gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Çinekop Pilaki

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 8 adet orta boy çinekop 2 adet orta boy soğan
    2 adet havuç
    3 diş sarmısak
    2 adet orta boy patates
    1 adet kereviz
    2 adet domates
    6 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı tuz
    2 su bardağı sıcak su

    HAZIRLANIŞI
    Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin. Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin. Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Servise hazırdır


     
Çinekop Pilaki konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Barbunya Pilaki

    Barbunya Pilaki

    Barbunya sevenler için leziz bir yemek..Deneyelim bakalım... Barbunya pilaki (12 kişilik) Malzemeler: 1 kg taze barbunya 2 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 3-4 tane sivribiber 6 tane orta boy domates ½ demet maydanoz 1 limon 1 su bardağı zeytinyağı 4 su bardağı su Tuz, şeker HAZIRLANIŞI : Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20...
  2. Midye pilaki tarifi

    Midye pilaki tarifi

    Midye pilaki tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum şimdiden aiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -40 adet iç midye -90 mi. zeytinyağı (6 çorba kş) -400 gr. soğan (piyaz doğranmış), (4 orta boy) -300 gr. domates (kabuklrı soyulup, ince ince doğranmış) (3 orta boy) -1O diş sarımsak (soyulup, bütün bırakılmış) -I bağ maydanoz (ince kıyılmış) -tuz -taze çekilmiş karabiber -1...
  3. Amasra Usulü Çinekop Izgara Yeme de Yanında Yat

    Amasra Usulü Çinekop Izgara Yeme de Yanında Yat

    çinekop tarifi çinekop ızgara Siz de denizden babam çıksa yerim diyenlerdenseniz, bu tarifimiz tam size göre melekler :) Karadeniz'in Bartın iline bağlı şirin beldelerinden Amasra 'da yapılan bu çinekop tarifini siz de evinizde yapabilir, parmaklarınızı yiyebilirsiniz. İşte Amasra usulü çinekop ızgara :) KULLANILACAK MALZEMELER 1,250 kg ayıklanmış çinekop balığı SOSU İÇİN 1 adet...
  4. çinekobu nasıl temizliyecem yardımmm

    çinekobu nasıl temizliyecem yardımmm

    Arkadaşlarım eşim çinekop almış yarına yapacam ama nasıl temizlenir bilmiyorum. Lütfen bana bir anlatsanız çinekop nasıl temizlenir ?

Sayfayı Paylaş