Resmi nikah başvurusu için yapılması gerekenler

M

Misafir

Forum Okuru
Resmi nikah başvurusu için yapılması gerekenler
resmi nikah için gerekenler nikah işlemleri için gerekenler başvurusu resmi işlemleri
usk_ust2.jpg





Sevdiğiniz insan ile Hayati bir karara vardınız ve evlenmek istiyorsunuz...
evlenebilmek okadar kolay değil...
Herşeyin bir kuralı var...
Buyrun hep beraber bu kurallar neymiş öğrenelim...


- Evlenecek kisilerce imzalanmis 4 nüsha "Evlenme Beyannamesi". Beyannamelerden sadece 1 nüshasina fotograf yapistirilacaktir, diger 3 adet Beyanname fotografsiz olacaktir.

- Fotografli ikamet ve nüfus cüzdani suretleri ile beyannameler bagli bulunduklari mahalle muhtarliklarinca doldurulup tasdik edilecektir.

- Çiftlerden her biri için 7 adet vesikalik fotograf.

- Çiftler basvurularinda resmi nüfus cüzdanlarini ve fotokopilerini -resimsiz nüfus cüzdani kabul edilmemektedir. Yabancilar için pasaport, kendi Konsolosluklarinin ya da bulundugu ülkenin vatandasi ise yerel makamlarinin düzenleyecekleri onayli dogum belgesi (birth certificate/geburtsurkunde).

- Çiftler kayitli olduklari Nüfus Müdürlüklerinden en son medeni hallerini belirten nüfus kayit örnegi alacaklardir.

- Yabanci uyruklu olan erkek veya kadin, bagli bulundugu konsolosluktan, bekar olduguna dair Türkçe bekarlik belgesi alacaktir. Bu belgeyi Türk Disisleri Bakanligi'na tasdik ettirecektir. Daha sonra bu belgenin 3 adet fotokopisi arkali önlü çekilecektir.
Bayanin evlenecegi erkek yabanci uyruklu ise bayan erkegin vatandasligina geçip geçmeyecegine dair 5 nüsha dilekçe yazacaktir.

- Çiftlerden birinin talebi halinde saglik raporu- HBSAG (bulasici sarilik) ANTI HIV (aids) kan grubu testlerinin yaptirilmasi tavsiye edilir.

- Uluslararasi Evlenme Cüzdani, Evlendirme Müdürlügünden belirli bir bedel karsiliginda temin edilecektir. Bu islem içinde ayrica 3 adet fotograf Müdürlüge getirilecektir.

- Kayitlar saat 11:00'e kadar alinmaktadir.

Beyannameyi doldururken dikkat edilmesi gerekenler:

- Evlenme Beyannamesi'nin bütün bölümleri okunakli kitap harfleri ve dolma kalemle veya daktilo ile doldurulmus olmali.

- Beyannamelerdeki medeni hal kismi, "bekar, dul ya da bosanmis" seklinde açik olarak yazilacaktir. Esi ölen kisi esinin kesin ölüm tarihini, bosanmis ise, bosanma kararinin kesinlesme tarihini yazacaktir. Bayanlarin bosanmalari ya da önceki esinin ölümü üzerinden 300 günlük sürenin kaldirilmasi karari getirilecektir.

- Dogum tarihleri gün, ay ve yil olarak tam yazilacaktir.

- Ad ve soyadlari kendi hanelerine ayri ayri, yazilacaktir; birden fazla ismi olanlar isimlerini kisaltmadan nüfus cüzdanlarindakinin aynisini yazacaklardir.

- Nüfus cüzdanlarinin numara ve seri numaralari mutlaka yazilacaktir.

- Yasi küçük olanlar için, erkek 17 yasini, kiz ise 15 yasini bitirmis olacak. Beyannamenin arka kismindaki "Riza Belgesi" kismina yasi küçük olan kiz ise kizin, erkek ise erkegin anne ve babasinin adi ve soyadi yazilarak imza edilecek ve kendi muhtarliklarina onaylattirilacaktir. 15 yasini doldurmamis kiz çocugu ile 17 yasini doldurmamis erkek çocugunun evlenebilmesi için hem beyanlarin arkasini ana ve babasi rizasi muhtardan onaylatilacak hem de mahkemeden 88. madde karari alarak mevcut evraklara eklenecektir. Ana ve babadan biri ölmüs ise öldügünü beyanin arkasina yazarak muhtara da tasdik ettireceklerdir. Vasisi olanlar vasi karari getireceklerdir ve yine beyanin arkasina vasi imzasi alinip muhtara da tasdik ettirilecektir.

Hayırlı olsun
 
Geri
Üst