gebe
  1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.733
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    Ançuez Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi)
    50 gr. yağ
    100 ml. krema
    taze çekilmiş karabiber
    toz kırmızıbiber
    tuz


    Hazırlanışı :
    Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı
    ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.

    Bu sos ızgara balıkların yanında servis edilebilir.


     
Ançuez Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ançuez ezmesi

    ançuez ezmesi

    MALZEMELER kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağ karabiber tuz HAZIRLANIŞI Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün....
  2. Alman Sosu

    Alman Sosu

    Malzemeler 800 ml Tavuk velutesi 400 ml Tavuk suyu 4 Adet Yumurta sarısı 50 gram Mantar bölünmüş 50 gram Margarin 200 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz ve karabiber 1 Adet limon (suyu) Yapılışı BEYAZ ET SOSUDUR. (TAVUK-HİNDİ VB. ) Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3’ü...
  3. Beşamel Sos

    Beşamel Sos

    Mutfak : Fransız mutfağı 4-6 Kişilik MALZEMELER 2 ½ su bardağı kaynar süt 1 kahve fincanı un 1 çorba kaşığı margarin az tuz HAZIRLANIŞI Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman...
  4. Cenova Sosu

    Cenova Sosu

    MALZEMELER 1/2 Su Bardağı Balık Suyu 1 Kereviz (doğranmış) 400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı) 200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Baharat torbası: 4 Sap Maydanoz 1 Sap Kekik Otu 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu...
  5. Ançuez ezmesi

    Ançuez ezmesi

    Melişlerim yemeklerinizin yanına yakışacak bir ezme tarifi buyrunn:9 Malzemeler 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari 6 adet ançuez zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincaanı maydonoz kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100gr tereyağ karabiber tuz Hazırlanışı Yumurtaları katı olarak haşlayın sarılarını alıp iyice ezin.Avçuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra blendır...

Sayfayı Paylaş