Yoğurt Çorbası

melegim

Yeni Üye
Üye
Yoğurt Çorbası
yoğurt çorbaları
Yoğurt Çorbası


750 Gr yoğurt,
8 Su bardağı et suyu,
50 Gr margarin veya sıvı yağ,
2 Kahve fincanı un,
Yeteri kadar tuz,
1 Çorba kaşığı kurutulmuş nane(arzu edilirsE

hazırlanışı

Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır.
Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır.
İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır.
Derin tabaklarda veya küçük kaselerde servis yapılır.
 

sule

Yeni Üye
Üye
Ce: Yoğurt Çorbası

harika bi corbadir bayilirim bazende ustune yagda kizdirilmis toz aci kirmizi biber koyunca offf deymeyin tadina....
 
Üst