gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Arnavut Ciğeri nasıl yapılır

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Arnavut Ciğeri Malzemeler

    SOĞAN
    MAYDANOZ
    TUZ, KARABİBER
    3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
    2 YEMEK KAŞIĞI UN
    1 KUZU CİĞERİ






    Yapılışı

    KARACİĞERİN ZARINI SOYUN, DAMARLARINI ÇIKARIN, EZMEDEN KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.YIKAMAYIN, ANCAK KANININ AKMASI İÇİN BİR MÜDDET SÜZGÜDE BIRAKIN.KURU HALE GELİNCE UNU SERPİŞTİRİN, ELİNİZLE KARIŞTIRARAK CİĞERİN UNA BULANMASINI SAĞLAYIN. TEREYAĞINI TAVADA ISITI, CİĞERLERİ ATIP, TAVAYI SİLKELEYEREK PİŞİRİN.OCAKTAN ALMADAN 2 DK. ÖNCE TUZ VE KARABİBERİ SERPİŞTİRİN.KIYILMIŞ SOĞAN VE MAYDANOZ KARIŞIMI İLE SERVİS YAPIN.

     
Arnavut Ciğeri nasıl yapılır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arnavut ciğeri!

    Arnavut ciğeri!

    Malzemeler 500 gr. kuzu ciğeri 2 iri soğan (piyaz doğranmış) 1 bağ maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kırmızı biber 120 gr. (1 su bardağı) un Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada...
  2. Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı)

    MALZEMESİ750 gr. kuzu ciğeri 200 gr. (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz Pul kırmızı biber Sumak 5 adet orta boy kuru soğan 2 demet maydanoz Kekik 1,5 su bardağı ayçiçek yağı TARİF Ciğerin ince zarını çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delikli süzgeçe koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra...
  3. en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    en iyi Arnavut Ciğeri tarifi

    Arnavut Ciğeri Arnavut Ciğeri Malzemeler 1 Adet koyun ciğeri Yarım su bardağı un 1 Su bardağı sıvı yağ 2 Adet soğan Yarım demet maydanoz Tuz hazırlanışı Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış...
  4. Ciğer taplaması nasıl yapılır?

    Ciğer taplaması nasıl yapılır?

    Bu konu;ciğer taplaması nedir,ciğer taplamasının tarifi nasıldır hakkında bilgiler vermektedir Diyarbakırın yöresel misafir ikramlıklarından biride ciğer taplamasıdır.Taplama,kuzu ciğeri,çiğköftelik bulgur ve aromatik baharatlarla tatlandırılarak yoğurulur..Tıpkı çiğ köfte gibi kıvam bulana kadar yoğrulması gerekiyor.Daha sonra elde yuvarlanarak bastırılır.Taplama ismini burdan alır.....
  5. arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    arnavut ciğeri en güzel nasıl yapılır

    O kadar yerde yedim, Edirnedeki gibi güzel değil.Acaba şöyle tam usulünce arnavut ciğeri nasıl yapılır, tarifi bilen yazabilirmi?

Sayfayı Paylaş