Arkadaşım "Mehmet'ten" Tavuk Sote Tarifi (Resimli)
tavuk sote nasıl yapılır tarifi reçetesi hakkında herşey meleklermekanı.comda.
Sevgili melek arkadaşlarım yine yepyeni ve harika bir lezzetle karşınızdayım. Bu defa benim yaptığım bir yemek veya pasta değil konumuz. Bu lezzetli tarif tamamen arkadaşım Mehmet Usta'ya ait 😀
Bakalım sayın göbekli şişko ve yakışıklı ustamız kendine özgü bu tavuk soteyi nasıl yapıyor?
İşte malzemeler...
2-3 Parça tavuk göğsü
2-3 adet Domates
2-3 adet Sivri biber
1 Diş sarımsak
Sıvıyağ veya zeytinyağı
Pul biber, tuz ve karışık baharat çeşnisi.
Yapılışı ise;
Öncelikle tavuklar küp çeklinde doğranıp yağ ile birlikte pişmesine yakın kavrulur bu esnada tavuğumuzun üzerine tuzumuzu atmalıyız ki tavuğumuz suyunu salıp lezzetlensin. Daha sonra yine küpküp doğradığımız sivri biberlerimizi kavrulan tavuklarımızın içine atıp karıştırarark kavuruyoruz. Biberlerimiz piştiğine kanaat ettikten sonra da 😀 kabuklarını soyup doğradığımız domateslerimizi, sarımsağımızı ve baharat çeznimizi de pişirme kabının içine koyduktan sonra karıştırıp pişinceye dek kapağını kapatıyoruz. Domateslerimiz ne zaman ki suyunu çekiyor, o zaman sotemiz pişmiş anlamına geliyor.
Ve işte Sevgili arkadaşım Mehmet(Turqten) ustanın o lezzetli ellerinin o harika ürünü tavuk sotemiz...
Afiyet olsun =))
Ve keşke birlikte yeme zevkine erişebilseydim sayın şişko tambik ustam 🙂 (külliyen yalan kendisi oldukça fith yakışıklı birisidir ilgilenenlere duyrulur 🙂 )
Ellerine sağlık canım arkadaşım. Tarif içinde çok tşk ederim
Sevgili melek arkadaşlarım yine yepyeni ve harika bir lezzetle karşınızdayım. Bu defa benim yaptığım bir yemek veya pasta değil konumuz. Bu lezzetli tarif tamamen arkadaşım Mehmet Usta'ya ait 😀
Bakalım sayın göbekli şişko ve yakışıklı ustamız kendine özgü bu tavuk soteyi nasıl yapıyor?
İşte malzemeler...
2-3 Parça tavuk göğsü
2-3 adet Domates
2-3 adet Sivri biber
1 Diş sarımsak
Sıvıyağ veya zeytinyağı
Pul biber, tuz ve karışık baharat çeşnisi.
Yapılışı ise;
Öncelikle tavuklar küp çeklinde doğranıp yağ ile birlikte pişmesine yakın kavrulur bu esnada tavuğumuzun üzerine tuzumuzu atmalıyız ki tavuğumuz suyunu salıp lezzetlensin. Daha sonra yine küpküp doğradığımız sivri biberlerimizi kavrulan tavuklarımızın içine atıp karıştırarark kavuruyoruz. Biberlerimiz piştiğine kanaat ettikten sonra da 😀 kabuklarını soyup doğradığımız domateslerimizi, sarımsağımızı ve baharat çeznimizi de pişirme kabının içine koyduktan sonra karıştırıp pişinceye dek kapağını kapatıyoruz. Domateslerimiz ne zaman ki suyunu çekiyor, o zaman sotemiz pişmiş anlamına geliyor.
Ve işte Sevgili arkadaşım Mehmet(Turqten) ustanın o lezzetli ellerinin o harika ürünü tavuk sotemiz...
Afiyet olsun =))
Ve keşke birlikte yeme zevkine erişebilseydim sayın şişko tambik ustam 🙂 (külliyen yalan kendisi oldukça fith yakışıklı birisidir ilgilenenlere duyrulur 🙂 )
Ellerine sağlık canım arkadaşım. Tarif içinde çok tşk ederim
Son düzenleme: