tantuni

M

Misafir

Forum Okuru
tantuni
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Porsiyon adedi: 4 Kişilik[/FONT] İçindekiler Kıyma Yarım kilo Soğan 3 adet Domates 3 adet Sivribiber 8 adet Ay çiçek yağı 1 yemek kaşığı Maydanoz 1 demet Sumak, Tuz Yeteri kadar Yufka ekmek veya Lavaş ekmeği [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ay çiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp seklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın.Tencerenin kapağını kapatın. Bu arada , salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarim ay seklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Lavaş ekmeğinin veya yufka ekmeğinin içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarin. Soğutmadan servis yapın...Afiyet olsun melekler :)
[/FONT]


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
 
Ce: tantuni

kız bu saatte gördüm şunu zaten açım aman alahım nasılda nefis görünüyorr eline sağlık canımmm
 
Ce: tantuni

oooo benim favorilerimdendir kendimde yaparım çokta güzel olur emeğine sağlık karamel arkadaşlar tavsiye ederim yapmanızı harika oluyo
 
Ce: tantuni

tantuni mersine has bir yemek çeşitidir...hatta en meşhur yemeği diyebilirim kızlar aranızda zismini yadırgayan olabilir ama gerçekten şiddetle tavsiye edebileceğim bir yemektir yanlız dip not olarak şunu söylemek istiyorum..sadece kıymadan değil biftektende yapılır yağsız olarak haşlayıp eti kıyma gibi küçük küçük kesiyorsunuz ben yağsız yediğim için biftek tantuniyi tercih ediyorum...müthiş bir lezzettir gerçekten
 
Geri
Üst