*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Şeytan Sosu
demiglas sos tarifi demiglas sos nasıl yapılır
Malzemeler
1 litrelik
- Arpacık soğanı (doğranmış) 50 g
Taze çekilmiş
karabiber 25 adet
Defne yaprağı 2 adet
Taze
kekik 1 dal
Sek beyaz şarap 100 ml
Sirke 200 ml
Knorr Demi Glace Sos 1 l
Sana 75 g
Tuz
Toz kırmızıbiber 1 tutam
Yapilis Tarifi
1. Arpacık soğanları, taze çekilmiş karabiber, defne yaprağı, taze kekik, beyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyup, suyunu tamamen çektirin.
2. Demi glace’ı ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Oluşan kefi alın. Eğer gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.
3. Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın. Sana’yı katıp karıştırın ve sosu ateşten alın. Tuzunu kontrol edin. Toz kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın.
Malzemeler
1 litrelik
- Arpacık soğanı (doğranmış) 50 g
Taze çekilmiş
karabiber 25 adet
Defne yaprağı 2 adet
Taze
kekik 1 dal
Sek beyaz şarap 100 ml
Sirke 200 ml
Knorr Demi Glace Sos 1 l
Sana 75 g
Tuz
Toz kırmızıbiber 1 tutam
Yapilis Tarifi
1. Arpacık soğanları, taze çekilmiş karabiber, defne yaprağı, taze kekik, beyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyup, suyunu tamamen çektirin.
2. Demi glace’ı ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Oluşan kefi alın. Eğer gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.
3. Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın. Sana’yı katıp karıştırın ve sosu ateşten alın. Tuzunu kontrol edin. Toz kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın.