Aşure yapmanın püf noktaları

M

Misafir

Forum Okuru
Aşure yapmanın püf noktaları
Aşure Nasıl Yapılır
Aşure yapmanın püf noktaları


Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda iyi bir aşure yapmak için, aşure yapmanın püf nokrtalarını sizlerle paylaşıyoruz. Benim gibi aşure sevenler buraya gelsin :)

392124dca3a4e35935.jpg



Aşurenin yapılışı her yöreye göre değişiyor. Ancak genel olarak buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi 10'a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyecekleri içeriyor.

Aşure yapılırken, malzemelerden buğdayın akşamdan pişirilmesi, nohut, fasulye, kuru üzümün de akşamdan ıslatılması öneriliyor.
Ertesi gün bu malzemeler ayrı ayrı haşlanıp suyu süzüldükten sonra, bütün malzeme bir tencerede kaynatılıyor ve aşurenin kıvamına göre de su ilave ediliyor. Aşurenin kaynamaya başlamasıyla da incir, kayısı ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilmesi gerekiyor.
 
Geri
Üst