gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Cağirtlak Kebabi

    Konu, 'Kebaplar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    150 gr. kuzu ciğeri (4 şiş), 30 gr. ciğer çözü (ciğer yağı),
    Piyaz malzemesi:
    1 tutam maydanoz,
    1 adet küçük baş kuru soğan,
    Yapılışta kullanılan malzeme:
    Yeterince tuz, karabiber, kimyon, sumak ekşisi, kırmızı pul biber.

    HAZIRLANIŞI:

    Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.

    PİŞİRİLMESİ:

    šişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır.

    PİYAZİN HAZIRLANIŞI:

    Kuru soğan ince ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte konarak servise sunulur. Yanında ayran da içilebilir

     
Cağirtlak Kebabi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  2. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  3. islim kebabı

    islim kebabı

    kürdanda patlıcan kürdanlı patlıcan kebabı Malzemeler : 1 adet kuzu kolu(parçalara bölünmüş)1 adet büyük boy kuru soğan4 adet patlıcan 2 adet domates4-5 adet sivribiber1,5 çorba kaşığı domates salçası100 gr margarinyeterince tuz ,karabiber ve tozşekerYapılışı : önce patlıcanları alaca soyup uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda 15 dakika bekletelim. kuzu etlerini porsiyonluk parçalayıp margarin...
  4. Tavuk Kebabı

    Tavuk Kebabı

    tavuk kebabı tavuk kebapları kebabı sosu malzemeler: 2 adet büyük tavuk ğöğsü 1 kase sarımsaklı yoğurt kekik kırmızı biber nane 1 yemek kaşığı tereyağı yarım yemek kaşığı salça Yapılışı: tavukları kuşbaşı doğrayın. teflon tavada iyice suyunu çekene kadar kavurun. kırmızı biber,kekik,tuz dökerek biraz daha kavurun. servis tabağına tavukları alın üzerine sarımsaklı yoğur,du dökün. bir tavada...
  5. Kiremit kebabı

    Kiremit kebabı

    kiremit kebabı kiremitte kuşbaşı tarifi kiremit tava tarifi tava kiremitte kebap Osmanlı mutfağından sizlere kiremit kebabın tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum 5 kişilik Malzemesi: -1 kg yaglı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış) -300gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy) -300gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış), (3 orta boy) -tuz -taze çekilmis karabiber -1 bağ...

Sayfayı Paylaş