gebe
  1. aSqimSin

    aSqimSin Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.472
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanßuL

    Cenova Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında aSqimSin tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1/2 Su Bardağı Balık Suyu 1 Kereviz (doğranmış)
    400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
    200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    Baharat torbası:
    4 Sap Maydanoz
    1 Sap Kekik Otu
    1 Defne Yaprağı


    HAZIRLANIŞI
    Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanır.Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir.
    Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz. Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz. Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Şarabı, dömi-glas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız. Kabı ateşten alınız. Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.


     
Cenova Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Beşamel sos

    Beşamel sos

    MALZEMELER 4-6 kişilik 2 ½ su bardağı kaynar süt 1 kahve fincanı un 1 çorba kaşığı margarin az tuz HAZIRLANIŞI Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip...
  2. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...
  3. Avcı Sosu

    Avcı Sosu

    Malzemesi : 125 gr. yağ 200 gr. mantar (dilimlenmiş) 50 gr. arpacık soğanı (ince kıyılmış) 250 gr. çiğ konkase domates 1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu 200 ml. sek beyaz şarap 1 lt. dömi glas taze çekilmiş karabiber tuz Hazırlanışı : Yağı derin bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi,...
  4. Ançuez Sosu

    Ançuez Sosu

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi) 50 gr. yağ 100 ml. krema taze çekilmiş karabiber toz kırmızıbiber tuz Hazırlanışı : Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir...
  5. Burgunyon Sos

    Burgunyon Sos

    MALZEMELER 4-5 kişilik 1 tatlı kaşığı margarin 1 küçük ince doğranmış soğan 2 dal maydanoz ¼ defne yaprağı 10 adet tane karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap HAZIRLANIŞI Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve...

Sayfayı Paylaş