun üzerine yerleştirin. Kol, bacak gibi diğer detayları da elle şekillendirip camın üzerine monte edin.

Son olarak farklı renklerde balonlar yapıp yerleştirin. Evde 130 derece sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ise selülozik vernikle koruma altına alın.
 
Cevap: Hobilerinizi Geliştirme Yolları

guzel paylasim icin sagol canim,
 
Geri
Üst