arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır
O kadar yerde yedim, Edirnedeki gibi güzel değil.Acaba şöyle tam usulünce arnavut ciğeri nasıl yapılır, tarifi bilen yazabilirmi?
 
500 gr. dana ciğeri
5 yemek kaşığı un
kırmızı toz biber
zeytinyağı
bir tutam kıyılmış maydonoz
tuz



Arnavut Ciğeri Yapılışı

Un, toz biber ve tuzu bir kasede karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla unu silkeleyin. Tencereye zeytinyağını koyup hafif kızdırın. İki dakika sonra ciğerleri ilave edin ve kızarana kadar pişmesini bekleyin.

Servis tabağına aldığınız arnavut ciğerlerinin üzerine kıyılmış maydonoz serpip servis yapın. İsteğe bağlı olarak ince dilimlenmiş soğanla servis yapılabilir.
 
olsada yesek :) ben bazen az kızartıp çıkarıyorum biraz dinlendirip ikinci defa kızartıyorum eşim öle seviyor ama çok güzel oluyor.
 
ben arnavut ciğerini şöyle yapıyorum.maden suyuna küp küp doğranmış dana ciğerini koyuyorum.bu işlemi ciğerler kızarırken şişsin diye yapılıyor.1 saat bekledikten sonra süzüp elenmiş unun içine atıyorum.iyice una buladıktan sonra kızgın yağda kızartıyorum.sonra patatesleri küp küp kızarttıktan sonra ikisini harmanlıyorum.hmm mis gibi oluyor.bu arnavut ciğeri işte :)
 
Geri
Üst