Antalya yemekleri | Melekler Mekanı FORUM - 02 Ekim 2016

Antalya yemekleri

Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.033
    Beğenilen Mesajlar:
    2.178
    Ödül Puanları:
    113
    antalya yemekleri antalyanın yemekleri antalyanın meşhur ünlü yöresel


    Antalya'nın turistik olarak dünyada tanınıyor olmasına rağmen yöresel yemeklerinin yurtiçinde dahi bilinmiyor olması düşündürücü... Turunçgiller, muz, susam, yer fıstığı, soya, domates ,salatalık, biber, taze fasulye, kabak, patlıcan, zeytin Antalya tarımında yer bulur. Sıcak iklim sebebiyle sebze ağırlıklı bir mutfak göze çarpmaktadır. Greyfurt, limon, portakal, bergamot, turunç ve benzeri narenciye ürünlerinin yanında, patlıcan, karpuz ve incirden yapılan reçel çeşitleri vardır.

    Taratorlu Piyaz : Sarımsak dövülüp limon suyuyla sulandırılır; tahin veya dövülmüş ceviz katılır. Bu tarator sosudur; haşlanmış fasulyeye sirke ile ilave edilir. Üzerine kıyılmış domates, katı haşlanmış yumurta ve maydanoz konur. Antalya'nın en ünlü yemeğidir.

    Laba :

    Kaburga kemikleri haşlanır; suyunda pirinç pişirilir. Et kızartılarak, tepsiye serilen pilavın üzerine konup pişirilir.

    Hibeş : Sarımsak dövülüp limonsuyu, kimyon, tuz ve tahinle iyice karıştırılır. Servis yapılırken üzerine zeytin yağda acı biber dökülür.Özellikle alkollü içecekle ikram edilir.

    Turunç Reçeli
    : Kalın kabukları soyulur. Kabuklar iplere dizilip üç gün soğuk suda bekletilir. Bir tencerede kaynatılır; suyu süzülür. 10 turunca, yarım bardak su
    ve bir kilo şeker ilave edilir. Bir süre pişirilir.

    Patlıcan Reçeli : Patlıcanlar soyulup, birkaç saat kireçli suda bekletilir. Bol suda yıkanıp şekerle bir gece suyu alıncaya dek bekletilir. Şeker koyulaşıncaya kadar karanfille kaynatılır

    Toros Salatası (Al Köz-Al Göz)

    Malzemeler: 3 patlıcan, 3 kırmızı biber, ince kıyılmış nane,
    maydanoz, fesleğen, 3 diş sarımsak, 1 kahve fincanı sirke, erik ekşisi veya limon suyu, 2 fincan zeytinyağı, tuz

    Hazırlanışı: Patlıcanlar ocak üzerinde közlenir, kabuklan soyularak limonlu zeytinyağı bulunan ka*ba konur. Fırında pişirilen biberler temizlenir ve şeritler ha*linde doğranılarak patlıcanların yanına konulur. Soğanlar da közlenerek diğer malzemenin yanına konur. Sirke, sa*rımsak, 1 kahve fincanı su, erik ekşisi bir kapta kanştınlır, patlıcanların üzerine dökülür. 4-5 saat buzdolabında bekle*tilen salatanın üzerinenane, maydanoz ve fesleğen konula*rak servis yapılır.

    Börülce Salatası

    Malzemeler: 500 gr. börülce, 3 adet kırmızı etli biber, 1 adet domates, 1 adet soğan, 3 adet ince kıyılmış taze so*ğan, 3-4 diş sarımsak, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, 1 adet limon, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı: Börülcelerin iki ucu kesilerek ikiye bölü*nür, kaynayan tuzlu suda haşlanır. Tabağa alınan börülce*lerin üzerinde 1 kepçe haşlama suyu gezdirilir. Kırmızı et*li biber 200 derecelik fırında közlenir, sonra börülce eba*dında şeritler halinde kesilerek börülcelere katılır. Piyaz şeklinde doğranan soğanlar da börülcelerin üzerine konur. Kabuklan soyulmuş domatesler küp küp doğranılarak, in*ce kıyım taze soğanlar ve maydanozlarla birlikte salataya karıştırılıp harmanlanır. Ayrı bir kapta limon suyu, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı karıştırılarak salatanın üzerinde gezdirilir.

    Kabak Çiçeği Dolması


    Malzemeler: 30 adet kabak çiçeği, pi*rinç, 6 soğan, 2 domates, fesleğen, karabiber, zeytinyağı, nane, şeker, limon, 1 limon, tuz

    Hazırlanışı: Kabak çiçeklerinin ortaları çıkarılarak kopartılır ve yıkanarak süzülür. Kızgın zeytinyağında sırasıyla soğanlar, rendelenmiş do*mates ve şeker kavrulur. Pirinç, tuz, karabiber, fesleğen ve nane karıştırılarak soğumaya bırakılır. Harç, çiçeklerin içi*ne doldurularak çiçeklerin uç yapraklanyla kapatılır ve yağlı bir tencereye dizilir. 1 çay bardağı su ilave edilen tencere orta ateşte pişirilir. Dolmalar suyunu çektiğinde l'er çay bardağı sıcak su ilave edilir. Pişince üzerine limon suyu gezdirilerek servis yapılır.




     
    deniz-07 bunu beğendi.
  2. Misafir Melek

    Misafir Melek Forum Okuru

  3. Berkay

    Berkay Forum Okuru

    Teşekkürler
    Teşekkürler merak ediyordum birde ödevime baya bi yardımcı oldu çok teşekkür ediyorum sağolun.
     
  4. omti

    omti Forum Okuru

    tşk beeeeeeeeeeeee

    tşekkürler
     
  5. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    acil lazım

    onları biliyorsun peki erzurum sinop ve manisanın meşhur yemeklerini bilyorumusun biliyorsanız lütfen yazabilirmisiniz
     
  6. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    hgty
    normal yemek yok mu ???
     
  7. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

  8. adı kalbimde saklı

    adı kalbimde saklı Forum Okuru

    çok tesekkurler ya ödewimi çok ii yptm
     
  9. 96_96

    96_96 Forum Okuru

    tşk ederim çok sağolun
     
  10. Osman SAit Öksüz

    Osman SAit Öksüz Forum Okuru

    Vayy helal olsun beee ödevime yardımcı oldunuz :)
     
  11. ANTALYAM

    ANTALYAM Forum Okuru

    antalyanın yöresel yemekleri yani antalyaya ait şeyler bunlar normal yemek arıyorsanız biraz yemek kitabı karıştırmanızı tavsiye ederim :)
     
  12. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    Çok Teşekkürler İngilizce ödevime yardımcı oldunuz the hank you :D
     
  13. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    ingilizce ödevim vardı çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim :) ^_^
     
  14. ismail şahin

    ismail şahin Forum Okuru

    yaa süperrr yemekler bunlarr karınm bile çok begeneyor
     
  15. mert 07 07

    mert 07 07 Forum Okuru

    ödevime çok yardımcı oldu sağolun



    tşk ederim
     
Antalya yemekleri konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Antalya

    antalyada nişan mekanları antalya nişan mekanları ANTALYA GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 20.815 km² Nüfus: 1.132.211 (1990) İl Trafik No: 07 Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler sayesinde "Türk Rivierası" adını almıştır. Deniz, güneş, tarih ve doğanın sihirli bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz'in en güzel ve temiz kıyılarına sahiptir. 630 km....
  2. Antalya Şelaleleri

    antalya şelaleri antalyanın ırmakları antalyada kaç tane şelale var antalyadaki şelaleler antalyada kaç şelale var Antalya'nın doğal güzelliklerden biri de Torosların güneyindeki kaynaklardan çıkan akarsuların, geçtikleri yerlerde veya denize dökülürken oluşturdukları inanılmaz çağlayanlar. Antalya'nın 39 m yüksekliğindeki dik traverten falezinden denize düşen Düden Suyu,...
  3. Antalya Tarihi

    Yapılan arkeolojik kazılar sonunda elde edilen bulgulardan Antalya ve bölgesinde, günümüzden 50 bin yıl önce insanların yaşadığı kanıtlanmıştır. Bu kanıtlar Antalya’nın 27 km. kuzeybatısında, Yağcıköy sınırları içindeki Karain Mağarasında bulunmuştur. Karain Mağrasında Paleolitik, Mezolitik, Neolitik, Kalkolitik ve Bronz Çağlarına ait kalıntılar elde edilmiştir. Anadolu’ya Kafkasya’dan İran...
  4. Antalya Yöresel Yemekleri

    antalya yemekleri antalyanın yemekleri antalyanın meşhur antalya yöresel yöresel Antalyanın Yöresel Yemekleri nelerdir,Antalyanın Yöresel Yemek tarifleri,Antalya Yemekleri, antalyanın meşhur yemekleri,Taratorlu Piyaz, Toros Salatası Antalya ilinde yapılan yöresel yemekler ve tariflerini paylaşıyorum kızlar... Antalya'nın turistik olarak dünyada tanınıyor olmasına rağmen yöresel...
  5. yemek

    mumbar dolması nasıl yapılır?Acil cevap gerekiyor.....

Sayfayı Paylaş