gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    O kadar yerde yedim, Edirnedeki gibi güzel değil.Acaba şöyle tam usulünce arnavut ciğeri nasıl yapılır, tarifi bilen yazabilirmi?
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    500 gr. dana ciğeri 5 yemek kaşığı un
    kırmızı toz biber
    zeytinyağı
    bir tutam kıyılmış maydonoz
    tuz



    Arnavut Ciğeri Yapılışı

    Un, toz biber ve tuzu bir kasede karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla unu silkeleyin. Tencereye zeytinyağını koyup hafif kızdırın. İki dakika sonra ciğerleri ilave edin ve kızarana kadar pişmesini bekleyin.

    Servis tabağına aldığınız arnavut ciğerlerinin üzerine kıyılmış maydonoz serpip servis yapın. İsteğe bağlı olarak ince dilimlenmiş soğanla servis yapılabilir.
     
    gonca 16 ve ÖzGüL bunu beğendi.
  3. ÖzGüL

    ÖzGüL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2012
    Mesajlar:
    965
    Beğenilen Mesajlar:
    599
    Ödül Puanları:
    193
    olsada yesek :) ben bazen az kızartıp çıkarıyorum biraz dinlendirip ikinci defa kızartıyorum eşim öle seviyor ama çok güzel oluyor.
     
  4. gonca 16

    gonca 16 Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.329
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    istanbul
    ben arnavut ciğerini şöyle yapıyorum.maden suyuna küp küp doğranmış dana ciğerini koyuyorum.bu işlemi ciğerler kızarırken şişsin diye yapılıyor.1 saat bekledikten sonra süzüp elenmiş unun içine atıyorum.iyice una buladıktan sonra kızgın yağda kızartıyorum.sonra patatesleri küp küp kızarttıktan sonra ikisini harmanlıyorum.hmm mis gibi oluyor.bu arnavut ciğeri işte :)
     
arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arnavut ciğeri!

    Arnavut ciğeri!

    Malzemeler 500 gr. kuzu ciğeri 2 iri soğan (piyaz doğranmış) 1 bağ maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kırmızı biber 120 gr. (1 su bardağı) un Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada...
  2. Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Arnavut Ciğeri Malzemeler SOĞAN MAYDANOZ TUZ, KARABİBER 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN 1 KUZU CİĞERİ Yapılışı KARACİĞERİN ZARINI SOYUN, DAMARLARINI ÇIKARIN, EZMEDEN KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.YIKAMAYIN, ANCAK KANININ AKMASI İÇİN BİR MÜDDET SÜZGÜDE BIRAKIN.KURU HALE GELİNCE UNU SERPİŞTİRİN, ELİNİZLE KARIŞTIRARAK CİĞERİN UNA BULANMASINI SAĞLAYIN. TEREYAĞINI TAVADA ISITI,...
  3. Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    MALZEMESİ750 gr. kuzu ciğeri 200 gr. (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz Pul kırmızı biber Sumak 5 adet orta boy kuru soğan 2 demet maydanoz Kekik 1,5 su bardağı ayçiçek yağı TARİF Ciğerin ince zarını çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delikli süzgeçe koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra...
  4. en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    Arnavut Ciğeri Arnavut Ciğeri Malzemeler 1 Adet koyun ciğeri Yarım su bardağı un 1 Su bardağı sıvı yağ 2 Adet soğan Yarım demet maydanoz Tuz hazırlanışı Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış...
  5. Ciğer taplaması nasıl yapılır?

    Ciğer taplaması nasıl yapılır?

    Bu konu;ciğer taplaması nedir,ciğer taplamasının tarifi nasıldır hakkında bilgiler vermektedir Diyarbakırın yöresel misafir ikramlıklarından biride ciğer taplamasıdır.Taplama,kuzu ciğeri,çiğköftelik bulgur ve aromatik baharatlarla tatlandırılarak yoğurulur..Tıpkı çiğ köfte gibi kıvam bulana kadar yoğrulması gerekiyor.Daha sonra elde yuvarlanarak bastırılır.Taplama ismini burdan alır.....

Sayfayı Paylaş