Kulaktan su nasıl çıkarılır?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Kulaktan su nasıl çıkarılır?
kulağa kaçan su nasıl çıkarılır,kulak içi kiri nasıl temizlernir,kulağa kaça böcek nasıl çıkarılır,kulaktan su çıkarma,kulağa su kaçarsa ne yapılır,kulağa su kaçması hakkında bilgiler
kulaga_kacan_su_nasil_cikarilir_h1200.jpg


Yazımızda kulaktan su nasıl çıkarılır, kulaktan su çıkarma yöntemleri, kulağa su kaçması, kulaktan su çıkarma yöntemleri ve kulaktaki suyu çıkarma konularında bilgiler sunulacaktır. İyi okumalar diliyoruz.
Kulaktaki su son derece rahatsız edicidir ve kulakta uzu süre kalması ağrılı ve kulak enfeksiyonlarına neden olabilir. yapacağınız basit yöntem ve uygulamalar ile bunu önleyebilir ve çevrenizdekilere de yararlı olabilirsiniz. İşte, bu yöntemlerden ilki….
EN BİLİNEN YÖNTEMLER
1- Su Olduğundan Emin Olun. Öncelikle kulağınızda su olup olmadığını tam olarak anlayabilmek için bileğinizle alnınıza hafifçe vurun. Eğer kulağınızda su varsa, kendinizi huzursuz ve tedirgin hissedeceksiniz. Eğer su varsa aşağıdaki yöntemlere bir bakınız, hangisi size uygunsa uygulayınız;
Kulağın içindeki suyun dışarı çıkmasını kolaylaştırmak için nazikçe ve yavaşça dış kulağı silin ve başınızı bir tarafa doğru eğin. Doğru pozisyonu bulmak için başınızı ileri geri, öne arkaya hareket ettirebilirsiniz. Kulağınızın içinin daha da genişletebilmek için kulak memenizi çeliştirebilirsiniz.
Kulak Kiri Nasıl Temizlenir?
Alternatif bir yöntem olarak ise tek ayak üzerinde durun ve sorunlu kulak yere bakacak şekilde başınızı eğin. Su dışarı akana kadar tek ayak üzerinde zıplayınız.
Başka bir yöntem de kulak aşağı bakacak şekilde yan yatmaktır. Yerçekimi, kulaktaki suyun doğal bir şekilde boşalmasına eden olabilir.
Bir diğeri; kulağınızın etrafını hareketlendirmek için çenenizle sanki bir şeyler yiyormuş gibi hareket ettirin. Sonra hızla kulağınızda su olamayan tarafa doğru eğin, ve sonra da hızla diğer tarafa doğru eğin. Kulaktaki meydana getirilmiş olan salınım hareketleri ve ileri geri yapılan hareket ile suyun çıkması sağlanacaktır.
2- Kurutma Makinası: Saç kurutma makinası, kulaktaki suyun çıkarılması için sık başvurulan yöntemlerden biridir. Makinanızı en düşük ayara alın ve hafifçe uzaktan kulağınıza tutun. Üflemenin sıcak hava ile yapılması daha etkili olabilir. Sıcak ve kuru hava, kulağınızdaki suya değdiğinde onu su buharı haline getirecektir.
Kulağa Kaçan Böcek Nasıl Çıkarılır?
3- Sirke ve Alkol: Eşit miktarda ve az hacimde (kulağınıza yetecek kadar) beyaz sirke ve alkol ile bir kulak damlası oluşturalım. Bu karışım, kulağınızın kurumasına ek olarak, kulaktaki olası bir enfeksiyona da iyi gelecektir. Karışım etkilenen kulağa bir çorba kaşığı kadar dökülür. Daha sonra bir süre beklenerek kulaktan boşaltılması sağlanır. Karışımda bulunan sirke asiti kulak kirinin erimesine neden kiri olarak suya karıştırır. Alkol ise hızlı bir şekilde kurumaya neden olur. Bu prosedür de, kulaktan suyu boşaltmanın iyi bir çözümüdür. Fakat kulak zarınızda yırtık varsa bunu yapmayın.
4- Diğer Bir Yöntem: Su kaçmış kulağınızı aşağıya doğru getirerek avuç içinizle bastırın ve su boşalana kadar ileri-geri hareket yaparak vakumlama sağlayınız. Kulağınız yukarı konumda iken bunu yapmayın, çünkü su bu sefer daha derinlere iner. Benzer işlemi başparmağınızı kulağınıza sokarak da yapabilirsiniz.
DİĞER BİR YÖNTEM
1- Etkilenen kulak yukarı bakacak şekilde yüz eğilir.
2- Kulağınıza 5-10 damla su katın. Bunu bir damlalık yada fincan ile dikkatli bir şekilde yapınız. Her ne kadar kulağa tekrardan su koymak size aykırı gelse de, bazen su, hava kabarcıkları nedeni ile kulakta sıkışıp kalmış olabilir. Su kulak kanalınıza girdiğinde, hapsedilmiş havanın serbest kaldığını hissedeceksiniz.
3- Başınızı diğer tarafa eğin ve suyu boşaltın.

1- Kulaktaki suyun boşaltılması için tasarlanmış eczanelerde satılan ürünler de bulunmaktadır. Bu ürünler genellikle hızlı bir şekilde buharlaşma özelliğine sahip alkol içermektedir.
2- Birkaç damla kulağa damlatılması önerilir.
3- Etkilenen bölgeyi boşaltmak için kulak aşağı eğilir. İşlem bu kadar.
 
Geri
Üst