gebe
  1. ahueda

    ahueda Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    23 Eylül 2011
    Mesajlar:
    333
    Beğenilen Mesajlar:
    74
    Ödül Puanları:
    28

    Armut kalp krizini önlüyor

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında ahueda tarafından paylaşıldı.

    günde bir armut ye günde bir armut ye kalp krizi kalp riskini azalt. Sevgili melekler günde bir armut yimek kalp krizi riskini azaltiyormus. Napiyoruz? Hergün bir Armut yiyoruz :)
    [​IMG]

    Bitkilerin gelişme ve büyüme faaliyetleri neticesinde çeşitli kısımlarında depolanan fitokimyevî maddelerin (karotenoidler, flavonoidler gibi), hem besleyici ve koruyucu hem de şifa vesilesi hususiyetlerle donatıldığı her geçen gün yeni araştırmalarla tasdik edilmektedir.Bir meyvenin yenilebilir kısmının rengi, o meyvenin kimyevî maddeler bakımından ne kadar zengin olduğunu gösterir. Elma ve armudun kabuk altındaki kısımları % 55 nispetinde beyaz renkli fitokimyevî maddeler ihtiva eder. Bu renkli kimyevî maddelerin insan sağlığı üzerine tesirleri olup olmadığına dâir ilk araştırma Hollanda Wageningen Üniversitesi’nde yürütüldü ve neticeleri 15 Eylül 2011 tarihinde Stroke isimli ilmi dergide "Meyve ve Sebzelerin Renkleri ve 10 Yıllık Sürede Gözlenen Kalb Krizi Sıklığı" başlığı altında yayımlandı.

    Bu araştırmaya farklı renklerdeki meyve ve sebzeleri fazla ve az tüketen, araştırmanın başladığı âna kadar kalb krizi geçirmemiş ortalama 41 yaşındaki 20.069 kişi katıldı. On yıl boyunca farklı renklerde sebze ve meyve tüketen bu kişiler, kalb krizi bakımından izlendi. Bu süre içinde 233 kalb krizi vakası rapor edildi. Kalb krizlerinin daha çok ve daha az görüldüğü gruplar analiz edildiğinde, tüketilen meyve ve sebzelerin renkleriyle, kalb krizi riski arasında bağlantı bulundu. Şöyle ki portakal ve benzeri renkteki meyveler ile kırmızı/mor renkli meyveleri düzenli tüketen grup ile iç kısmı beyaz olan elma ve armutları, sebzeleri yüksek miktarda tüketen grup arasında kalb krizi vakalarının görülme yüzdesi farklıydı. Armut ve elma besin lifleri yanında quercetin isimli flavonoid grubu fitokimyevî maddeler bakımından zengindir. Beyaz meyve ve sebzeler kategorisinde, salatalık, yaban marulu (hindiba), karnabahar, muz yer alıyordu. Beyaz renkli meyve ve sebzeleri bol tüketen gruptaki kişilerin, az tüketen gruplara göre, kalb riskine yakalanma riskleri % 52 daha düşüktü.

    Günlük beyaz meyve ve sebze tüketiminde her 25 gramlık artış, kalb krizi riskini yaklaşık % 9 nispetinde azaltıyordu. Ortalama büyüklükteki bir elma yaklaşık 120 gramdır.

    Araştırma gruplarında gözlenen, bu kalb krizi geçirme riskindeki azalma, meyve ve sebze bakımından zengin diyetle beslenen kişilerin daha sağlıklı bir hayat tarzına sahip olmalarıyla da bağlantılı olabileceği belirtilmektedir. Bu tip araştırmalar, Rabb’imizi, Rezzak ve Şâfi isimleriyle de tanımamıza vesile olmaktadır.

    Uzmanlar, sağlıklı beslenmede, nişastalı sebzelerin, baklagillerin, kırmızı/sarı renkli sebzelerin, koyu renkli/yeşil sebzelerin de önemli bir yeri olduğuna dikkati çekmekte ve farklı gruptan sebzelerin tüketilmesini tavsiye etmektedir. Bir sofra ve eczane şeklinde yaratılan ve çeşitli renklerdeki bitkilerle süslenen yeryüzündeki beyaz renk dışındaki meyve ve sebzelerin, başka kronik hastalıklara karşı koruyucu olabileceğine de dikkat çekilmektedir. Meyve ve sebzelerin renkleriyle sağlık arasındaki bağlantının ortaya konduğu bu ilk araştırmanın, farklı ve bağımsız araştırma gruplarınca da doğrulanmasına ihtiyaç vardır.

     
Armut kalp krizini önlüyor konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kalp krizi

    Kalp krizi

    Yıllar içerisinde sigara kullanımının artışı, yağlı yiyeceklerin fazla tüketilmesi ve stresli yaşam gibi faktörlerden dolayı kalp krizi yaşının düşmeye başladığı bildirildi. Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ataç Çelik, kalp krizi riski yaşının yıllar geçtikçe düştüğünü belirterek, "Eskiden biz 30 yaşlarda kalp krizi gördüğümüzde şaşırırdık. Ama şimdi 20'li...
  2. Tereyağı kalp krizini önlüyor..!!

    Tereyağı kalp krizini önlüyor..!!

    Kanadalı bilim adamları, tereyağını temize çıkardı. Kanadalı bilim adamları, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa neden olduğu öne sürülen tereyağını temize çıkardı. Yeni bir araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, tereyağı ve sığır eti kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürüyor, şeker hastalığı ve obeziteyi tedaviye yardımcı oluyor. Alberta Üniversitesi...
  3. kalp krizi

    kalp krizi

    KALP KRIZI Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuz. Çok yorgunsunuz ve canınız da fena halde sıkkın. MÜTHVE SİNİRLİ BİR HALDESİNİZ… Birdenbire göğsünüzde, kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz. En...
  4. kalp krizi için ...

    kalp krizi için ...

    >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> >>> >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> >Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz >>>>>>>>>>de >>>>>>>>>> >>>aksam 18:30civarinda,...
  5. Bir saat fazla uyku kalp krizi riskini önlüyor

    Bir saat fazla uyku kalp krizi riskini önlüyor

    Günde bir saat fazla uyumanın kalp krizi riskini azalttığı bildirildi. Daily Mail gazetesinin haberine göre, bilim adamlarının 35-47 yaş arasındaki 500 kişinin uyku süresi ve damar sağlığı üzerinde yaptığı araştırmaya göre, çok uyumak damar kireçlenmesi riskini üçte bir oranında azaltıyor. Araştırmaya katılanlarda 2000-2001 yıllarında hiçbir kireçlenme işareti görülmezken, beş yıl sonra...

Sayfayı Paylaş