tok karnına denize girmek tehlikeli!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
tok karnına denize girmek tehlikeli!
denize hangi saatlerde girilir denize hangi saatlerde girilmeli
Sıcak havanın sağlık üzerinde olumsuz etkilerine karşı uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Denize ya da havuza tok karnına girmenin olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan uzmanlar, mümkünse yemekten en az iki saat sonra suya girilmesi gerektiğini belirtti.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Erdinç, aşırı sıcaklarda, yemek yedikten hemen sonra denize girilmemesi gerektiğini belirtti. Özellikle kalp hastası olan ya da hastalık riski taşıyan kişilerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Op. Dr. Erdinç, "Tok karnına ve özellikle çok sıcak havda denize girmek ya da vücut yükünden fazla kuvvet uygulamak sağlık açısından risk taşıyabilir. " dedi.

Sıcak havada fazla yemek yemenin veya aşırı yağlı ve hazmı zor yemek yemenin vücudun metabolizmasını hızlandıracağı için , kalbe aşırı yük bineceğini ve kalbin zorlanmasına neden olacağını belirten Erdinç, "Kalp rahatsızlığı ya da hipertansiyonu olan kişilerde kalpte yorulma ve zorlanma meydana gelir. Bu nedenle yemek yedikten en az iki saat sonra denize ya da havuza girilmeli, kalp rahatsızlığı olan ya da risk taşıyan kişiler fazla efor sarfetmemeli, suya girilecekse bu saatler 10. 00 ile 16. 00 dışındaki saatler olmalıdır" dedi.
 
Geri
Üst