gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Aşure

    Konu, 'Tatlılar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1/2 kg buğday 1 çay fincanı pirinç
    200 gr kuru ceviz
    200 gr kuru fasulye
    100 gr pilav fıstığı
    200 gr nohut
    1 kg toz şeker
    4 adet limon
    200 gr fındık
    50 gr kuş üzümü

    HAZIRLANIŞI
    Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.


     
Aşure konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. AŞure Tarİfİ

    AŞure Tarİfİ

    Malzemeler: 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su bardağı İncir 1 su bardağı kuru Kayısı 1/2 su bardağı fıstık 4 su bardağı Şeker 1 yemek kaşığı karanfil 10 - 15 su bardağı Su Süsleme için: 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri Yemeğin Tarifi Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda...
  2. Aşure tatlısı

    Aşure tatlısı

    Bakınız; Tatlılar.Rüyada aşure aldığını gören kimse sevinç yaşar. Aşure pişirenin de kendine ve başkalarına yararı dokunur.Rüyada asure görmek veya yemek, fena bir haberle yorumlanir. Rüyasinda komsularina tas , tas asure dagittigini gören, hükümetten para cezasi veya mahkemeden bir tazminat karari, veyahut düsmanlarindan kendisini büyük bir zarara sokacak bir tehdit mektubu alir. Asure...
  3. osmanlıda aşure

    osmanlıda aşure

    osmanlıda aşure Kullanılacak Malzemeler buğday Fasulye nohut bakla pirinç şeker badem Hazırlanma Şekli Dini inanışlarda her yöreye göre değişen inanışlar olsa da Aşure gününde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar olduğuna inanılır. Bu günde, peygamberlerin ve onlara inananların çok büyük sıkıntılardan, zulümlerden, baskılardan kurtulduğuna inanılırAşurenin yapılış şekli...
  4. Aşure Günü

    Aşure Günü

    Asure Gunu Âsura Gunu Hicrî Senenin ilk ayi olan Muharrem ayinin 10. gunudur.Âsura Gununun Allah katinda ayri bir yeri vardir. Bugunde Cenâb-i Hak on peygamberine on cesit ikramda bulunmus ve kudsiyetini arttirmistir. 1. Allah, Hz. Musa'ya (a.s.) Âsura Gununde bir mucize ihsan etmis, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gommustur. 2. Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Daginin uzerine...
  5. Aşure Yapımı

    Aşure Yapımı

    Aşure Yapımı hakkında bilgi verin aşure nASIL YAPILIYOR.

Sayfayı Paylaş