Kedime nasıl banyo yaptırmalıyım ?

Uzman SühaN

Administrator
Kedime nasıl banyo yaptırmalıyım ?
Kedilere banyo yapılırmı ? Aslında genellikle banyo yapmaya ihtiyacı yoktur kedilerin , ancak bazı istisnai koşullar vardır.Bazı kedilerin düzenli banyo yapmalarının nedeni, doğal temizleme faaliyetlerine rağmen en iyi hijyene sahip olmamalarıdır. Aşırı kilolu kedilerin arka bölümü genellikle matlaşır ve cilt kaşıntılı, sivilceli ve hatta enfekte olabilir. Kediniz kilosundan dolayı arka kısmını temizlemekte zorlanabilir. Bu nedenle kedinizde sağlık problemlerinin oluşmasını engellemek için yıkamanız gerekecektir. Kedilerin çoğu banyolardan hoşlanmaz ve tecrübeyi çok stresli bulabilirler. Güvenli ve düşük stresli bir banyo deneyimi için adım adım talimatlarımıza bakın.


kedi.jpg


Kedilerde görülen hastalıklar



Bununla birlikte, kedinizin banyo yapmasının kaçınılmaz olduğu nadir vesileler var, bu durumda deneyiminizi ikiniz için daha rahat hale getirmenin yolları var. Bununla birlikte, kedinizin banyoya ihtiyacı varsa, zehirli maddelerle temasa girdiyse önce veterinere götürün.Kedinizi yapmak istemediği bir şeyi yapmaya zorlamamanız önemlidir. Kediniz banyodan kaçarsa fazla baskı oluşturmayın bu strese girmesine neden olabilir. Kedilerin banyo yapmaya ihtiyacı var mı ? Ara sıra var . Kediniz gerçekten banyoya ihtiyaç duyarsa, onu mümkün olduğunca çabuk ve verimli bir şekilde nasıl yıkanacağı aşağıda açıklanmıştır.


Kedinizi yıkamadan önce

İhtiyacınız olan her şeyi bir yerde alın, böylece kedinizi banyoya koymaya başladıysanız, her şeye kolayca ulaşırsınız. Bir kedi banyosunda kullanılacak geniş bir plastik kova, lavabo ve kaymaz paspas olmalı.Sert kimyasallar veya parfümler içermeyen kedi şampuanı kullanın. Kendi kullandığınız şampuanınızı asla kullanmayın, çünkü pH seviyelerinde fark olması nedeniyle kedi tüyleri ve ciltleri için uygun değildir. Kedinizin tüylerini yumuşatmak için kedi kremi kullanın. Kedinizin tüylerini fırçalamanız gerekecek. Bunun içinde yumuşak kıllı fırça kullanın. Kedinizi kullanmak için havlunuz da olmalı..

Tımar etme işini önceden yapın. Mümkünse, kedinizin tırnaklarını bir banyodan önce düzeltin. Kedinizin yıkanmasına ve durulanmasına yardımcı olması için elle tutulur bir püskürtme uçuyla donatılmış bir küvet veya lavabo kullanmanızı öneririz. Kedinizin yaşı ve tüylerine uygun şampuan seçin. Banyo esnasında kediniz tırmalayabilir. Bunu önleyecek kıyafetler giyin. İki elinizle bu dört ayaklı tüy yumağını yıkamak zor olabilir. Bu nedenle size yardımcı olabilecek biri mutlaka yanınızda olmalı.

kedi banyosu.png


Kedilerde kalp hastalığı nedenleri ve tedavisi




Kedinizi çok sıcak suyla yıkamayın. Sürekli güvence verecek sesler çıkarın. Kediniz korktuğu takdirde, sizi ısırmaya çalışabilir veya çizebilir. Bu çok sık olursa, yaptıklarınızı durdurun ve veteriner hekime götürün. Yalnızca kirlenmiş bölgeye az miktarda şampuan ve ılık su uygulayın. Tam bir vücut kedi banyosu gerekiyorsa, şampuanı kedinizin tüm vücuduna uygulayın. Kedinizin kulağına pamuk sokmayın. Ses almadığı taktirde hırçınlaşabilir. Kedinizin kafasını kuru tutmanız gerekiyorsa nemli bezle silin. Kedinizin banyosu bittikten sonra fön makinası kullanmayın. Havluyla kedinizi kurulamaya çalışın.


Vahşi doğada, suyun tadını çıkaran birçok kedi türü vardır. Kaplanlar ve jaguarlar, muhtemelen normal yaşam alanları sıcak bir çevrede olduğu için suya dalmayı sever ve onları serin tutmaya yardımcı olur. Çoğu durumda, bir kedi suyla yıkanmaya ihtiyaç duymaz. Kediler kendilerini doğal olarak bakım yaparlar, bu nedenle düzenli fırçalama genellikle evcil hayvanınızın temiz ve rahat görünmesini sağlamak için yeterlidir. Ancak gerçekten bir banyo nun gerektiği zamanlar vardır. Kediniz çöpe girmiş olabilir, kimyasallara maruz kalabilir yada pire ve mantar ilaçları ile banyo yapması gerekebilir. Yukarıda ki talimatları izleyerek kedinizin banyosunu güvenli bir şekilde yaptırabilirsiniz. Kediniz buna karşı koyduğu zaman bir veteriner hekimden yardım alabilirsiniz.
 
Benim bir kedim vardı ismi polattı benim aşkımdı aşkım . Henüz 4 aylıktı van kedisiydi . Rengi beyazdı dışarda çöpe bulanmıştı eve getirdim onu bir güzel sabunla yıkadım ( acil durum olduğu için kedi şampuanım vs yoktu organik sabun kullandım) Sesimle ona güven verdim sevdim. Yıkarken onu hiç zorluk yaşamadım. Az büyüyünce de sorun çıkarmadı düzenli olarak yıkadığımdan alışıktı. Demem oki kediye daha yavruyen bir takım alışkanlıkları benimsetmek ilerde işinize yarayacaktır. Bu ara şunu belirteyim kesinlikle benim yaptığım gibi kedinizi sabunla yada kendi şampuanlarınızla yıkamayın bu onlara zarar verebilir.
 
Kedilerin tükürüklerinde bakteri öldüren,anbiyotik benzeri bir madde vardır ve onlar, pütürlü dilleriyle yalanarak temizlenirler..
Doğada daha temiz,hijyenik başka canlı yoktur sanırım.

Istisna durumlarda örneğin,ishal sonrası,kusma sonrası vb durumlarda, kendisi temizlenemiyorsa şayet belki kısmen yıkanabilirler.
Ancak bu yıkama işlemi oldukça güç olacaktır,belirteyim. Çünkü kediler yıkanmayı sevmezler :)
 
Aynı cümlede "kedi" ve "banyo" sözcüklerini bir araya getirmemeniz mümkün olsa da kedileri yıkamak aslında çok güçtür. Kediler normal de yalanarak kendilerini temizlerler fakat istisnai durumlar söz konusu olabilir. Aynı zaman da kediler de kokma söz konusu olabiliyor. Kedinizin güzel kokması için yıkayabilirsiniz. Bu durum da kediyi güvenli bir şekil de yıkamak gerekir. Özellikle pire sorunu için kedinize banyo yaptırıyorsanız, kedilere özel spesifik şampuanlar kullanın.
 
Geri
Üst