Zeytinyağlı havuç
Malzemeler:
1 kg havuç
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı:
*Havuçların kabuklarını temizleyip verev kesin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun.
*Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca servis tabağı naalın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Malzemeler:
1 kg havuç
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı:
*Havuçların kabuklarını temizleyip verev kesin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun.
*Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca servis tabağı naalın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.